Nasze cztery kąty...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Nasze cztery kąty...

Post autor: lil sexy » 01 cze 2010, 14:22

Viriel też mi się bardzo taki styl o którym piszesz podoba, ale w naszym klimacie to ciężki temat.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 01 cze 2010, 17:52

lil sexy pisze:Viriel też mi się bardzo taki styl o którym piszesz podoba, ale w naszym klimacie to ciężki temat.
wszystko zalezy od projektu i materialow ktorych sie uzyje. Wielkie okna nie musza rownac sie wielkim stratom ciepla. Badam ten temat bo taki dom to moje wielkie marzenie i wiem, że kiedyś się spełni (clin
Ale narazie plany mam inne i dom jeszcze nie jest mi potrzebny (clin

Awatar użytkownika
ola banderola
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ola banderola » 01 cze 2010, 22:00

viriel pisze:
marryme pisze:Dziewczyny,a ja mam pytanko-czy może wpadły Wam w oko jakieś fajne projekty domów,najlepiej takich w nowoczesnym stylu?
Bez dachu i z dużą ilości okien?
Bo zaczęłam zastanawiać się nad budową domu. (thinking
ja uwielbiam domy w nowoczesnym stylu. Takie właśnie bez dachu, okna wielkopowierzchniowe, najlepiej jedno wielkie zamiast ściany z widokiem na wodę (morze lub jezioro). Generalnie taki styl łączący beton, szkło i drewno. Minimalizm formy. W Polsce wciąż mało popularny. U nas zdecydowanie wiekszym powodzeniem ciesza sie projekty stylizowane na staropolskie dworki albo nowobogackie rezydencje itp. Ja dworkom nie mowie nie, ale jedynie oryginalnym (clin
Ja mam tak samo, jeżeli dom to tylko w nowoczesnym stylu..czyli duże okna, duża przestrzeń, prosta forma (yes)
Jak ostatnio pokazywałam rodzinie i znajomym dom jaki chcemy kiedyś z mężem wybudować, to widziałam, że większość była raczej skwaszona, bowiem oni lubują się właśnie w tych typowo polskich dworkach, którym ja mówię NIE!!!

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 08 cze 2010, 12:05

viriel pisze:
lil sexy pisze:Viriel też mi się bardzo taki styl o którym piszesz podoba, ale w naszym klimacie to ciężki temat.
wszystko zalezy od projektu i materialow ktorych sie uzyje. Wielkie okna nie musza rownac sie wielkim stratom ciepla. Badam ten temat bo taki dom to moje wielkie marzenie i wiem, że kiedyś się spełni (clin
Ale narazie plany mam inne i dom jeszcze nie jest mi potrzebny (clin

Mnie jeszcze też nie jest potrzebny dom.Nie mam swojej rodziny i jak na razie nie planuję mieć. (clin
Ale mam akurat możliwość budowy,do tego kilka super miejsc do wyboru,jeśli chodzi o działkę.
I tak się zastanawiam czy mi to naprawdę potrzebne. (thinking
Wychowałam się w domu z wielkim ogrodem,wiem,że to super sprawa-przestrzeń,wygoda i swoboda,brak uciążliwych sąsiadów (clin
ale też ogrom obowiązków z tym związanych.

Co byście wybrały-dom pod miastem czy mieszkanie blisko centrum?
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
dona7
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: dona7 » 08 cze 2010, 12:52

marryme kochana do puki nie planowałam dzieciów to tylko mieszkanie w centrum .... (yes)
ale teraz kiedy jestem w ciąży nie wyobrażam sobie żebym wybrałam mieszkanie , dom jest cudowny , ten luz i swoboda , nic ani nikt cie nie ogranicza ...luks....
ale fakt jest taki że dom z ogrodem pochlania dużo kasy i czasu... (nod ...
wiedz puki nie planujesz dzieci kup sobie super mieszkanie i nie trać czasu na budowe bo to zawsze bedziesz mogła zrealizować...
wiem to kochana z doświadczenia... (clin (kiss
Kasprzyk T. - Silimed Natural 410 XH 360 HI op.18.02.2014r....? sama nie wiem ....

dr.Keller-Skomska - korekcja czubka nosa.... 04.07.2012.... ZREZYGNOWAŁAM....
dr.Jan Rykała Łódź - nosek...- 09.08.2012r. juz sie denerwuje bardzo...))) marzenie pomału sie spełnia ...trzymajcie kciuki...))) Już PO czekamy na efekty )))

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 08 cze 2010, 13:03

Ja wybrałam dom na dzikiej wsi, las , stawy z łabędziami , łąki ale za to do mojego gabinetu który jest w centrum miasteczka mam tylko 6km (yes)
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
e-mamma
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: e-mamma » 08 cze 2010, 14:26

Czasami można mieć jedno i drugie (rire
Ja mieszkam w małym domku pod lasem, mam ciszę i spokój, ćwierkające ptaki i zwierzynę leśną pod płotem, enklawę której nigdy bym nie zamieniła na poprzednie mieszkanie w bloku. Do centrum i do pracy mam 10-góra 15min jadąc autem a w drugą stronę jeszcze krócej bo spieszę się do swojego kochanego domku (rire
Mieszkam tu ze swoją 4osobową rodzinką już 10lat i mam zamiar mieszkać dopóki dopóty nóg nie wyciągnę (rire
Piersi -Allergan anatomiczne 410MX-370cc- dr Pastucha:)))

...Opiewanie piękna kobiety nie unieważnia jej doktoratu...

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 10 cze 2010, 15:31

Marryme ja bym zdecydowanie dom wybrała, a jeśli chcesz mieć mniej ba głowie to jakiś fajny dwupoziomowy apartament z dużym tarasem - tylko nie w centrum. Mieszkanie w centrum, jak ktoś ma taką potrzebę, zawsze można dodatkowo wynająć czy nawet kupić coś małego.
Teraz nie masz rodziny, ale kiedyś będziesz miała. Ja sama mieszkam w centrum i bardzo bym nie chciała, żeby moje dzieci się tu wychowywały i żeby ich jedyną atrakcją było podwórko kamienicy.
"Piękność jest dla kobiet ważniejsza niż inteligencja, bo mężczyznom łatwiej przychodzi patrzenie niż myślenie."
MD

Awatar użytkownika
marryme
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: marryme » 10 cze 2010, 16:01

Trudna decyzja. (thinking

Najgorsze są korki,jak sobie pomyślę o tym,że musiałabym codziennie dojeżdżać 4 h w obie strony to dziękuję za dom pod miastem.
Teraz mieszkam w mieście,a do pracy mam 1h albo 1,5 h w JEDNĄ stronę. (headbang
I ciągle jest tylko gorzej i gorzej.Nie wiem czy to miasto kiedykolwiek odkorkują.

Wcześniej myślałam o mieszkaniu,już od pół roku szukam jakiegoś fajnego.
Ale to nie jest proste niestety.Chcę mieszkanie deweloperskie,całkiem nowe.
Jak lokum jest świetne-rozkładowe,funkcjonalne,itd, to okolica kiepska,albo jakieś zadupie albo mordownia.
I na odwrót.
Jasne,są też naprawdę piękne mieszkania w doskonałych lokalizacjach,ale ceny przekraczają 2,3 mln zł.
Za tyle można wybudować super dom. (emo
Life is a journey,not a destination.

Awatar użytkownika
lil sexy
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: lil sexy » 10 cze 2010, 16:55

Marry to gdzie Ty mieszkasz że tyle Ci dojazd zajmuje?
MD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”