pogaduchy o wszystkim i o niczym ;)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: pogaduchy o wszystkim i o niczym ;)

Post autor: Michitka » 29 lip 2010, 20:40

Ja polecam Alior Bank
Przelewy za darmo, wypłaty z każdego bankomatu za darmo, można wybrać rodzaj konta
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 29 lip 2010, 20:50

Michi, jak tam z paypalem?
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 30 lip 2010, 11:08

Ewa pod paypal możesz podpiąć każdą kartę kredytową, nie ważne w jakim banku ona jest wydana. W Alior możesz po prostu do rachunku wybrać jedną z trzech kart:
1. wypukłą kartę Debit MasterCard® PayPass™ lub
2. wypukłą kartę Debit MasterCard z wybranym wizerunkiem lub
3. płaską kartę MasterCard Debit, dostępną również „od ręki” w oddziale
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
dona7
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: dona7 » 30 lip 2010, 11:09

lil sexy pisze:Ewa ja Ci polecam ING. Ja mam w jednym miejscu normalne konto z kartą debetową, wirtualną kartę kredytową do płatności w internecie (za free) i otwarte konto oszczędnościowe też za free. Przelewy między własnymi rachunkami są od razu księgowane i natychmiast pojawiają się tam gdzie trzeba. Jak wpłacasz gotówkę między 8 a 20 we wpłatomacie (też się czasami przydaje) to pieniądze również od razu są na koncie. Miesięcznie płacę 8 zł i absolutnie wszystkie przelewy mam za darmo.
Ja tez polecam ING ....
mam tam konto osobiste i firmowe i jestem bardzo zadowolona....i musze powiedzieć że mają duzo bankomatów i wpłatomatów co dla mnie jest dość istotne... (yes)
Kasprzyk T. - Silimed Natural 410 XH 360 HI op.18.02.2014r....? sama nie wiem ....

dr.Keller-Skomska - korekcja czubka nosa.... 04.07.2012.... ZREZYGNOWAŁAM....
dr.Jan Rykała Łódź - nosek...- 09.08.2012r. juz sie denerwuje bardzo...))) marzenie pomału sie spełnia ...trzymajcie kciuki...))) Już PO czekamy na efekty )))

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 30 lip 2010, 11:11

lil sexy pisze:Ewa pod paypal możesz podpiąć każdą kartę kredytową, nie ważne w jakim banku ona jest wydana. W Alior możesz po prostu do rachunku wybrać jedną z trzech kart:
1. wypukłą kartę Debit MasterCard® PayPass™ lub
2. wypukłą kartę Debit MasterCard z wybranym wizerunkiem lub
3. płaską kartę MasterCard Debit, dostępną również „od ręki” w oddziale
Dokładnie, też tak myślałam, że można podpiąć każdą kartę z każdego banku, ale nie byłam zbyt pewna
Lil ...upewniłaś

Alior ma tą kartę do transakcji bezstykowych, kupna internetowego...za nią się płaci dodatkowo
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 30 lip 2010, 11:38

Michi to już jesteś upewniona (giggle

Dla mnie ING ma dużego plusa za to że ta karta do transakcji internetowych ma oddzielny numer rachunku i gdyby (odpukać) dane dostały się w niepowołane ręce zdolnego hakera to niczym się nie ryzykuje, bo nie trzeba na niej pieniędzy trzymać.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
ewawawa
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: ewawawa » 30 lip 2010, 11:44

Dzieki Dziewczyny za wszystkie informacje! (flower)
lepiej niz u doradcy finansowego (happy (heart
rozmawialam jeszcze z kolezanka i tez mi polecala ing. mowi ze wszystkie bankomaty bez prowizji i zero oplat za prowadzenie rachunku i korzystanie z karty tylko trzeba zrobic miesiecznie zakupy platne karta na minimum 100zl.
5.02.2009 400 ES HP Brzuchański
22.02.2010 total nose again Łatkowski

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 30 lip 2010, 11:50

Jest dokładnie tak jak piszesz. Do tego przy każdej płatności naliczają Ci punkty i za te punkty możesz sobie wybierać po promocyjnych cenach z tego katalogu: http://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/" onclick="window.open(this.href);return false; niektóre rzeczy są rzeczywiście sporo tańsze niż w sklepach.
MD

Awatar użytkownika
Vodia
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Vodia » 30 lip 2010, 16:15

marryme oczywiscie, ze wystarczy Ci zwykla karta z delfinkiem z mbanku, zeby placic za zagraniczne transakcje!!
To jest karta debetowa, ale posiada funkcje kredytowej. Musisz sobie te opcje tylko aktywowac w ustawieniach na koncie. Takze nie trzeba dokupowac karty wirtualnej (clin

Karty wirtualne zawsze maja inny nr rachunku niz podstawowy. Ing przegrywa z mbank pod wzgledem waluty, bo karta ING jest w PLN i bank przewalutowuje po kursie z danej sesji. Nie lubie tego dlatego staram sie nie korzystac z krzywej karty ING.
A w mbank sa karty w USD, EUR i chyba jeszcze w funtach. Jezeli chce sie zmanipulowac kursem to to jest lepsze rozwiazanie.

Z tym, ze obecnie karta w ing jest chyba za free (kiedys placilam 25 zl (dull ), a w mbanku kosztuje wlasnie 25 zl.

Możliwosci do wyboru do koloru (happy
11.06.2007 - nos (CKN) - dr Łątkowski
21.03.2016 - znowu nos (część chrzęstna) - dr Skupin :)
czas na usta...

Awatar użytkownika
missP
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: missP » 30 lip 2010, 20:31

Karta w mbanku debetowa jest za darmo. Można ją podpiąć do paypala i płacić przez internet ( pod tym względem spełnia zadania karty kredytowej, masz podany z tyłu na niej kod CVV2 do transakcji internetowych). Przelewy zewnętrzne kosztują 50gr, wewnętrzne chyba za darmo.
Hasła dostajesz na komórkę. Jak dla mnie same plusy (sun

Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem jak będę wiedziała (giggle

Również tak jak dziewczyny piszą, możesz wyrobić sobie ekartę, tylko do zakupów przez internet którą "doładowujesz" na taką kwotę jak potrzebujesz. Jest to bezpiecznie jeżeli boisz się kradzieży danych. Za tą kartę płaci się 25zł/rok. Ale szczerze powiedziawszy to nie wiem czy jest ona jeszcze dostępna (giggle miałam ją dwa lata temu, ale potem weszły już normalne debetowe do płacenia przez internet, więc zrezygnowałam (giggle
wrzesień 2010->nosek

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”