Moderator: Zespół I

to na co czekasz Kochanamaxi pisze:Plany sa takie,ze jak bedzie chlopcem to zostanie Mistrzem Swiata jak Valentino RossiA ja bym wolala dziewczynke,zeby byla taka jak ja.Tzn. chodzi mi o moj charakter jak bylam dzieckiem.Spokojna,grzeczna,wlasciwie mozna powiedziec,ze sama sie wychowala.Nikt mnie nie musial kontrolowac bo nie bylo potrzeby.Takie dziecko chcialabym miec...
i tu się zgadzam - zycie w tej materii płata figielki i niestety często mści się na nas tzw. planowanie momentu na zajście w ciążę... wiadomo ze każdy chce przezyć zycie wg jakiegoś tam planu, ale ja również mam w swoim otoczeniu pary które "walczą" o dzidzię... którą sobie zaplanowali, ale coś matka natura nie ma ich w swoim terminarzu. A tak na marginesie to własnie po to ciąża trwa 9 miesiecy aby moc dojrzec do bycia rodzicami, pokochac malenstwo i jego obecnosc w naszym zyciu, to czas ktory moim zdaniem pozwala nam przebudowac swoj system wartosci i potem juz nie mozna wyobrazic sobie sekundy bez dziecka...Mia pisze:dziewczyny - jakąkolwiek decyzję podejmiecie, mieć czy nie mieć dzieci, teraz czy za kilka lat - weźcie pod uwagę że dzidzia nie przychodzi na zawołanie, biologia płata nieraz okrutne figle, jak w przypadku 3 par moich znajomych (wczesna 30tka), którzy TERAZ chcą, ale niestety... wiem, że to powoli staje się ich tragedią, upokorzeniem, nie mówiąc już o zniszczeniu życia sexualngo, które de facto sprowadza sie do usiłowanie prokreacji...