Życie zaczyna się po czterdziestce.Tak ja

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 06 sie 2008, 00:15

Ach, super jest ten nowy watek, czytam i głosno wybucham śmiechem, mąż przychodzi zobaczyć z czego sie takśmieje i mowi. No chyba cos z toba nie tak, śmiejesz sie do komputera a ja na to zaraz Cie tu opiszę a on spróbuj napisac cos o mnie. Ale nie o tym chcialam pisać. Wątku nie doczytałam do końca i dzis juz nie zdąże ale chciałam napisać coś do was. Otoż o spotkaniu z Ulą juz wiecie, było fajnie jakbysmy się juz dawno znały. Poznałyscie nas w całej okazałosci bez kamuflarzu i makijażu w pieknym słońcu. Pogode miałam pieć dni cudną, dwa średnia i jeden dzień popadywalo, W sumie 8 dni wystarczy. Ludzi na campigu duzo ale na plaży tłoku nie było. Natomiast we Władysławowie tłok nieziemski, na plazy palca nie mozna wetknąć. Znajoma przyjeżdzała z Władysławowa na plaże do Chałup, natomiast ja jeżdziłam rowerkiem na wycieczki i do Biedronki po zakupy do Władysławowa Jakieś 6 km, jest piekna scieżka rowerowa, mnostwo ludzi jeżdzi rowerami. Dobrze zrobil mi ten wyjazd, opalilam sie trochę. Jutro napisze cos wiecej. Bardzo, bardzo mi sie podobaja wstawki Sabriny i Muflona

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

życie zaczyna sie po czterdziestce

Post autor: Kwiatuszek* » 06 sie 2008, 20:09

Dziś przeczytałam na nowo prawie cały wątek i oczywiscie jakbym o sobie czytała. Otoż swieta prawda im sie wiecej ma tym bardziej trzyma czlowieka ten majatek i ogranicza. Dom owszem pieknie,ale to co pisze Sabrinato "Swieta prawda" sprzątania,pracy w ogrodzie i problemy z wyjazdem, bo ktoś musi w tym domu przecież zostać i pilnować. Ja mam tylko psa bokserka 35 kg a ile ja musze się nasprzątać nie mowiąć o sierści, ktora jak linieje jest wszedzie. Działeczka owszem mam blisko 6 km od domu taka tam w ogrodkach działkowych ale jak sie juz wyjedzie zostawi wszystko uschnie, trzeba prosić sasiada żeby podlewał. Dobrze,że mieszka na swojej dzialce obok to mi podlewał. Ale przyszła ulewa kwiaty połamało bo nie były podwiazane. Najlepiej nie obrastac w dobra tylko zamknąć mieszkanie i dalej w Polske gdzie sie chce tam jechać. Nigdy wiecej psa a jak mnie ta działka wdiabli to ja sprzedam warta ze 30 tys i przechulam na wycieczki. Kocham podrożować, troche już swiata zwiedziłam ale jeszcze mam marzenia. Ach dziewczynki ja to chyba założe wątek "Życie zaczyna sie na emeryturze"

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 07 sie 2008, 21:57

EEEE, przecie emerytura tez jest po czterdziestce. Nigdzie sie nie szwendaj, tylko tu siedź z nami :-D
A podróże fajne są. Kiedyś czytałam, że w Paryżu bardzo korzystne wyprzedaże markowych pret-a-porter są :-)

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Zycie zaczyna sie po czterdziestce

