Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 05 maja 2009, 14:31

nefertari, ja traktuje twarz harcorowo. Żadne Roc tylko uczciwe obdzieranie ze skóry. Tak przez 5-6 miesięcy. Przy tym słońcu co teraz to sie boję. Ale reakcja skóry to rzecz indywidualna. Wiele osób dobrze reaguje na Lysanel, a mnie podrazniał jak nic w zyciu. Trzeba było tez roku, aby stwietrdzić, że nie słuzy mi piling enzymatyczny z bromelaina. Dalej go uzywam czasem, ale rzadko. natomiast jestem zdecydowanym przeciwnikiem pilingu "fizycznego" czyli szarowania twarzy drobinami.
Spróbuję tak juz letnio obłuszczania czyms delikatniejszym z biochemicznych rzeczy.
Dana, jak tam łikend z Ulli sie wam udał? balanga jakaś była?

Dziewczyny, wszystkim nie zliftowanym słuzymy jako modele do oglądania blizn, cieć i gojenia. naogladacie sie w Nałęczowie do woli :badgrin:

Awatar użytkownika
nefertari
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: nefertari » 05 maja 2009, 14:39

ja nigdy nie robiłam enzymatycznego... nawet nie wiem jak się za to zabrać... ale poszukam, poczytam, może coś się dowiem...
na starcie: 75A na mecie: 70F dzięki anatomicznym mentorom 440 cc styczeń 2009

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 05 maja 2009, 18:17

Ja robiłam różne, a teraz koleżanka mi poradziła płatki owsiane namoczyć w mleku. Jeju, jaka ładna cera! Patrze z przyjemnością w lustro nawet w okularach. 8-) .Spróbujcie!!Jak robiłam ,myślałam że nie będzie efektu, bo się rozmiękły. Tarłam lekko, potem chwilkę potrzymałam i zmyłam letnią wodą.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 05 maja 2009, 18:42

Babina

Teraz sobie przypomiałam,ze kiedys czytałam o tych płatkach,ze słuza tez jako piling.
A ja zaczełam robic maseczke z aspirny na rozszerzone pory. No i moze troche dziala. jednak rozszerzonych porów to chyba do końca niczym nie zlikwiduje. No chyba drastycznie trzeba by np. dermabrazje czyli zdzieranie skory bardzo głebokie. No i kwasy tez takie dosc mocne. Ale to juz przypadłosc chyba do końca zycia, taki typ skory i juz.

Ale dzis zrobie tymi płatkami zobacze jak bedzie po i jutro napisze.

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 05 maja 2009, 19:38

A ja byłam wczoraj w solarium,bo juz nie wytrzymalam. Lampy na twarz i szyje wyłączyłam,dodatkowo przykrylam podkoszulkiem ale i tak troszkę twarz mi chwycilo.
Kurde jaka ładna buzia sie zrobiła. Taka zdrowa,a nie jak u starego trupa.
Jasna twarz podobno wygląfa młodziej,ale wyglada na chora :? Ładnie mi jest jak jestem leciutko opalona. :-D
Kwiatuszku jutro spróbuje zrobis fotke tej blizny koło ucha i wkleje. widac ją jak cholera.
Wczoraj taki najwiekszy alkoholik u nas we wsi powiedział -aleś wymłodniała!!!
ha ha kocham alkoholików :badgrin:
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 05 maja 2009, 20:02

Sabrina tak pijak czasem prawde powie człowiekowi, czasem gorzka, czasem słodką.

Apropos solarium, przypominam,ze wypełniacze rozpuszczaja sie w solarium o wiele szybciej , nawet jak przykryjesz twarz to i tak pod wpływem ciepła.Czekam na fotki.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 05 maja 2009, 20:51

Kwiatuszek*, też mam takie obserwacje, że rozszerzonym porom guzik różne wynalazki pomagają. Całą zimę się obdzieram solidnie i co? widać je jak...w każdym razie ślepy by zobaczył.
Sabrina, no do starego trupa to zdecydowanie Ci jeszcze daleko :-)
A propos solarium i temperatury. lekarka od wypełniania ust mówiła o unikaniu temperatury. Ale zapomniałam czy gorących napojów to też dotyczy. Wie któraś?

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 05 maja 2009, 21:31

No na usta goraca herbata i kawa napewno działa ujemnie.

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 05 maja 2009, 23:35

muflon2121 pisze:wszystkim nie zliftowanym słuzymy jako modele do oglądania blizn, cieć i gojenia. naogladacie sie w Nałęczowie do woli :badgrin:
Toteż ja lecę w te pędy do Nałęczowa. Blizn się boję, bo wszystkie mam do niczego :(

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 06 maja 2009, 00:45

na rozszerzone pory wypróbujcie maseczkę z zielonej glinki. Kupowałam z Rossmanie w jednorazowych saszetkach. Starcza na kilka razy {około 5 zł} . Bardzo dobra, tylko strasznie brudzi.

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”