Sex przed slubem i ten po,niekoniecznie z jednym partnerem -

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
clarisss
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: clarisss » 23 maja 2008, 12:23

insulina za darmo dla cukrzykow to bez gadania.

a jesli chodzi o srodki anty... no coz. nastolatki i nie tylko zawsze uprawialy seks i zawsze beda. z takich lub innych pobudek. wiadomo, zyc bez tego sie da ale to nie zmienia faktu i powinny byc nauczone jak i co zakladac. jak dla mnie to wiadomo - rodzice musza jakos sprawe przedstawic. mi mama wszystko wytlumaczyla ale ja pochodze z bardzo liberalnej rodziny, poza tym ona jest lekarzem. natomiast wiem ze ok 99% moich znajomych nie dowiedzialo sie niczego od rodzicow, to trudny temat. nie wiem jak to bedzie ze mna i rozmowkami ale wiem np ze sama zalatwie corce tabletki jak trzeba bedzie i to bez najmniejszego wahania.

nie wiem tez co zlego w traktowaniu sexu jako przyjemna rozrywke. dla mnie wlasnie taki jest. rewelacyjnym sposobem na spedzanie wolnego czasu i przednia zabawa. oczywiscie gdy ma sie odpowiedniego faceta "pod reka". nie jestem zadna nimfomanka i nie chodze do lozka z "wszystkimi", natomiast gdy mam fajnego faceta, ktory mnie szanuje i jest mi z nim dobrze - najchetniej bym nie wychodzila z lozka. a kondycje to tez poprawia i pozwala spalic sporo kalorii :p heheh
280cc eurosilicon low profile
13.08.2008

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 23 maja 2008, 13:18

ilona_ol pisze:Postanowienie może piękne, ale czy gra warta świeczki
niestety,ale sie z tym zgodze w 100%...
mam znajomą ktora tak zrobiła.. pierwszy raz zdradziła z ciekawosci jak to jest z innym facetem bo nawet nie miała porownania.. kiedys mi powiedziala ze nawet nie wie czy on sie dobrze bzyka, bo z nikim innym nie spała..
kolejny kochanek był kwestią czasu... wyszalała sie, mąz nic nie wie.. i dalej są szczesliwi.. powiedziala ze zrobiła bład wychodząc za mąz jako dziewica i corce na to nie pozwoli... i nie popadajmy teraz z jednej skrajnosci w drugą pisząc tak tak, najlepiej niech ją wepchnie w ramiona chlopa w wieku 16 lat zeby jej dzieciaka zrobil- bo tu nie o to chodzi...

Awatar użytkownika
tOOsia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: tOOsia » 23 maja 2008, 13:51

z tych małżeństw które znam (dwa na pewno były zawarte po dziewiczemu ;) )
w jednym się psuje, nie wiem czy to jest powodem ale jeśli jednego z małzonków ciągnie do innych, do nowych wrażeń to może chodzić własnie o to ... ciekawośc

ja sama sypiałam i sypiam z jednym mężczyną i nie wiem jak jest z innymi, póki co czuję się z nim świetnie i nie ciągnie mnie do innych
wiem, ze kiedyś może być inaczej ale o to chyba chodzi w powaznym związku/małżeństwie żeby być sobie wiernymi mimo pokus i trudnych chwil... hm?
24 styczen 2012 - korekta nosa. Dr Stepniewski. JUZ PO!!! JESTEM TAAAAKA SZCZESLIWA !!!

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 23 maja 2008, 14:33

tOOsia pisze: być sobie wiernymi mimo pokus i trudnych chwil... hm?
pamietaj,ze jestesmy tylko ludzmi...

niebieski
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: niebieski » 23 maja 2008, 14:47

Własnie tez się obawiam tego...jak dlugo mozna być wiernym...., bo pokusy są dziś ogromne, czy silny charakter i szczera miłość wystarczą na całe zycie!!! gdy bezlitosna proza życia wkrada się ukradkiem w każdy związek i rozsadza go od wewnątrz.

