Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: babina7 » 22 cze 2009, 18:20

nesia pisze:Ja polecam laptopy Toshiba - jak dla mnie ta marka jest niezawodna w tym sprzęcie ;)
Mój staruszek to właśnie toshiba. Za to jeśli chodzi o telefony, to polecam Nokie. Nie lubię jej menu, bo przyzwyczaiłam się do "amerykańskiego dziadostwa" jak mówią o Motoroli ale moja mi padła i pożyczyłam od męża starą Nokie. Wczoraj wyprałam szlafrok z telefonem w kieszeni.....Wyobraźcie sobie, że działa :-) Nie ma podświetlenia wyświetlacza ale wszystko działa po godzinnym praniu.....
zadowolona

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 22 cze 2009, 19:10

babina7 pisze:. Za to jeśli chodzi o telefony, to polecam Nokie. .....
A ja Samsunga :-)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 22 cze 2009, 23:05

Też wytrzymuje pranie w automacie?? :badgrin: :badgrin: :badgrin:
zadowolona

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 08:10

Dzieki za rady.
Więc tak. Szukając lapka własnie od opinii uzytkowników i serwisu ceneo zaczełam. 1 GB Ramu odpada, za chwile bedzie za mało(choć obecnie wystarczyłby mi). Tylko czytając opinie trzeba brac pod uwage, że są na wyrost. To znaczy wszyscy się zachwycają najnowszymi typami i parametrami. Wg tych opinii powinnam wywalić ze 4 tysiaki. A tyle w żadnym wypadku nie zamierzam. To wolałabym sie pokusić o stacjonarnego i posłuzyłby mi dłużej, bo ma wieksze mozliwości zmian, rozbudowy, wymiany elementów. Mój obecny ma lat kilkanaście i jeszcze dawał eradę wielu rzeczom. Tak naprawdę bez gier (a nie uzywam ŻADNYCH- ani nie lubię, ani nie mam czasu). W mierę zweryfikowałam parametry i przymierzyłam do tego co zamierzam robić na kompie. Niebagatelmna była cena. Pewnie, można się zachwycać parametrami, ale widzę co maja znajomi i moje dzieci i kikuletnie kompy z parametrami, za które teraz płaci sie 1500 zeta bez problemu dają rade moim potrzebom. No, mnie trzeba trochę grafiki. Poza wybranymi parametrami ważne byłyby dwie rzeczy: num,eryczna klawiatura i nieodblaskowy ekran. Niestety w tej cenie obu rzeczy nie uzyskam. Poza tym zarówno ekran jak i klawiatura (cicha, głosna) to rzecz indywidualnego odbioru i moim zdaniem tak naprawdę to można sie o tym dopiero w uzytkowaniu przekonać.
Tak czy tak - kupić cos musze. Choć w tym tempie to jeszcze się od internetowej aktywności odzwyczaję :-)

Co do Spa to proponuję, żeby Ula z Kwiatkiem cos wybrały, jako osoby mieszkające bliżej i mające większą mozliwośc zweryfikowania nadmorskich przybytków. Ja się dostosuję. We wrzesniu jest nadzieja, że wszystkie damy radę. A z beatką spotkacie się same, bo macie na miejscu.

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 23 cze 2009, 08:38

babina7 pisze:Też wytrzymuje pranie w automacie?? :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Jeszcze go nie prałam, ale kto wie :badgrin:
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 10:57

Więc tak. Wlazłam na te trzydziestki, żeby sie rozeznać w waszych fascynacjach Rysią. I co ja czytam? no zgroza. Czytam tak;
"A jednak nie mam wspólnego języka z moimi rówieśnicami. Bo one o chorobach, wnukach , emeryturach i o załatwianiu grobów na cmentarzu. A ja zdrowa, bez wnuków, o emeryturze jeszcze nie myślę.Blondynka, włosy poniżej ramion, wysportowana i szczupła (161cm/53 kg), jak na mój wiek. Taka trochę "z tyłu liceum, z przodu muzeum". Ale kocham życie, kocham taniec i wiele innych rzeczy. Od roku wróciłam do zycia."

Noż kurde ! To kobitka nie ten watek wybrała. Mogła sie do nas przyłączyć, pośmiać z facetów. O grobach (tfu!) nikt nawet nie słyszał. Na goscinne wystepy mozna sie umówic. No, żyć nie umierać takiej chętnej pięćdziesiatce :-)
My tu same "z tyłu liceum". Fakt, że i z przodu tez jakby pod liceum żeśmy sie zrobiły :badgrin:
Na razie jestem przy pierwszych zwierzeniach . jak poczytam dalej, to sie podziele uwagami :-)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 23 cze 2009, 11:09

muflon2121 pisze: Na razie jestem przy pierwszych zwierzeniach . jak poczytam dalej, to sie podziele uwagami :-)
Dramaturgia miejscami siest wprost niemozliwa; jednak na koniec brak pomysłu, czy tez fakty tak sie kiepsko poukładały.... hyyymmm, a zreszta - poczytaj, zobacz co my trzydziechy na karku mamy odn. tej pani Rysi ;)
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 23 cze 2009, 11:29

No dalej jest dość brzydko. A mianowicie:
"Te suki mają te metody opracowane do perfekcji, jak zrobić facetowi wodę z mózgu, jakby były szkolone w CIA lub KGB."
oczywiście czytam błyskawicznie, skupiając sie na intrydze, bo styl zdaje sie typowy dla internetowych zwierzeń.
jak na tak dlugi dystans czasowy do tego wydarzenia to troche zbyt mocno boli do tej pory (czyzby autorka troche "rozciagała" dystans czasowy?)
Co do perfekcyjnych metod suk, to trochę za duzo w tym jadu i rozgrzeszania męża. Psy maja metody na zrobienie wody z mózgu nie gorzej opanowane niż suki.
Wiecie moje doświadczenie (a wiek nieiwele sie od Rysi rózni) mówi wyraźnie: który facet powie, że go do łózka ciagneło? przeciez to baba go uwiodła. Taka podła była. On tylko nie wiedział jak jej uciec :-D

Awatar użytkownika
NINA-30
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: NINA-30 » 23 cze 2009, 11:36

Widzę temat gorący p. Rysi w 30stkach i 40stkach. ;)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 23 cze 2009, 11:40

NINA-30 pisze:Widzę temat gorący p. Rysi w 30stkach i 40stkach. ;)

:badgrin: tu ja czterdziestki rozgryzły, podejrzewając "znajomą forumkowiczke" pod nowym nickiem ;)
A tak naprawde - człowiek chetny wiedzy zerka i tu i tam :-)
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”