Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: majamajamaja » 04 sie 2009, 18:01

No, a mnie dzisiaj sprzed nosa ktos zarezerwowal Portugalie, a znalazlam taka fajna oferte. Juz mam dosc tej mieszanki nastrojow pogody polnocnoniemieckiej. Mam kryzys.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 sie 2009, 19:48

Czytam sobie wew Wybiórczej gazecie kolejny watek o złej doli kobiet, o kwestii dlaczego facet zaliczajacy parę panienek po imprezie jest "ogier" a kobieta "puszczalska" (czy jakoś tak). Jakoś tam kwestia schodzi w strone tego, że jest równouprawnienie , ale zdrady małżeńskiej sie nie popiera i nachodzi mnie refleksja: a własciwie dlaczego sie nie popiera? mam takie mniej wiecej refleksje, jak Sabrina nieraz. Jakoś z upływem lat kwestii zdrady na ostrzu noża nie potrafię stawiać. Po iluś tam latach wspólnego pożycia skok w bok wydaje mi się miłym urozmaiceniem...

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 sie 2009, 10:59

No z tym pozwolenstewem co wypada facetom,a co nie jest do przyjecia u kobiet to sprawiedliwosci nie ma.Zdrady malzenskiej sie nie popiera ,ale i nie potepia.Kazda przyczyna ma swoj skutek,
Ja bym chyba pekla ze smiechu jakbym sie dowiedziala ze mnie moj maz zdradza.Jakos sobie nie moge takiej akcji wyobrazic :-D
Co innego ja...hehe
Wracajac samolotem z Turku ,mialam branie. ;) Dostalam wizytowke z telefonami i mailem oraz zaproszenie do Helsinek albo do Hiszpanii do wyboru.Fajnie.. nie?:)
Skorzystac nie zamierzam,,ale babska proznosc polechtana i to mi wystarczy.
Przynajmniej godzinna podroz minela szybko przy pogawedce i lampce bialego wina.
Turku miasteczko male ,nie sposob sie zgubic,bez znajomosci angielskiego nie zginelam,jednak przyznaje bardzo by mi sie tam przydal.
Oblozenie miejsc w samolocie maxymalne,pelno wasatych Polakow jadacych do pracy przy budowie elektrowni jadrowej.
Widoki z okna przepiekne ,tysiace malych wysp i wysepek rozrzuconych na morzu,Zaluje ze nie cyknelam zdjecia,szyba byla taka zaparowana a z powrotem pod slonce no i zostanie mi tylko wspomnienie.
Hostel czysciutki ,blisko centrum,w pokoju mialam studentke ,szczuplutka dziewczyne z Paryza wiec sobie pogawedzilysmy,pochwalila mnie za uroczy akcent.A dziewczyna przyjechala na praktyke ,w ramach studiow wysylaja ich do roznych krajow,Spala jedna noc i wynosila sie do innego appartenment.
Na drugi dzien wypozyczylam sobie rower i zjedzilam calutkie miasto ,w Turku podobnie jak w krajach beneluxu duzo sciezek rowerowych i rowerzystow,zyc nie umierac ,,do tego piekna sloneczna pogoda .Odetchnelam pelna piersia ,tak mi sie tam spodobalo ze byc moze jeszcze wroce zabiore ze soba moze dziecko?
Albo moze cos innego ...Rzym np..Juz wypatrzylam ze akurat w moje urodziny bilet na samolot GDA-ROM kosztuje 200 zl :-o od soboty do wtorku wypadzik.

Jesli chodzi jeszcze o moje spostrzezenia co do Finlandii,calkowita prohibicja ,nigdzie nie zauwazylam sklepow monopolowych jedynie wszechobecne piwo,,ale nic mocniejszego.
Malo taksowek ,malo ludzi ,zero korkow.Ceny wysokie .Skusilam sie na zupke ,taki krem o konsystencji smietany ze skrawkami wedzonego renifera:)

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 sie 2009, 11:18

Kilka ZDJEC
upload/1256068129_DSC09167_20_20Kopia.JPG
rzeka Aura
upload/1256068161_DSC09227_20_20Kopia.JPG
ekologia rozwinieta do perfekcji
upload/1256068184_DSC09200_20_20Kopia.JPG

upload/1256068457_DSC09197_20_20Kopia.JPG
zamek w Turku,siedziba Wazow i Katarzyny Jagillonki matki naszego krola Zygmunta III Wazy
upload/1256068255_DSC09165_20_20Kopia.JPG
Tak wyglada kuchnia w hostelu,jest wszytsko ,lodowka,kuchenka mikrofalowa ,gary, sztucce,
upload/1256068243_DSC09190_20_20Kopia.JPG
a tak sala do spania

