Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 11:46

Styl podejrzanie nierówny. Od pelnego jadu "suk" do roztkliwiania sie nad pocieszeniami innych forumowiczek. Co do realiów; nie da sie tydzień pic i napisać pozew. Chyba że jest sie prawnikiem. jak nie - to nawet na trzeźwo nie jest to mozliwe. 3 paczek papierosów też sie nie da wypalic w ciagu dnia. Czasowo sie nie da. 2 paczki z wielkim trudem. Ale organizm raczej nawet dwóch nie jest w stanie tolerowac (jako niedawny, wieloletni i zaciekły palacz, wiem).
Doszlam do 23 strony. Na razie dość :-)

derek123
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: derek123 » 23 cze 2009, 12:28

To, to, muflon, papierosy! Też czytam z zainteresowaniem. Pisał ktoś kto nie pali. Do 2 paczek trudno dociągnąć, a co dopiero to trzech.Wiem, bo palę.
Poza tym autorka chyba trochę młodsza niż pisze, bo tak o pięćdziesiatkach +, to... ma takie trochę mętnawe wyobrażenie: ..."włosy poniżej ramion"....no,.. to chyba, że Violetta Villas. No a o tych grobach? - ja tam nie znam pięćdziesiątek debatujacych o grobach na cmentarzu.

Przychylam się do zdania którejś 30-tki, że ktoś tworzy scenariusz i sprawdza, czy fabuła wciągnie czytelników.Taka fabuła zawsze wciąga, bo takich historii jest pełno wokół. Wygląda to na zlepek kilku historii, a teraz brakuje zakończenia i szuka pomysłów u forumowiczek
A może taka Rysia naprawdę istnieje, a ktoś opisuje jej losy, ubarwiając po trosze, żeby było ciekawiej?
Nie ma co debatować. Każdemu wolno pisać.
Nieważne,kto pisze, fajnie się czyta, a forum zostało rozruszane, znaczy ciekawy temat.

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 cze 2009, 12:40

To chyba fragmenty jakiegoś romansidła?? Czy pamiętacie co było 15 lat temu? Tak ze szczegółami? Kiedy myła mu plecy? Chociaż ja nigdy nie myłam, to może ten raz bym zapamiętała :-)
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 14:35

hehe. No, wciaga. Różne wariactwa mozna w internecie czytac :-)
Kicz jest to rozpaczliwy a styl potworny.
"Ból był tak potworny, że aż fizyczny. Czułam jak całe ciało mnie pali, jakby ktoś polewał mnie rozpaloną do czerwoności stalą, taką jak w piecu hutniczym."
jak pisze Babina - 20 lat temu to było to nie ma mozliwości pamietania. Polewania czerwonościa litościwie daruję. :badgrin:
Wracając do tego czy jest prawdopodobne. Atóz nie jest . Kobiety wykształcone (SGH i podyplomowe nasza autorka kończyła) jednak cos tam czasem czytaja. na tyle, żeby tak potwornego kiczu nie produkowac w necie. Nie produkowac z cala powagą oczywiście. Tu jest z przymrużeniem oka. Stawiam na prowokację. Ale trochę przerysowaną. Prowokacja tez musi mieć proporcje.
jako scenariusz? jak sie pominie te inwektywy pod adresem wrednych flirciar co naszych porządnych męzów na złą drogę sprowadzają, to w dobrych rekach może mogłoby przyjąć postać filmu. Męża tylko trzeba by troche "przyciemnić". I, jak pisze Derek wszelkie wtrety o cmentarzach i trumnach absolutnie nie pasuja do pasji jaką wzbudza w autorce cudze ponetne ciało w poblizu jej własnego męża.
jako rózowa seria? za mało sexu jest. Coś pikantnego by się przydało.

Dalej znalazlam to:
"A może podzielicie się swoimi doświadczeniami?"
taaa. a może od poczatku taka była intencja? pomysl nie jest zły. jeszcze nie dobrnełam do konca, ale może należaloby zbiorowo dokończyć tę historię. W troche lepszym stylu, naprawde.
Czy jestem skłonna podzielic sie swoim doświadczeniem?
nie jestem

Się powoli wyjasnia, że:
"Czy Rysia powinna teraz odszukać Renatkę i z nią porozmawiać, by wszystko wyjaśnić do spodu przed podjęciem decyzji, co zrobić z Rysiem? Jakie jest Wasze zdanie?"
nasze zdanie jest takie, że możemy pisac scenariusz wspólnie dla zabawy, ale w troche lepszym stylu :-0

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 23 cze 2009, 14:57

dziewczyny gdzie w tym nowym forum jest moj profil bo nie moge znalezc a chce sobie zmienic podpis
a co do papierosow
dwie paczki mozliwe, sama tak palilam kiedys ale nie bylo juz czasu na jedzenie i bylam jak suchotnik
w pracy wypalalam jedna paczke przez 8 godzin bo pracowalam w zamknietym pokoju gdzie nikt nie mogl poza mna przebywac i nikomu moje fajki nie przeszkadzaly wiec jaralam jak parowoz a jak wychodzilam z pracy i kupowalam druga i ledwo do rana i starczalo, to trwalo z rok i skonczylo sie tym ze mialam powazne problemy z zoladkiem bo nawet po ugryzieniu bulki dostawalam bolesci wiec po leczeniu palilam juz tylko jedna paczke,
a moj men dochodzil wtedy do 3 paczek - makabra
teraz ja nie pale
a men 1,5 do dwu w porywach
boze po co tak sie truc?
co do rysi jeszcze nie czytalam 30-tek,wiec sie nie wypowiadam bo nie mam na razie czasu

