Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

Post autor: misialeczek24 » 30 wrz 2009, 17:40

Siska :shock: faktycznie dziwne imie,,,
tu w Irlandii tez sie nie raz spotykam z takimi imionami ze nawet nie mam pojecia jak je wymowic :badgrin:
Mam taka nadzieje ze imionka jakos do mnie przyjda 8-)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 02 paź 2009, 16:23

Siska- spotkalam sie z tym imieniem czesto wlasnie tutaj-zdaje sie ze to imie jest nawet holenderskie.

Cukiereczek ty dbaj o siebie podczas tej diety, napewno schudniesz -tylko rob to z glowa :p

Misialeczek- jeszcze znajdziesz odpowiednie imie dla baby, nie jest to proste.Sama jak nie bylam w ciazy to podobaly mi sie inne imiona , a w czasie ciazy totalna zmiana co do wyboru imienia -haha pewnie to przez hormony :badgrin:

Londyjka-jak sie coreczka miewa, pewnie juz duzo urosla, wstaw jakies nowe fotki Mii :bravo

Marta - z ta Ayla to jeszcze sie wacham, ale maz zdecydowany na to imie.Sprawdzilam na pewnej stronie jak czesto bylo to imie nadawane w Nl, zdaje sie ze w 2008 bylo tylko 24 razy to imie wybrane dla dziewczynki :p

Ach od dzis juz mam maciezynski , wolne-bardzo sie ciesze-moge sie nieco rozleniwic applaus

Awatar użytkownika
marta2454
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marta2454 » 02 paź 2009, 19:59

Anetta widze że już masz wolne więc kochana odpoczywaj puki możesz bo pózniej się zacznie wstawanie do dzidzi
03.03.2010 Plastyka brzucha - dr Brzuchański :)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 03 paź 2009, 08:28

Annetta pisze:Siska- spotkalam sie z tym imieniem czesto wlasnie tutaj-zdaje sie ze to imie jest nawet holenderskie.

Cukiereczek ty dbaj o siebie podczas tej diety, napewno schudniesz -tylko rob to z glowa :p

o nawet nei wiedzialam ze to imie jest gdzies popularne :badgrin:

a co do diety to chudne applaus poniewaz nie czuje wogole glodu to nie jest dla mnei wazne co jem wiec jem zdrowo hihi co 3 godzinki jak w zegarku cosik a i tak waga spada. mam tez duuzo energi wiec latam ciagle tu i tam.

piszesz ze juz masz wolne suuuper, przyda ci sie hihih wysyypiaj sie puki mozesz hihihi
ile dni ci zostalo?
pisz codziennie tu a jak przestaniesz to bedzie znak dla nas ze rodzisz :bravo
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 03 paź 2009, 11:12

cukiereczekPL pisze:londyjka powinnas mieszkac blizej mnie bo ja wlasnie niemam kompana do biegania hihi
No wlasnie,tez by mi sie kompan do biegania przydal,moze mialabym wieksza mobilizacje.
Ale spoko,juz biegalam kilka razy i nawet mi sie to podoba,tylko biegam w nocy jak dzidzia chodzi spac a juz jest bardzo zimno i gardlo mnie starsznie boli
zima_07.GIF
MOja dzidzia daje mi niezle popalic,od 2 miesiecy nie sypiam w nocy,wstaje do niej po 7 razy az w koncu musze ja do siebie zabierac do lozka bo nie daje rady...A czego ona chce? Aby ja przewracac to na jeden boczek,za jakis czas na drugi...i smoczka do buzi wkladac... arf arf zalamka...jak tego nie zrobie to krzyk w nocy.Nie wiem co sie z nia stalo,przez pierwsze 3 miesiace tak pieknie spala! Chodze neidospana i zla oh(m1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 04 paź 2009, 09:20

Londyjka biedulko nawet sobie nie pospisz :(
A mala to chce byc przy mamusi, razem w lozku :p
A moze jej zabki zaczynaj rosnac ze taka marudna???Moze trzeba ja nieco odzwyczaic tego wspolnego spnia, wiem ze to trudne ale jak sie Mia nauczy ze spi z wami to bedzie pozniej jeszcze trudniej ja tego odluczyc.

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 paź 2009, 10:11

z tym spaniem..... moj dzidziulek tez spal ze mna bo go karmilam piersia i tak mi bylo wygodniej jak spal obok i jadl a ja spalam sobie..... no i mysle sobie ze potem skoncze karmic to bedzie sam spal w swoim lozeczku.
kladlam go tam skrupulatnie noc w noc ale wyyyyl i chcial do nas do lozka
moj polowek go przynosil bo szkoda mu bylo jak maluch wyje i tak teraz spi z nami bo nawet jak usnie u siebie to i tak w nocy do nas przylazi....
ale nam to nei przeszkadza bo on tak szybko dorasta ze za chwile juz sam nie bedzie chcial z nami spac
a teraz puki wszyscy to lubimy to niema sensu z tego rezygnowac na sile...

jedni popieraja spanie z dzieckiem inni to neguja
ja jestem calkowicie ZA ;-)
chyba ze sa takie przypadki gdzie dziecko zajmuje miejsce taty i tata musi spac na sofie - to juz tak nie bardzo :roll:
Having an expensive camera doesn't make you any more of a photographer than sitting in a garage makes you a car...