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 08 sie 2009, 20:32

Ulka podziwiam Cie , nie wiem czy bym wyjechala do innego panstwa bez towarzystwa drugiej osoby, tak samiutka . No moze gdyby rodzinka nie marudzila to moze , ale musiala bym znac przynajmniej jezyk . Jak patrzylam na te fotki a szczegolnie na jedna z szeregiem koszy , to przyszla mi mysl ze takie kosze powinni zainstalowac w Wenecji i to na kazdym rogu , bo turystow tysiace a koszy zadnych , przez co brudno ! Czy cos sobie gotowalas w kuchni ? Dobrze ze istnieja takie hostele dobrze wyposazone i pewnie na kazda kieszen . To gdzie sie wybierasz nastepnym razem ?
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 09 sie 2009, 03:24

Podziwiać Ulli nie ma co- trzeba zazdrościć! - fantazję ma dziewczyna i odwagę 8-)
Też taka kiedyś byłam, a teraz co? - dupa blada :cry: .

A co do zdrady? - pies trącał co myślą inni...
Faktem jest - z wiekiem... skok w bok ponętny jest :badgrin:

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 09 sie 2009, 07:21

O, własnie. Ponetny jest :-D Byłabym w stanie nawet wiekszą kasę na fajną bieliznę na tę okoliczność wydać :-D
We Włoszech byłam lata temu. W zasadzie tylko przejazdem. I nie w Rymie. Ale fakt - brudno.
Za to w Londynie jest czysto. Przy takiej masie turystów, zagrozeniu terroryzmem i ilości róznych nacji o rozmaitych zwyczajach jest to godne podziwu osiagnięcie.
Gdzie Ty Ula te okazje wynajdujesz? na tanielatanie? Daj no może linka. Nabrałam ochoty na te wypady śródroczne, mimo tego, że tesknota za londynem mi nie przeszła.
Noale niedługo się w Ciechocinku zobaczymy :-0

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 09 sie 2009, 09:14

Ale z Was zony ...no nie moge :badgrin: :roll: Niech sie faceci boja hihi
Nie bylam w Rzymie niestety (moze kiedys) ale w Wenecji 100/100 miescie turystow , na ktorych miasto zarabia przeciez i mogliby sie postarac i pomyslec o zainstalowaniu koszy , no ale coz , jest jak jest .
Ciechocinek juz sie zbliza applaus a Polske zobacze juz w czwartek :p :p i moj Torun :p :p
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 09 sie 2009, 11:21

Dziewczyny wyslalam Wam link do reszty zdjec.Beacie na adres jej meza :P .(moze sie zdziwic,innego adresu maila nie mam)
Moze nastepnym razem umowimy sie np w Rzymie?? zamiast w babciowych uzdrowiskach typu Naleczowy I Ciechocinki,hihi
Bilety jak sie wczesnie kupuje mozna wynalezc na stronach tanich linii lotniczych.
Teraz zmykam na plaze,bo slonce pieknie swieci ,Ide na plaze do golasow bo wkurzaja mnie te wsztystki troczki ramiaczka od gaci i stanikow.
Na "normalnej" plazy w tlumie koc przy kocu lezec zadna przyjemnosc ,sluchac rozwrzeszczanych dzieci i wachac smrod fajek,po wydmach czaja sie zboczency ,a u golasow jest przynajmniej normalnie i bezpiecznie.
A ile sie fiutkow przy okazji naogladam :roll:
wiecie ja myslalam ze taki interesik dwa cm to jakas anomalia ...a to sie okazuje standart! :badgrin:

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 09 sie 2009, 12:38

ullrike pisze:Dziewczyny wyslalam Wam link do reszty zdjec.Beacie na adres jej meza :P .(moze sie zdziwic,innego adresu maila nie mam)
Moze nastepnym razem umowimy sie np w Rzymie?? zamiast w babciowych uzdrowiskach typu Naleczowy I Ciechocinki,hihiBilety jak sie wczesnie kupuje mozna wynalezc na stronach tanich linii lotniczych.
A ile sie fiutkow przy okazji naogladam :roll:
wiecie ja myslalam ze taki interesik dwa cm to jakas anomalia ...a to sie okazuje standart! :badgrin:

Dziekuje za zdjecia - super :-)

jestem za, lubie takie wypady, daj propozycje, gdzie co i jak i jestesmy umówione ;)

gdzie one takie maleństwa widujesz....u dzieci ;)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”