Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: muflon2121 » 12 wrz 2009, 18:34

Nie wiem, jak Wy liczycie, ale dwa pokoje po dwie osoby to jest cztery. A jadą: Ulli, Dana, Muflon, Anima, Kwiatek i jedna incognito. Z datami wg mojego kalendarza jest to jest tak: przyjeżdżamy na miejsce w piatek i wyjeżdżamy w niedzielę. To są dwa noclegi - z drugiego na trzeciego pażdziernika i z trzeciego na czwartego.
Połaczenie zaraz sobie sprawdzNie wiem, jak Wy liczycie, ale dwa pokoje po dwie osoby to jest cztery. A jadą: Ulli, Dana, Muflon, Anima, Kwiatek i jedna incognito. Z datami wg mojego kalendarza to jest tak: przyjeżdżamy na miejsce w piatek i wyjeżdżamy w niedzielę. To są dwa noclegi: z drugiego na trzeciego pażdziernika i z trzeciego na czwartego.
Zaraz połączenia sprawdzę :-D Urlop sobie w miarę zabukowałam w pracy.
Dana, obiecałas nas na trasę wziąć. Powiedz nam jakie te góry sa. Bo mimo że wiem w jakich butach powinnam w górach lazić, to nie lubię tych typowo do chodzenia. Po Bieszczadach, Pieninach a nawet i tatrzańskich dolinach chodze w trampkach lub tenisówkach. Niby w dzieciństwie jeździłam do Wisly i ustronia, ale kiedy to było....

Aha, się doczytałam wyraźnie. Kwiat nie jedzie . mamy dwa pokoje. Zaraz sprawdzam połaczenie. Pociagami do Wisly sie zjeździłam w studenckich czasach. W sumie perspektywa zabrania sie z daną z Glajwic jest kusząca...

Ulla, my byśmy wszystkie sie po Christianii poszwędały... Jak już w tym necie i tanich lataniach siedzisz to weźże nam tu coś wyszukaj i machniemy sie w kilka osób do takiej Kopenhagi czy innego czegoś. Byłam kiedyś, ale w służbowo i w grudniu. Mostu do Szwecji jeszcze wtedy nie było.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 12 wrz 2009, 19:06

Muflonie Miły, nikt wiecej nie zgłaszał checi wyjazdu, pytałam kilka razy... a co do butów ja zabieram adidasy (takie do biegania, wazne aby miały protektor), góra nie jest wysoka, całkiem powoli ok 1h, jesli bedzie padać i mokro to odpada.
W piatek moge Was z dworca pozbierac, zmiescimy sie wszystkie, fajnie byłoby....

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 12 wrz 2009, 19:17

Ok :-)
To pikus je taka góra :-D Biore swoje tenisówy.
Anima, to sprawdź swoje połaczenia i zdecyduj.
Dostosuję sie do Ciebie..
Moje połaczenia wygladaja tak, że mogę być w Gliwicach o 8.05, 9.02, 9.24, 9.58, 10.o5
No z Krakowa do Gliwic jest połączen od czorta. Więc mogę sie dostosować. I z dworca zabrałybyśmy sie już z Daną.
I to jest chyba najlepsze rozwiazanie. Pociag z Katowic, wygląda na to, że kursuje ta sama stara drynda od lat. Pewnie jeszcze ten stary pietrowy ;-) Sentyment, sentymentem, ale wlecze się to-to dwie godziny z Katowic do ustronia.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 12 wrz 2009, 21:35

No tym razem dziewczyny bezemnie. Powody znacie. Dopiero tydzień temu wrocilam z Kolobrzegu /byłam z własnym mężem/ no i wesele i wnuczka. Nie dam rady. Ale Ustroń ładny. Gora Rownica nie taka straszna ale zasapac sie można. Nie wiem ktoredy was Dana zaprowadzi, bo ja pokonywalam ja w samochodzie. A jakie tance w Ustroniu, szykujcie nogi dziewczyny. Żal mi trochę,że nie bede z wami ale coz, zaraz wiedzialam,że nie bede mogła.

Ps, Buty juz do sukienki zakupione własnie dzisiaj. Brążowe szpilki pełne z lakierowanym noskiem, ale całe takie lekko błyszczace.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 12 wrz 2009, 22:01

Szkoda. Tańce bez Kwiatka nie sa te same :-(

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 12 wrz 2009, 22:51

Odrobimy to Muflonku jeszcze zobaczysz . Wysylam Ci meila.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 13 wrz 2009, 00:46

No, a ja przespałam cały dzień - tak mnie praca wykończyła :badgrin:
I teraz prześledziłam połączenia...wychodzi mi, ze najrozsadniej będzie jak pojadę samochodem -GPS mi pokazuje, że w 4 godziny powinnam się wyrobić, a zumi, że w 6, więc niech będzie pięć, to i tak jest dla mnie oszczędność czasu i mniej zarwana noc. Na mnie się więc nie oglądajcie i umawiajcie się tak jak Wam pasuje.
A jeśli zdecydowałabym się pojechać pociagiem, to takim eurocity co jest w Katowicach o 9.07. Wy wcześniej chyba i tak nie będziecie się umawiać? Piszcie na forum o szczegółach.

