Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

jolantast3
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 9.

Post autor: jolantast3 » 04 sie 2013, 23:25

Dziewczyny pozdrawiam .Nie odzywam sie z braku czasu ,ojca mam w szpitalu po udarze ,tak więc praca i szpital
W domu jak na razie spoko ,nie odzywam sie wcale i przez to chyba jestem zdrowsza ,wasze rady mi pomogły
szkoda zdrowia ,na drania
Uli ale jesteś opalona ,super (yes)

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 06 sie 2013, 19:42

Lece na urlopik 15.08.(rofl nie powinnam bo nie mam za bardzo kasy ale kij,puki jeszcze mam sile zeby latacbo zawsze moze byc gorzej
http://www.traveliada.pl/hotele/egipt/h ... ch-resort/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
mijka
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: mijka » 08 sie 2013, 22:31

Dziewczyny dziś na ulicy w Szczawnicy doznałam szoku i zazdrości. Najpierw zobaczyłam twarz pani z wysoko, ale dość niedbale upiętymi włosami (ogólnie fajna fryzurka), która z lat miała na pewno ok. 70. Pani ta była w krótkiej (z 10 cm przed kolano) sukience i właśnie długość tej sukienki na początku wzbudziła mój wewnętrzny sprzeciw, który znikł, gdy spojrzałam poniżej. Ta "babcia" (170cm wzrostu, szczupła) miała takie zgrabne i jędrne nogi (zero zwisów), że nie mogłam potem normalnie od niej wzroku oderwać. Ja w życiu takich swoich nóg nie miałam i pewnie mieć nie będę. I powiem Wam, że - jak się zastanowić - to całościowo nie gryzło się to jednak zupełnie, bo sukienka była stonowana, nie krzykliwa, pani nie była przesadnie wymalowana (raczej taka muśnięta słońcem bo 37 stopni robi swoje), rzęsy pociągnięte tuszem, tak że powiedzenie "z tyłu liceum, z przodu muzeum" raczej do końca do niej nie pasowało, to we mnie przez chwilę zadziałał stereotyp, że jak kobieta 70 letnia to na pewno długość za kolano. Normalnie zżarła mnie czysta zazdrość.. Miała tak ładnie "zbite", jędrne ciało, bez jakiegoś większego cellulitu czy żył na wierzchu, że nie jedna 20-ka mogłaby ja "znienawidzieć"

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 08 sie 2013, 23:22

Moja nie wiem jak to okreslic,zeby nie zabrzmialo głupio...gosposia? No pani,ktora u mnie raz w tygodniu sprzata ma w tej chwili 68 lat. Pracuje u mnie od lat 10 i tak samo jak 10 lat temu ma niesamowita sylwetke,szczuple jedrne cialo. Czasami zdarza sie,ze przy mnie sie przebiera , kilka razy widzialam ja w staniku i majtkach. No i az sie zawstydzilam,ze ona ma takie cialo a ja 23 lata mlodsza tak sie zapuscilam. Pocieszam sie tylko tym,ze niestetety z twarzy i z dekoltu p.Grazynka wyglada na lat 80...i to od kiedy ja znam. Za duzo słonca i min. paczka papierochow dziennie. A ubiera sie oczywiscie jak 30-latka.Krotkich sukienek nie nosi ale za to obcisle spodnie rurki,obcisle topy.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 10 sie 2013, 09:54

Teraz lato, tlumy turystow przewajaja sie przez deptaki ,to wlasnie dobrze widac te wszytskie wiekowe babeczki ,jakie maja cialo i jaki do tego ubior.
Uwielbiam na nie patrzec nawet bardziej niz na facetow (rofl :)
Razi mnie tylko jedno ,zbyt mocne makijaze .To wyglada fatalnie ,groteskowo i postarzajaco na twarzy pooranej zmarszczkami,no i widac ze nie mlodej.Ciuch u takiej babci fajny ,a geba umalowana od ucha do ucha,i tragedia gotowa.
Zdjelaby sobie troche tej tapety i byloby na korzysc.

