samanta_kafe i ladykate dziekuje dziewczynki, niestety nie mialam okazji poczytac waszych info przed wyjazdem.
Ja jestem raczej osobnikiem ktory preferuje na urlopie leniwy tryb zycia – nie lubie zwiedzac muzeow, swiatyn i innych zabytkow i wole czas spedzic byczac sie na plazy, plywajac w morzu i w basenie, cwiczac auqa-aerobik, plywac na materacu i grac w siate i tak tez robilam.
Bylam w hotelu El Mouradi Skanes Beach****.
Hotel ma klimat specyficzny z zewnatrz bardzo ciekawa ma architekture, ale w srodku, na korytarzach i w pokojach to szalu nie ma – strasznie duszno na korytarzach, w pokoju na szczescie klima dzialajaca.
Jedzenie na sniadanie, obiad i kolacje ciagle te samo menu na stole szwedzkim - kuchnia tunezyjska - ostro-slodka. Po 2 dniach szukalam czegos normalnego. Moja kolacja np. to dwa dania, jakas zupa i ryz z miesem i sosem, bo nie bylo np serow i wedlin do kolacji, wiec teraz boje sie wejsc na wage. Ogolnie zarcia i picia wszedzie pelno w ofercie All inclusive. Na plazy bar z napojami. Pelno restauracji w hotelu i snack-barow.
Miejscowi chodzacy po plazy dosc nachalni i podchodza co chwile i wciskaja, albo pareo, albo koszulki, to znowu jakies owoce, kapelusze, muszle, zolwie...
Codziennie sprzatane pokoje.
Plaza piaszczysta czysta, dosc krotka, prywatna, woda strasznie slona i goraca. Lezakow raczej nie brakowalo.
Basen rewelacyjny i tam spedzalam wiekszosc czasu, woda ozezwiajaca i czysta. Organizowane swietne animacje: auqa-aerobic, siatkowka plazowa, rozne smieszne zabawy w wodzie.
Jako ze to moja pierwsza wyprawa w cieple kraje to ciezko mi porownac i ocenic czy polecam czy nie.
Ogolnie nie pojechalabym juz w to samo miejsce, wolalabym zobaczyc cos innego. Odpoczac odpoczelam, ale szalu nie bylo - zdecydowanie wole klimat polski, jest swiezy i rzeski :)
30-03-2009 - dr K. Ostrowska-Clark - 510FX Allergan 350gr (12.5x13.0x5.6)