Dana napisz jaka jest droga z Katowic do Ustronia. Dużo tam radarów? Dwupasmówka czy jedna linia?
muflon2121 pisze:Tańce bez Kwiatka nie sa te same :-(
Nooo :cry:
Kwiatuszku, napiszę do Ciebie, ale ostatnio strasznie cierpię na brak czasu

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 13 wrz 2009, 02:27

Kolezanki drogie wrocilam wlasnie ze Spatifu w Sopocie alez knajpa klimatycnza:) z lekka wstawiona po trzech piwach wiec mi sie klawisze nieco palcza ..prosze wybaczyc!
Wynika z tego ze ja Was bede widac o 9 rano w Ustroniu.i ok raz moge byc pierwsza nie tak jak ostatania raza w Ciechocinku:)
Dobrze Dana zamowila bo jak Kwiata nie ma ,a Incognito jak przyjedzie to nocleg zalapie a jak nie to do domu ma bardzo blisko i w domu zanocuje.Wiec pewne jestesmy MY cztery.
Czy w drodze powrotnej Dana moge liczyc na p[odwoske do Katowic czy Gliwic?? bo biletu na powrotna droge nie zakupilam,..liczac ze jakos to tam wroce.
Grumt to zajechac.

No wiece na wizzerze do 3 wrzesnia byla wyprzedaz do takiego Malmo czyt Kop[enhaga bilety byly po 78 zl ..hehe taniej niz do Ustronia :badgrin: jakby kupic za gotowke w biurze bez oplat za karte kredytowa tyle by wynioslo.Zastanwialam sie jeszcze nad Kolonia tez tam ladna ponoc katedra.
Ciezko sie zgrac turystycznie bo myn po roznych miastach porozrzocane a przeciez nie bedziecie jechac do Gdanska zeby samlotem leciec.
Ok nastepnym razem zerkne jak te l destynacje pzrebiegaja i z jakich miast sa tanie bileciki.
Obiecuje .
ide spac bo glowa mi cosik peka ,,,ale sie wytancowlaam solo jaja mowiem wam:0
Dobrze ze Corka po mamusie przyjechala ,,,dziecko kochane
i odebrala,hehe :p

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 13 wrz 2009, 09:40

Anima zamieszczam link do trasy z W-wy http://mapa.targeo.pl/#targeo-top" onclick="window.open(this.href);return false;.

W Katowicach mozesz kierować się na Bielsko (droga dobra dwupasmowa) jest też druga trasa tzw. wislanka (Mikołów, Pszczyna, Skoczów, - ja tą jade z Gliwic). radary jak wszedzie, stoi kilka atrap ale generalnie nalezy uważac. Ja zapłaciłam 300zeta:(

Czyli pozostaje Muflon do zgarniecia w Gliwicach. Podaj godzine o której przyjedziesz, będe na dworcu (pewnie w samochodzie bo tam nigdy nie ma gdzie zaparkowac, auto znasz ;)

Kwiatek juz zyje weselem ;) a torebeczka zakupiona? (tylko nie kupuj takich babcinych - mnie w kazdym sklepie wciskały ;) jak się Kwiatek wybawi rodzinnie (wszechstronnie) to mam nadzieję, ze zatęskni za nami ;)

Ula kup koniecznie bilet powrotny, bo pociąg z Katowic odjezdza w nocy i moze byc kłopot z zakupem (jakas przerwa techniczna w kasach....) poza tym, skad wytrzasniesz kuszetkę na powrót? Ula z dworca w Ustroniu dojdziesz pieszo... Jasne, ze Was pozabieram w droge powrotną, ale pogadaj z Animą moze rzeczywiscie bilet byłby niepotrzebny, do W-wy razem dojedziecie.

Wyśle wam e-maila z nr pokoi.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 13 wrz 2009, 11:03

Torebeczka jeszcze nie, ale buty i naszyjnik tak. Ale podoba mi sie taki zestaw naszyjnik i kolczyki na ktory mnie nie stac. Kupilam taki ciut tandetny ale buciki moim zdaniem ladne. A torebeczka to niby jaka babcina. Dana podpowiedz jaką kupić bo jeszcze nie rozeznałam tematu. Sa takie kopertowe najwiecej jak zerkłam raz w sklepie. Zupełnie nie mam w temacie torebeczek rozeznania, dawno już czegos takiego nie kupowałam.

Dana doradz.

Ula, nieżle sie tam bawiłaś na tej zabawie, cha, cha. Ale Ci zazdroszczę. No i Wam wszystkim wyjazdu. Niestety kwiatek uziemniony ty razem. Ale ostatnio bylam ciagle w rozjazdach, wiec trudno.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”