Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: nesia » 16 wrz 2009, 08:18

marena43 pisze: wysle synowa (tzn dam im kase na badanie bo cienko teraz przedą) do innego lekarza na usg
Najlepiej aby synowa wykonała usg w trójwymiarze - na nim dokładnie będzie widać całe ciałko dzidziusia.
Powodzenia
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 wrz 2009, 08:42

nesia
miesiac temu miala robieone w 4 D widzialam film nagrany i wszystko bylo ok - wtedy

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 16 wrz 2009, 09:20

Cholera....
Jednak nic nie jest przesądzone na 100%, postaraj sie nie denerwować co by przyszła mama nie czuła wewnętrznego strachu. Udajcie się jeszcze raz na usg do niezaleznego lekarza. A jeśli nawet okaże się że dzidzia ma chora nerkę - to jeszcze nie katastrofa, takie stany się leczy. Sporo dzieci ma cofanie się moczu do nerki, kwestia jakie są tego ilości i co jest przyczyną, ale to już bedzie wiadomo gdy maleństwo się urodzi. Pozdrawiam i zyczę wytrwałości.
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 16 wrz 2009, 10:13

Marena przypominialam sobie koleznake ktora zostala babcia juz 9 lat temu.
I byla identyczne sytuacja u jej corki ze przed porodem na badaniu USG wykryto u dziecka zwezenie przewodow moczowych i refluks.Jakbys chciala dam Ci na nia namiar to sama se z nia pogadasz.
W kazdym badz razie dzieciak ma sie dobrze.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 wrz 2009, 10:47

dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie noi zobsaczymy co powie inny lekarz nie ma co panikowac

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 16 wrz 2009, 13:12

marena43 pisze:wysle synowa do innego lekarza na usg niech nic nie mowi i zobaczymy co inny lekarz powie
Wg mnie łażenie po doktorach nic nie wniesie oprócz tego, że będziecie się cały czas dodatkowo stresować. Wszystko rozwiąze się przy porodzie i wtedy trzeba pokazać wynik usg robiony teraz i powiedzieć pediatrom, że ginekolog zalecił zbadanie dziecka pod kątem pracy nerek /zresztą to pewnie jest napisane na wyniku/
W najgorszym wypadku -jeśliby się okazało, że jedna nerka nie podejmie pracy, to to też nie będzie dramat, bo druga nerka poradzi sobie sama i tak żyje mnóstwo ludzi na świecie.
Będzie dobrze, Marena 8-) Spróbuj nie martwić się na zapas. Mnie też straszyli jak byłam w ciąży i wszystko skończyło się dobrze.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 17 wrz 2009, 11:32

Animaaaaa, czym Ty w końcu jedziesz? bo ja sie chcę z Dana jakoś umówić na okresloną godzinę. Odezwij sie tu względem wyjazdu.
Marena, bedzie dobrze. Nie denerwujcie się. Jak Anima mówi, że nie trzeba panikować to tak jest.

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 17 wrz 2009, 13:24

dziewczyny
dokladnie wypytalam syna jak wygladalo to badanie na to co jest w nerkach obu syn zwrocil uwage co to jest
dopiero wtedy dr powiedzial ze zalega mocz ale ze tak podobno sie zdaza nie dal tego na pismie zeby po porodzie zrobic maluszkowi usg tylko o tym powiedzial ze trzeba koniecznie zrobic bo mocz jest w nerkach a pecherz pusty dlatego zapisalam na sobote synowa na usg do innego lekarza (nota bene ordynatora) i ide z nia w sobote na to badanie wiec potem wam powiem co i jak
jestem dobrej mysli ze wszystko bedzie ok ale na wszelki wyp[adek i dla spokojnosci moich nocy - sprawdze
"zdrowie(moje rozwnież) jest bezcenne za wszystko inne zaplacisz karta"
ale wam fajnie ze jedziecie
ja te okolice odwiedze 11 stycznia bede miala poprawke blizny tak jak chcialam mam nadzieje tylko ze dr nie zepsuje mi ksztaltu cycuszkow

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 17 wrz 2009, 18:00

muflon2121 pisze: czym Ty w końcu jedziesz? bo ja sie chcę z Dana jakoś umówić na okresloną godzinę. Odezwij sie tu względem wyjazdu.
Odzywam się -jadę samochodem, bo tak mi wygodniej. Droga długa, ale zdaje się nienajgorsza, do Katowic powinnam śmignąć szybko, a potem z map wynika, że też jest nieźle i dziewczyny tak piszą
O której się umawiacie? to się postaram być w Ustroniu mniej więcej w tym samym czasie.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 17 wrz 2009, 18:46

anima60 pisze:
muflon2121 pisze: czym Ty w końcu jedziesz? bo ja sie chcę z Dana jakoś umówić na okresloną godzinę. Odezwij sie tu względem wyjazdu.
Odzywam się -jadę samochodem, bo tak mi wygodniej. Droga długa, ale zdaje się nienajgorsza, do Katowic powinnam śmignąć szybko, a potem z map wynika, że też jest nieźle i dziewczyny tak piszą
O której się umawiacie? to się postaram być w Ustroniu mniej więcej w tym samym czasie.

tylko nie śmigaj za szybko, własnie odebrałam fotke (Straz Mykanów - przed Częstochową) 500 zł + 10 pkt arf

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”