Awatar użytkownika
janko2
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: janko2 » 23 maja 2008, 14:51

tOOsia pisze:z tych małżeństw które znam (dwa na pewno były zawarte po dziewiczemu ;) )
w jednym się psuje, nie wiem czy to jest powodem ale jeśli jednego z małzonków ciągnie do innych, do nowych wrażeń to może chodzić własnie o to ... ciekawośc
Ok..zgoda na wszystko..Ale rozmawialismy wcześniej,o dzieciach..Czyli takich podlotkach w wieku 15..czy tam nastu lat..
Skoro ponosimy już prawne konsekwencje swoich czynów,sami będziemy płacic za swoje błedy...te wynikające z naszego bzykania ..również...
A myslałyscie czasami jak w takich sytuacjach powinien się zachować chłopak...Czy nie poczułybyście się bardziej dowartościowane,gdyby wam powiedział,że nie po to jest z wami,bo zależy mu na sexie..Jest dlatego,że urzekło go jeszcze coś innego..Piekne młodzieńcze uczucie..Czy nie kochałybyscie go jeszcze bardziej... ;-) ..Taki wspólczesny rycerz z zasadami i kodeksem honorowym...Sex nie jest czymś niemoralnym czy złym..Jest czyms pięknym...Tylko jak każda piekna rzecz wymaga,otoczki i opakowania...Czasami dzięki tej otoczce,doznania są super ,mega,piękne...Każdy jest kowalem swojego szczęścia...I nie warto czasami rozmieniać się na drobne...
--------------nosek u dr.Bieleckiego

''Nigdy , nie mĂłw nigdy.''

Awatar użytkownika
daria_1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: daria_1 » 23 maja 2008, 15:54

ilona_ol pisze:zwalanie winy za niewyedukowanie młodzieży na rodziców, kosciół czy pedagogów uważam troche za niesprawiedliwe...
bo ktoś tam czegos nie wiedział, mama nie powiedziała i dlatego nie wyszło...
a przepraszam od czego są książki?
przecież w pewnym momencie młody człowiek zaczyna sie tymi sprawami interesować, jeden w wieku 14 lat inny 18. Nauczycieli nic nie interesuje, byle przepchnąć ucznia do następnej klasy a rodzice zawsze widzą w nas małe dzieci, które maja jeszcze na to czas....
tez tak mysle. ze mna tez rodzice na ten temat nie rozmawiali, ale i po co. ma sie przyjaciol, sa gazety jak bravo, kziazki itd. nie wyobrazam sobie tego, ze w wieku naprzyklad 14 lat sie nie wie ze jak facet i kobieta sie kochaja ze wtedy mozna zajsc w ciaze i dostac bejbi :!: albo jest sie odpowiedzialnym, albo nie :!: w wieku 15 lat sama sobie wyszukalam ginekologa i poszlam do niego. na dodatek te wieczne wymowki: "nie wiedzialam jak sie bierze pigulki", "nie wiedzialam ze nie dzialaja gdy sie stosuje antybiotiki" itd. rzygac mi sie chce jak slysze takie i inne wymowki :-x :roll:

Awatar użytkownika
clarisss
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: clarisss » 23 maja 2008, 16:20

mysle, ze ksiazki sa idealnym zrodlem wiedzy. natomiast ktos musi je podsuwac dzieciakom. i to wlasnie jest zadanie dla rodzicow i ministerstwa oswiaty. ja dostalam 2 czy 3, jest naprawde sporo tytulow. pamietam ze "ja, dziewczyna" byla jedna z moich ulubionych do czytania ciagle i ciagle ;) hehe

bravo tez bylo, choc mysle ze to nienajlepsze zrodlo. ale lepsze to niz rzadne. w wieku lat 15 kolezanki i koledzy nie do konca tez sa dobrym zrodlem. pamietam jak kolezanka stracila dziewictwo w jakiejs piwnicy bo nie bylo innego miejsca. szczycila sie bardzo utrata "wianka" i przyszla na jakas nasiadowe mowiac "no to o jedna dziewice w towarzystwie mniej".
280cc eurosilicon low profile
13.08.2008

Awatar użytkownika
ilona_ol
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: ilona_ol » 23 maja 2008, 17:55

clarisss pisze: kolezanka stracila dziewictwo w jakiejs piwnicy bo nie bylo innego miejsca.
Brak słów :shock:

Awatar użytkownika
jaaa
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: jaaa » 24 maja 2008, 00:10

janko2 pisze:
Lunka pisze:janko2, a ty ile miales latek? wtedy sam byles madry?
Dziewczyny..napisałem glupiutkie,bo pamietam jakie rzeczy robi się będąc bardzo młodym..
Ja swoja ,,cnotę"... ;-) ..donosiłem do ślubu,czyli dla niektórych też mogę być głupiutki... :lol:
a w jakim wieku sie chajatales?;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”