Czy operacja była dla Ciebie finansowym kłopotem?

Moderator: Zespół I

Czy operacja była dla Ciebie finansowym kłopotem?

Nie , to nie są duże pieniądze
0
Brak głosów
No, musiałam(łem) trochę oszczędzać
3
100%
To był jednorazowy zastrzyk kasy,raczej mnie nie stać
0
Brak głosów
Oj byÂ
0
Brak głosów
było ciężko, mój portfel to odchoruje
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 25 kwie 2006, 08:24

Poza tym cena to nie tylko sam zabieg, poza tym lekarz operujący musi opłacić anestezjologa oraz personel pomocniczy. Poza tym jest to jeszcze kwestia odpowiedzialności, lat nauki, stazu pracy, wyspecjalizowania i osiągnięć naukowych lekarza.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
yvonne22
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: yvonne22 » 25 kwie 2006, 22:54

To dlaczego w czechach prywatnie za sam zabieg powiększania piersi, konsultacje zapłacimy około 1800zł, a pobyt jednodniowy w szpitalu kosztuje około 140zł z pełną obsługą i lekami, a wpolsce zabieg kosztuje od 4000zł, a pobyt od 400zł.
W czym my jesteśmy lepsi od Czechów.
Wspomnę tylko, że w tej opłacie jest jeden z najlepszych chirurgów i najlepszy anestezjolog w Czechach.
Do tego stopnia, że wykonują znieczulenie okołooponowe - w Polsce możemy tylko pomażyć o tym, no chyba, że pójdziemy do dobrego szpitala, ale tam znowu nie robią takich zabiegów. I koło się zamyka.
M.Brzuchanski 06.04.2006 Powiêkszanie piersi.

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 25 kwie 2006, 23:25

To pytanie jest dla mnie kompletnie "od czapy" bo powinnam zadać Ci w takim razie pytanie dlaczego w Wielkiej Brytani czy tak zwanym ogólnie pojętym "zachodzie" lub USA te operacje są droższe niz u nas. W czym tamci lekarze są lepsi od naszych? :roll:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

Awatar użytkownika
yvonne22
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: yvonne22 » 26 kwie 2006, 00:00

Wicherku, oni zarabiają minimum 3000USD, a zabieg kosztuje 9000USD czyli trzy pensje. :cry:

Może to zostawmy bez komentarzy.

Awatar użytkownika
wicherek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: wicherek » 26 kwie 2006, 00:14

Alez ja się doskonale orientuję i nie zamierzam dyskutowac na ten temat.
Napisałam tylko za co się płaci.
Dalsze dywagacje w tym temacie są zbędne.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 03 maja 2006, 01:45

U mnie to bylo tak,ze moj ukochany,ktory wtedy swiata poza mna nie widzial i byl gotow skoczyc do pustego basenu z trampoliny gdybym go poprosila :P zapytal o czym najbardziej marze i mu odpowiedzialam,ze o wiekszych piersiach.I po 3 tygodniach mialam wieksze piersi.Teraz marze o poprawce moich piersi i liposukcji.I niestety bede musiala chyba sama za to zaplacic i wlasnie dlatego o tej porze siedze w pracy.Co prawda obiecal mi,ze zaplaci za lipo jak schudne 10 kg ale jakos mi nie idzie to odchudzanie.Rozwazam tez perfidna opcje,zeby go kontrolnie rzucic i byc moze wtedy znow bedzie chcial do pustego basenu ale tego nie jestem na 100% pewna,wiec chyba zatyram sie na smierc,zeby zrobic lipo

Awatar użytkownika
syla
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: syla » 03 maja 2006, 14:23

A ja se wziełam kredyta w banku.
Mąż wie ale nie pochwala.
Ale cóz rok czasu mu o tym marudziłam wczesniej chciałam zrobic to bez jego wiedzy ale nie dało rady
Teraz mam kreske na koncie a operacja juz za 2 tygodnie.
DR. BRZUCHANSKI -plastyka brzucha juz po 15.05.06
12.10 Simka