3 dni temu post do Sabriny wczasow ,poszlo sie gdzies bujac w eter.
Ogolnie nie mam teraz czasu na forum,czytam pisac w telefonie nie mam sil ani kiedy .
Piekna pogoda byla :)a dzis deszcz

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 11 sie 2013, 20:40

mam pytanie do znawczyń kwasów, zamawiam (mam zamiar jutro) ten krem:
http://www.iherb.com/product-reviews/li ... 8-g/29793/" onclick="window.open(this.href);return false;

co sądzicie? bo to byłby moj pierwszy kwas...

a propos ogladania kobiet, sama ostatnio na deptaku nadmorskim ze dwa razy obejrzłam sie za dziewczynami, ktore miały zamiast ust paróweczki i to wszystkie jednakowe. Smiesznie to wygladało, pomyślalam, ze były u tego samego lekarza (giggle

Awatar użytkownika
alina
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: alina » 11 sie 2013, 21:23

Czy znacie darsonval inaczej derma wand , jeśli się nie mylę.
Kupiłam i od kilku dni używam, ciekawe czy będą jakieś efekty. W internecie nie ma zbyt wielu info na ten temat.
Zachęcona zostałam efektem dalszej znajomej, tylko czy to napewno darsonval ? A może jednak lift o którym się nie mówi (giggle

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 12 sie 2013, 10:41

dana ja kwasy robiłam u kosmetyczki, ale na wiosnę, z tego co wiem to teraz kwasów nie wolno ze względu na słońce, ostatnio chciałam sobie zrobić mikrodermabrazję diamentową, (robiłam w tamtym roku ekstra efekty) i moja kosmetyczka powiedziała może październik, nie teraz
kremów z kwasami nigdy nie uzywałam, muflon chyba jest znawczynią, ale ona chyba teraz w sanatorium
w piątek przeleciałam się po galerii i kupiłam dwie sukienki, no jak było nie kupić jak przecena 80%, jedna ze 110 przeceniona na 39 zł, a druga ze 100 nA 29 ZŁ, wrzucę fotki
jak lans to lans, dzisiaj w pracy w spodenkach kupionych w londynie , na sportowo, wrzuce też fotki sukienki jaką kupiłam w londynie z wyprzedaży oczywiście i była przeceniona z 45 funtów na 10 firmy new look,
przy okazji widać jak różnie się wygląda w różnych ubraniach , jak zmienia się wygląd firgury
spodenki.jpg
czarna new look.jpg
spodniczka.jpg
kolorowa.jpg
sukienka tri kolor.jpg

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

Post autor: cyryl-bea » 12 sie 2013, 10:42

ja mam ale ciezko mi cos powiedziec bo u mnie brak systematycznosci
kupilam uzywalam z tydzien i zapomnialam ze mam (emo

a wiesz ze baby rozne rzeczy wymysla zeby zakamuflowac lifta
coz 3 swiat jak nic i pewnie sporo wodu uplynie zanim znormalnieje ciekawe ze nikt sie nie wstydzi ze chodzi do dentysty czy kosmetyczki (envy

a na ladna gebe to ja lubiemikrodermabrazje korundowa z kwasem migdalowym rewlacja ale trzeba robic u lekarza ktory wie o co kaman
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 12 sie 2013, 12:26

Dana_2 pisze:mam pytanie do znawczyń kwasów, zamawiam (mam zamiar jutro) ten krem:
http://www.iherb.com/product-reviews/li ... 8-g/29793/" onclick="window.open(this.href);return false;
(giggle
no ja jestem (prawie) weteranką stosowania pochodnych retinolu. Powiem tak: to absolutnie nie jest pora roku na kwasy. Jak to twój pierwszy kwas to zacznij od jesieni. Samych kremów nie stosuję. Zawartość 1% to na pewno nie jest zawartość retinolu (czy pochodnych). Tak dużych stężeń to zwykłe kremy nie mają. Proponuję Retin A na początek (w aptece na receptę). Ale od jesieni. Użycie pochodnych witaminy A (poważne użycie) ciągnie za sobą BEZWZGLĘDNY nakaz stosowania filtrów. Bo się możesz przebarwień nabawić. No i jak chcesz efekty widzieć to jest to długotrwała i rygorystyczna zabawa :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”