Na emigracji-czyli jak sie odnalezc ?cz.4

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 08 mar 2009, 20:55

Annetta pisze:Kazdy zyje gdzie mu lepiej i nie chodzi tu tylko o pieniadze ale takze wybor innej kultury i mentalnosci ludzi :p
Szczerze Wam powiem ze ja nie tesknie za Polska, i za nasza mentalnoscia.Moze to dziwnie zabrzmi ale juz w szkole sredniej czulam ze Polska to nie kraj dla mnie-smutne ale prawdziwe.
Mam dokładnie to samo, tyle że ja to poczułam jako 6-latka ;) Ale troszkę irytują mnie ludzie, którzy decydują się na wyjazd, siedzą w innym kraju, bo twierdzą, że jest im tam łatwiej, a równocześnie psioczą na kulturę danego narodu i wszystko wokół :roll:

Gratulacje, Renatko! :-)
25.05.07 - dr Kasprzyk - anatomy McGhan model 510 MX-290ml

Rene1
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rene1 » 08 mar 2009, 21:53

[shadow=cyan]Bardzo Wam wszystkim dziękuję za gratulacje!!![/shadow]
Isc za marzeniem i znowu isc za marzeniem - i tak - wiecznie - az do konca.

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 08 mar 2009, 21:58

annoush pisze:Ale troszkę irytują mnie ludzie, którzy decydują się na wyjazd, siedzą w innym kraju, bo twierdzą, że jest im tam łatwiej,
chyba wlasnie po to zmienia sie cos w swoim zyciu, zeby bylo nam latwiej:)

a dla niektorych jest to wlasnie wyjazd z PL, np dla mnie :)

Renata1, czekamy na foteczki:D no i gratuluje cycuchow 8-)

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 08 mar 2009, 22:06

karolka69 pisze:
annoush pisze:Ale troszkę irytują mnie ludzie, którzy decydują się na wyjazd, siedzą w innym kraju, bo twierdzą, że jest im tam łatwiej,
chyba wlasnie po to zmienia sie cos w swoim zyciu, zeby bylo nam latwiej:)
Karolka, może najpierw przeczytaj zdanie do końca, bo ucinając je w połowie, zmieniasz jego sens...
annoush pisze:Ale troszkę irytują mnie ludzie, którzy decydują się na wyjazd, siedzą w innym kraju, bo twierdzą, że jest im tam łatwiej, a równocześnie psioczą na kulturę danego narodu i wszystko wokół
- chodzi o kraj, w którym żyją i - jak twierdzą - jest im łatwiej...

karolka69
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: karolka69 » 08 mar 2009, 22:11

annoush, przeczytalam.

I wciaz to samo mam do powiedzenia. Nie wszystko musi nam sie podobac na obczyźnie i psioczenie to nic zlego.

Londyjka, Samanthii jak tam Wasze brzuszki?:) Kopią?:D
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... -event.png
13.07. 2009- JUŻ PO
350cc HP, anatomiczne, pod mięsień, Eurosilicone - implant pekl po 9 latach

19.06.2019 - wymiana na okragle 450cc ES

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 08 mar 2009, 22:47

karolka69 pisze:Nie wszystko musi nam sie podobac na obczyźnie i psioczenie to nic zlego.
Zgadzam się, że nie wszystko musi nam się podobać w kraju, gdzie mieszkamy. Ale nawet tutaj wszyscy zgodzili się, że nasz dom jest tam, gdzie jest nam dobrze :-) Są jednak tacy ludzie, którzy wyjeżdżają tylko po to, by "ułatwić" sobie życie, nie jest im dobrze w innym kraju, krzywią się na inną kulturę czy język, twierdzą, że naród głupi, ale mimo to w nim żyją - takich ludzi nigdy nie zrozumiem i trudno mi ich szanować, bo według mnie sami siebie nie szanują żyjąc gdzieś, gdzie czują się źle. Może podchodzę do tego inaczej niż większość, bo ja na emigracji nie czuję się "na obczyźnie", Polska jest moim krajem pochodzenia, ale to tu czuję się w domu :-)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 08 mar 2009, 23:09

O MOj Boszzzzzzze :? nie skomentuje czegos ale .... :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

karolka69, kopie mnie caly czas,szczegolnie teraz :badgrin:

Ja jestem dzisiaj wykonczona,ide spac ... Dostalam od meza fajny prezencik, ale jakos tak nie czuje tego dnia ...

Annetta nie przejmu sie,mi tez sie nie udaja biszkopty,prawie zawsze wychodza zakalce. Postanowilam zwalic wine na tutejsza make ale tak naprawde nie wiem co jest grane,robie wszystko dokladnie z przepisem,wyprobowalam ich kilkanascie i nic,dziwne...
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 08 mar 2009, 23:09

laseczki wszystkiego naj naj w naszym dniu ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 09 mar 2009, 00:02

Londyjka pisze:O MOj Boszzzzzzze :? nie skomentuje czegos ale .... :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Jeśli to do mnie, to nie uważam, żebym napisała coś niestosownego. Każdy ma prawo mieć własne zdanie i wyrażać je na głos. Jeśli ktoś ma zdanie odmienne, to niech je wypowie podając swoje argumenty - na tym polega dyskusja. A jeśli ktoś nie ma własnego zdania w jakimś temacie, to powinien powstrzymać się od głupiego komentarza. Zawsze można poprzestać na "dyskusji" o pogodzie czy ubrankach :-)

Awatar użytkownika
Londyjka
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: Londyjka » 09 mar 2009, 00:20

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Dyskusja zmienila "troche" tory,jakbys niezuwazyla (wyrazajac sie nierzadko niegrzecznymi slowami...) wiec to nie ja jestem ograniczona...a o ubrankach lubie rozmawiac a ty to czytac!!!
"Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam."Paulo Coelho

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”