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 04 paź 2009, 20:26

Cukiereczku- spanie z baby wydajemi sie najwygodniejsza opcja podczas karmienia :p , ale tutaj strasza tym ze mozna podczas snu dziecko zgniesc , przycisnac i nawet jest kampania mowiaca o tym zeby baby spalo osobno, podobno co roku tak wlasnie umiera 200 noworodkow:oops:
Ja tam juz kolo naszego lozka postawilam kolyske, mala bedzie na wyciagnieciu reki :p

Misialeczek -jak masz ochote poczytac o ciazy i o wszystkim z tym zwiazanym to moge Ci polecic fajan strone-duzo sie z niej dowiedzialam, no i sa fotki baby tydzien po tygodniu :-D http://www.e-brzuszek.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
cukiereczekPL
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: cukiereczekPL » 04 paź 2009, 22:01

anetta jakby mnie tak nastraszono ze tak gina noworodki to chyba bym sie nie odwazyla spac z malcem ale ja nigdy nie slyszlalam o smierci dziecka takiej w lozku u rodzica.....
chyba raz byl przypadek ze rodzice byli pijani i wtedy tez sie stala tragedia,ale o innych przypadkach nie mialam pojecia przyznam szczerze....
zreszta ja mialam koszyk przy lozku pierwsze tygodnie i go tam odkladalam,ale pozniej jak moj polowek pracowal na noce to dzidziuch juz zostawal w lozku ze mna,moze to nie bespieczne ale jak sie ma dzidziunia u boku to nawet jak spisz to czuwasz bo nie spisz taaak mocno jak kiedys "przed dzieckiem"... czuwasz niezwykle czujnie...
zreszta ja odwrotnie niz ty nasluchalam sie o smieci lozeczkowej i jak kladlam go do lozeczka jego to
mialam akcje czy oddycha i co chwila nadsluchiwalam czy dyszy , niewiem czemu tak sie balam ze przestanie oddychac.... potem zamontowalam elektryczna nianie - najlepsza rzecz jaka moze byc - i juz tak nie kursowalam bo slyszalam ze oddycha jak bylam w innym pokoju...

gdybym kiedys miala drugie dziecko to napewno odrazu ucze spac osobno dlatego tylko ze jak sie nauczy dziecko spac razem to ciezko jest go oduczyc
i napewno juz nie bede karmic dziecka piersia - mimo iz to bylo najpiekniejsze z przezyc to jednak odstawienie dziecka kosztowalo zbyt duzo stresu i lez i dziecka i mnie.
serce mi pekalo jak wyyyyl do cyca a ja juz mialam dosyc karmien i czulam sie jak zla matka ze juz go odstawiam.
ale przetlumaczylam sobie ze to normalna kolej rzeczy, maluch sie przyzwyczai i wszyscy beda happy ;)

a tak wracajac do Anetty bo Misia ma jeszcze czas na zakupy - masz juz wozek????
jestem ciekawa jaki ...... ;)
fajnie tak zakupkowac dla maluszka PDT_Love_05

Awatar użytkownika
Lubka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Lubka » 04 paź 2009, 23:40

witam drogie emigrantki ;). tak sobie czytam i czytam i widze, ze dosyc ciązowo sie tu zrobilo w temacie-ja wprawdzie jeszcze ani dzieci nie posiadam, ani w ciazy nie jestem, ale jestem z moim facetem juz od lat, mamy wspolne plany na przyszlosc i zapewne na wyspie zostaniemy jak najdluzej-na dzien dzisiejszy nie wyobrazamy sobie powrotu do Polski :/, no i tak sie zastanawam jak to jest tutak z dzieckiem?? tzn. wiem, ze sa roznego rodzaju benefity, ale tak wlasciwie to nie wiem ile na miesiac mozna uzyskac, jak to jest z tymi opiekunkami, ktore sa oplacane w jakiejs czesci przez panstwo itp. Oboje w tej chwili pracujemy i mysle, ze po maciezynskim chcialabym wrocic do pracy-tzn moze nie chcialabym ;), ale ze wzgledow finansowych bedzie taka potrzeba, poniewaz marzy nam sie wlasne gniazdko...mozecie mi powiedziec na co moge tak wlasciwie liczyc po urodzeniu dziecka??
12.07.10Nagor460cc/520drBroma
16.12.10wymianaNatrelleMX370drBroma
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... &start=110" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 32#p637332" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 76#p642476" onclick="window.open(this.href);return false;
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 82#p655082" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”