Awatar użytkownika
yvonne22
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: yvonne22 » 03 maja 2006, 16:02

syla pisze:A ja se wziełam kredyta w banku.
Mąż wie ale nie pochwala.
Ale cóz rok czasu mu o tym marudziłam wczesniej chciałam zrobic to bez jego wiedzy ale nie dało rady
Teraz mam kreske na koncie a operacja juz za 2 tygodnie.
Syla, zobaczysz, jak Cię mąż uwidzi po i NEW HAPPY WOMEN :D to zmieni zdanie i sam spłaci kredyt :P .

maxi pisze:U mnie to bylo tak,ze moj ukochany,ktory wtedy swiata poza mna nie widzial i byl gotow skoczyc do pustego basenu z trampoliny gdybym go poprosila zapytal o czym najbardziej marze i mu odpowiedzialam,ze o wiekszych piersiach.I po 3 tygodniach mialam wieksze piersi.Teraz marze o poprawce moich piersi i liposukcji.I niestety bede musiala chyba sama za to zaplacic i wlasnie dlatego o tej porze siedze w pracy.Co prawda obiecal mi,ze zaplaci za lipo jak schudne 10 kg ale jakos mi nie idzie to odchudzanie.Rozwazam tez perfidna opcje,zeby go kontrolnie rzucic i byc moze wtedy znow bedzie chcial do pustego basenu ale tego nie jestem na 100% pewna,wiec chyba zatyram sie na smierc,zeby zrobic lipo .
Maxi, z tym rzucaniem to bym nie próbowała, bo może się okaże, że już nie będziesz miała dla kogo to robić. A właściwie to zrób to dla siebie.
Jeśli nie masz wsparcia ze strony partnera to coś jest nie "halo" :cry: .

Najgorsze jest to, że jak już to zrobisz, to w myśli mu się będzie zajebiście podobać, a nie powie Ci o tym nigdy.
Pamiętaj, że to Ty masz się dobrze czuć, a nie On.

Powodzenia w dożąniu do celu.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 03 maja 2006, 16:46

Yvonne chyba zwrocilas uwage na moj wiek?Jestem dorosla dziewczynka i od lat robie wiekszosc rzeczy dla siebie a nie dla innych.Dla niego robie to,ze chociaz jego firma jest od kilku lat w powaznych klopotach to nie "odkochalam sie" nagle jak to robia 20-latki ale jestem z nim na dobre i na zle.Jego propozycja,ze zaplaci za lipo wziela sie stad,ze probowal mnie zmotywowac do odchudzania bo ciagle marudze,ze jestem za gruba.Nie sadze,zeby jemu to przeszkadzalo bo moglby bez trudu zamienic mnie na chuda.I bardzo czesto slysze,ze mu sie podobam+on ma obsesje,ze wszyscy faceci tylko czychaja zeby mnie mu zabrac.A poniewaz prowadze wlasna firme i niezle mi to idzie to zaplace za lipo sama

Awatar użytkownika
janko2
Uzytkownik zbanowany
Uzytkownik zbanowany

Post autor: janko2 » 23 paź 2006, 23:37

Pytanie pierwsze brzmiało[czy tu wszyscy mają forsy jak lodu i jedynym problemem jest wybór lekarza?] Nie nie nie nie. Czasami decyzja o operacji jest jak impuls,jak młodzieńcze zauroczenie.Teraz albo nigdy.Nowy samochód to żadna inwestycja.Nowy nosek nowe cycuchy to jest dopiero inwestycja.Robimy to szybko ,czasami bardzo szybko,żeby,,zauroczenie nie minęło''.Kasa? Jakoś to będzie.Ci co wszystko kalkulują na chłodno to typ zgorzkniałych staruszków.Ni bądżcie nimi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”