Post autor: Kwiatuszek* » 07 sie 2008, 22:40

A ja nic sobie nie kupuje nawet na wyprzedazach, bo kurde caly czas pisze ,ze musze schudnąć o znowu kg przytyłam na tym wyjezdzie. Wszyscy zżerali na plaży po 3 bulki a ja jedną, zjadłam tylko dwa małe lody takie na patyku algidy, no i pierogi w barze "U Ani" cudowne , z miesem, jagodami, ruskie albo z twarogiem, mówie wam niebo w gebie nie dalo sie odmowić sobie. jak zjadłam o 18 lub 19 to juz nic nie jadłam. Na pierogogi oczywiscie 2 km w jedna strone piechota i nic kilo do przodu i już. O Jezu jak nie schudnę zabije sie, nie lubie siebie grubej i innych też. Powyzej 42 rozmiaru przy wzroscie 160 cm, jest be. Nawet mąż, ktory nie lubi chudych kobiet powiedział, ale Ci sie twarz zaokragliła, to juz sygnal ostrzegawczy. Dziewczyny mnie nie na wczasy a do karnej kompanii trzeba wysłać albo na zsylke o chlebie i wodzie. Jutro tylko brokuły na obiad i konieć. Boże co ja bym dała,żeby wyglądać jak Ulli, dupeczka mała, talia cienka a biuscik owszem całkiem okazały. Ach dość tych wywodow, trzeba działać a nie gadać.

2ama
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: 2ama » 08 sie 2008, 05:55

Kwiatuszek* pisze: ale Ci sie twarz zaokragliła,
Kwiatuszku , duzo bym dała , żeby ta twarz mi się zaokrągliła 8-)
Oddaj mi trochę ( o ile rzeczywiście masz nadmiar ) a ja z wdzięcznościa wezmę :-)
Waże 43 kg przy wzroście 1,54 .
Z wagi to właściwie jestem zadowolona ...tylko ta szczurkowata chuda twarz :(
Kiedyś przytyłam do 48kg , ale nadmiar był tylko na brzuchu a na twarzy
nie przybył nawet gram .
Kwiatuszek* pisze:Jezu jak nie schudnę zabije sie, nie lubie siebie grubej i innych też
Kwiatuszku , żeby schudnąć nie musisz się głodzić , to jest nawet niewskazane . Będziesz miała zły humor , później efekt jojo i inne nieprzyjemne rewelacje :roll: . Id
Idź do dietetyka , opracuje on dietę specjalnie dla Ciebie ...i wtedy bezstresowo i
trwale schudniesz . :-)
Kurczę , z samego pisania o diecie zrobiłam się głodna , chyba pójdę zrobić sobie śniadanko :badgrin: .Troche wcześnie ...ale co tam .

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 sie 2008, 10:31

2ama pisze:Idź do dietetyka
Tak to chyba juz wybiła ta godzina,żeby szukać pomocy u dietetyka. Kurcze szukam dietetyczki. Masz rację 2 amo

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 sie 2008, 10:59

http://www.naturhouse.torun.com.pl/ Szukając dietetyczki natknęłam sie na taki salon, co o tym sadzicie. Napiszcie cos nt. temat jak ktoras slyszała.

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 08 sie 2008, 16:19

Póki co kupiłam sobie taki wypełniacz błonnik bo zapomiałam jak to sie nazywa co Ula polecala. Zjadłam przed obiadem 4 tabletki. Na obiad brokoł i maślanka. teraz lece na działke bo cudna pogoda sie zrobiła.

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 08 sie 2008, 21:41

2ama , że co proszę? to Ty filigranowa jesteś. No to teraz się nie dziwię Twojej buzi. :-)
Ulii jest dupeczka? :-D no masz. Ulli Ty to słyszysz? Choć z drugiej strony ta salsa...

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 08 sie 2008, 22:10

No niezle Kwiatuszek podkoloryzowala [smilie=to funny.gif] ,ale to wszytsko dla dobra sprawy zeby kolezanke wyciagnac z psychicznego dolu :badgrin:
Kto zdjec z Chalup nie widzial to by sie na fantazje Kwiatka nabral :badgrin: Cienka talia wow wow wow :badgrin:
Wlasnie wczoraj zmierzylam sie ,bo dziewczyny swoje obwody podaja przy dietach...i kurcze ,ja to w talii mam wiecej niz te co chca sie odchudzac w biodrach :oops: :roll: :shock:

Taka moda zrobila sie teraz na dietetykow,chcialabym miec takiego dietetyka prywatnego ktory by mi frykasy gotowal i odchudzal przy okazji:)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”