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 15:10

No kurde skonczyłam.'
marena, ale po tych dwóch paczkach fajek to człowiek sie czuł kompletnie "odleciany". Albo sie wywracał. Kurcze, od samego dymu mógł paść :-0
No, czasem to bym sobie zapaliła :badgrin:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 23 cze 2009, 15:30

Juz sie tak nie nakrecajcie tymi fajami ,bo od tych wspominek jeszczescie gotowe wrocic na zla droge.:)
oj Muflon ostra z ciebie recenzentka! ,usmialam sie i z komentarzy dziewczyn na 30 tkach .
No fajnie sie zrobilo luzacko.
Wiecie prawde mowiac tez mnie z poczatku ubodlo ,ze my takie niby juz trupki jestesmy po 50??
Ale pozniej mysle sobie ,no fakt wieksza poczytnosc bedzie na 30...tez bym tam napisala wiedzac ze dziewczyny szybciej lykna historie niz my stare bocianice.
Mam dystans do takich historii ,kiedys przez 1,5 roku czytalam pewien blog ,.Super!!
Piekna wzruszajaca opowiesc dziewczyny ktora adoptowala dzieci z Darfuru.Z jej rodzina czytenicy zrzyli sie jak z wlasna .Wpuscila wszystkich do swojego domu.
...boze i tam sie wirtualnych ciotek ,przyjaciol rodziny namnozylo .
Listy, telefony, wzajmnie wysylane paczki z prezencikami ...bo A na koncu okazalo sie ze to calkowita fikcja literacka.
Pisala ja dziewcznyna chora psychicznie.To dopiero bylo rozczarowanie dla tych wirtualnych ciotek:)

Jeszcze jedna historia o ktorej slyszlalam.Dziewczynka rzekomo chora na raka pisala blog ,historie swojego umierania ...oj ile tam bylo wspoczucia ,nawet chyba konto zostalo utworzone zeby wspomoc leczenie.
I tez wyszlo szydlo z worka ...ze to tylko zabawa uzdolnionego literacko dziecka,ktore wcale nie zamierzalo umierac:)

Uff co za szczescie ze my sie spotkalysmy na zywo i ze ty Muflon ,Derek Mareno jestescie z krwi i kosci:))
A Sabrina i Babina ..na razie Ufo ...Nie uwierze ze jstescie pawdziwe dopoki Was nie zobacze!!

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 23 cze 2009, 15:32

Marena , jesli moge pomoc ; kliknij na twoje konto (u gory z lewej glownej strony), kliknij profil i potem avatar po lewej stronie i gotowe mozesz wpisywac co chcesz . :-) Pozdrawiam
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 23 cze 2009, 15:39

Muflon mnie dotykała !Nie jestem Ufo :p
zadowolona

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 23 cze 2009, 21:58

Ha ha mnie Mulfon też dotykała. ;)
Co do Rysi i jej historii miałam tu skrobnac co sądze na jej temat,ale zjadłam dzis krokiety i niech je szlak :cry: Woreczek mi rozpier...i nie mam siły jeszcze raz pisać.wkleje to co na 30-tkach rano napisałam. Jest mi obojetne czy ta histroia jest prawdziwa czy nie....?

[A ja powiem szczerze,ze fajnie sie to wszystko czytało przez pierwsze dwa dni.Potem stało sie to za rozwlekłe,za długie,ciagle pomieszane fakty i w koncu sie pogubiłam >ie wiedzialam czy Marzena znów do rysi pojechała,czy rysia tylko opisuje to ponownie,no a ten długi opis to juz mnie powalił i nawet nie zaczełam go czytać. Strasznie nie lubie rozwlekłych sytuacji,długo mówiących ludzi,ubierajacych proste wydarzenia w zbedene upiekszenia i chyba dla tego juz dawno odpuściłam sobie te historie. Za bardzo niecierpliwa jestem i za nerwowa haha. Zajrzałam tu dzis i widze,że zaczyna sie bardziej zacieta dyskusja i juz nie ma słów miodem płynących. Zawsze tak jest. Ile ludzi,tyle opinii.
Tak jak pisałam,nie czytam juz tego co pisze Rysia,ale jestem takiego zdania.
Rysia,JEZELI GO KOCHASZ,TO Z NIM DALEJ BADZ JEZELI NIE KOCHASZ,TO SIE ROZSTANCIE. Jak nie masz sie gdzie wyprowadzic czy on,to mieszkajcie razem ale "osobno".Niech kazdy ma swoje życie i tyle. Niech kazdy pierze swoje brudy,niech kazdy je swoje obiady,niech każdy ma własne łóżko[nie wiem jak teraz spicie?
To tyle.Takie jest moje zdanie.Zyczę podjęcia odpowiedznich decyzji 8-)]
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”