Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: Kwiatuszek* » 15 lip 2009, 17:34

Ależ sie Muflonie napatrzysz i nazwiedzasz. Zazdroszczę Ci trochę tych sklepow i łażenia sobie tak swobodnie bez ogona czytaj meza. Nikt Cie nie pogania i nikt nie marudzi. W Londynie nie byłam jakos mnie tam nigdy nie ciagnęło. Nie ma tez tam ani rodziny, ani znajomych.
Jak już sie nacieszysz waracaj do nas, chociaz piszesz,że chętnie bys została. kiedyś jak przestaniesz pracować a corka zechce tam zostac, to bedziesz mogła sobie tam pomieszkiwac, super.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 16 lip 2009, 11:17

No to ja, moje drogie koleżanki, też już prysnęłam z Polski applaus . Wyspa powitała mnie słońcem, myślałam że źle wylądowałam - może na jakiejś greckiej? Ale za chwilę już lało, żebym nie miała wątpliwości.
Dzisiaj będę miała popołudnie dla siebie, może nawet zajrzę do jakichś sklepów, ale ja nie bardzo lubię zakupy, więc raczej powałęsam się po mieście, usiądę w jakiejś knajpce i pogapię się na ludzi, bo to z kolei uwielbiam.
Pozdrowienia. [smilie=hi ya!.gif]

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 16 lip 2009, 18:20

Amina a gdzie jesteś? Moze wcześniej pisałas,ale nie sledze dokladnie 40-tek i moze mi umknęło?
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 17 lip 2009, 10:32

anima60 pisze:to ja, moje drogie koleżanki, też już prysnęłam z Polski applaus . Wyspa powitała mnie słońcem, . [smilie=hi ya!.gif]
w Londynie jestes?
Poczuj ten rytm zycia miasta, jak mowi Ula :badgrin:
Wybieramy sie dzis na Canary Worf na spacer. Dzielnica wyglada fantastycznie.
Ale kawe to tu wszedzie maja FA-TA-LNA. Tzw. Americanos, jedyna kawa bez turystycznych @ulepszaczy@ jest paskudna. Ale porzadna pije rano w domu i jakos ta ichnie4jsza mi przechodzi przez gardlo w ciagu dnia. To wszystko jest pikus przy plusach tego miasta.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 17 lip 2009, 10:42

Mulfon fajnie ze jest fajnie 8-) 8-) Pogoda wam pewnie dopisuje.Szkoda ze kawki z Polski nie wziełaś hahha.
Ja jak gdzies jade zawsze zabieram ze soba z 10 kawek jednorazówek Jacobsa,bo rano pożądna kawe musze wypić a inne mi nie smakują. :-? :-?

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 17 lip 2009, 11:17

Jestem w Irlandii, a ściślej - w Dublinie.
Podoba mi się - jest inaczej. Stolica kraju, a atmosfera jak w małym miasteczku. Do najciekawszych miejsc można dotrzeć piechotą. Nie ma szklanych wieżowców ani centrów handlowych. Są raczej takie pasaże handlowe, w których jest pustawo, mimo wyprzedaży. Do 2-3 sklepów zajrzałam, ale nic mi nie wpadło w oko. Potem powłóczyłam się bocznymi uliczkami, w końcu wylądowałam w Temple Bar, posiedziałam, popatrzyłam, posłuchałam. Nie widziałam Polaków! Chyba trochę podmarzłam, bo dzisiaj mam katar i kaszel, ale nic to, zaraz znów wyruszam w miasto.

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 17 lip 2009, 12:15

Hej dziewczyny ,podrozniczki:)
Sabrina to zabieraj ze soba kawe w saszetkach ,Derek ,Muflon i Anima dolacza .I spotykamy sie w Ciechocinku 21-23 sierpnia:)
Miraabel moze dolaczylabys do nas?
Beatcie Malgorzacie pobyt wypadl dluzszy tak wiec wypoczynek w Ciechocinku tez moze byc dluzszy niz kilka godzin na wypicie kawy.
Pospacerujemy sobie ,pozwiedzamy miasteczko,kwaterki w Ciechocinku nie sa arcy drogie 30-50 zl .No i bedzie czas na pogawedzenie chociazby o stosunkach kulturowo- rasowych:)
Apropos tych stosunkow ,to czytalyscie o ostatnim dowcipie ojca Rydzyka?
MNie wcale ten dowcip nie dziwi .Akurat mam wokol siebie towarzystwo starszych osob co mysla podobnie.
Moj ojciec jako 10 letni chlopak byl 10 lipca 1941 w Jedwabnym,z tych stron wywodzi sie moja rodzina.Tak wiec na przyjeciach rodzinnych wciaz slysze jak wroga Polsce masoneria przeszkadza w reformach i w tym zeby w Polsce bylo lepiej.Zawsze smieje sie i mowie z wammi to caly antysemityzm w Polsce wymrze.
Ale ostatnio jak podobny poglad o Zydach w rzadzie wyglosila moja kuzynka wyksztalcona pani architekt to cycki mi opadly.
Daltego to co piszesz Muflon ze sa tacy co przyznaja sie do swoich korzeni i zaczyna to byc trendy ,..no no ..no to fajnie.Bez wzgeldu na powody..

Hej ..no to co z tym Ciechocinkiem?
Beata,Kwiatuszek i ja my bedziemy ,,na mur beton.Ktora jeszcze?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 17 lip 2009, 14:01

Zapraszamy nowe dziewczyny, ktore nie były w Nałeczowie rowniez. Bedzie miło i tanio. Sa baseny solankowe wszystkie zabiegi jakie ktora sobie wymarzy, albo zupelnie bez zabiegow, co kto chce i co kto lubi. Nie ma przymusu chodzenia gromadą. Moze tylko wieczorkiem pohasamy gdzies razem jak bedziemy mialy na to ochotę. Dziewczyny teraz jest czas dla nas a nie na robienie konfitur.

Anima, miłego wypoczynku zrob troche fotek z tego pobytu. ja rowniez wybywam do Kudowy Zdroju do sanatorium na trzy tygodnie. Nie biore laptopa bo nie chce mi sie dzwigac a i też chce odpoczac od tego pudla. Bede robiła fotki i podziele sie z wami wrażeniami. Może schudne troche i z pulpeta zrobie sie laska, że hej. :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 17 lip 2009, 16:47

Wpadłam do domu na obiad i kawę. Tu też dają głównie Americanos, a na obiad je się nozem i widelcem kanapki. Ja wolę inne menu, więc sobie grzeję jakieś ptaszki.
Byłam na zakupach. Odwołuję to co wcześniej pisałam. Dzisiaj były tłumy w sklepach. Mnie nic nie zachwyciło. Ciuchy jakieś bure i nie wiem czy ci Irlandczycy chodzą tak nieciekawie ubrani, bo nie mają wyboru, czy handel dopasowuje się do ich gustu. Może kupię torbę? - żadne cudo, ale dostałam kieszonkowe :badgrin: , to muszę wydać.
Zaraz wyruszam znów w miasto, ale teraz idę poczuć... atmosferę.

Ciechocinek u mnie niewykluczony, ale muszę się po powrocie zorientować czy mam wolny weekend.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 17 lip 2009, 17:57

Dziewczyny ja nie robie zadnych planów bo w sierpniu chce gdzies poleciec i nie wiem jeszcze kiedy :-)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”