blokada przed byciem matką

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 kwie 2008, 21:08

Samanthii pisze:misia- ale ja nie wiem ,czy kiedykolwiek bede na to gotowa...
bedziesz :!: zobaczysz :!:
Samanthii pisze: a latka leca !!!
niestety ,sama sobie zdaje z tego sprawe,ale nie zajde w ciaze tylko dlatego ze najwyzszy czas ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 29 kwie 2008, 21:29

Jak mialam niecale osiemnascie lat jak "zaliczylam wpadke". Nie bylam na to przygotowana i czulam jakby swiat walil mi sie na glowe, kolezanki po dyskotekach lataly, randki, kolczyki w pepku a mi tylko brzuch rosl :cry:
Na macierzynstwo nie bylam przygotowana i co noc plakalam w poduszke... do czasu kiedy urodzil mi sie synek :-) Trudno jest opisac jakie to cudowne uczucie kiedy patrzysz na taka mala kopie Ciebie i wiesz ,ze gdyby nie Ty ten maluszek nie mialby nikogo.
Z ojcem Bartka nam sie nie ulozylo wiec zostalam sama i wszystko bylo na mojej glowie. Czasami bylo ciezko i szkoda mi bylo zmarnowanej mlodosci ale wystarczyl jeden usmiech dziecka zebym znow byla szczesliwa.
Po dwoch latach na nowo ulozylam sobie zycie. Obecny partner wprost zakochal sie w moim synku :-) Dopiero wtedy zrozumialam jak to jest zyc w rodzinie. Trzy lata temu zdecydowalismy sie na drugie dziecko. Jessica ma dzis dwa latka i jest okropnym urwisem ;) Pomimo faktu ,ze nie bylam gotowa zostac matka i przeklinalam los za pierwsza ciaze, dzis z reka na sercu moge powiedziec ze najlepsza rzecza jaka mnie w zyciu spotkala sa moje dzieci. Nie zaluje niczego w swoim zyciu i ciesze sie ,ze tak sie stalo.
Pamietajcie ,ze milosc dziecka jest bezwarunkowa i ono zawsze bedzie Cie kochac pozatym fajnie jest wiedziec ,ze jest ktos kto nigdy nie odejdzie od Ciebie i bedzie Ci wdzieczny do konca zycia.
The End

Oto moja historia :-) Ja jestem szczesliwa i zycze tego wszystkim ale szanuje decyzje kobiet ,ktore nie chca miec dzieci lub odkladaja taka decyzje na pozniej.
Co do rozrywek to tez nie narzekam. Zawsze mozna zaprosic znajomych do domu albo podrzucic maluchy do babci ;)
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 29 kwie 2008, 21:31

Poli pisze:A ja nie pislam o tym problemie i nie odnosiłam sie do tego problemu Pisalam o obawach związanych z brakiem instynktu.
a czesto zdarza sie tak, ze instynkt przychodzi jak juz jestesmy w ciazy albo po urodzeniu dziecka ;)
Samanthii pisze:tak wiec- nie mam pojecia ,jak to bedzie...................
napewno nie bedzie tak zle ;) zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji ;)
a rodzice meza nie mogliby ci pomoc przy dziecku? ja moich tesciow na to nastawiam ;) tesciowa powiedziala, ze z przyjemnoscia sie zajmie dzieckiem(bo juz chyba nie moze sie doczekac :badgrin: ) wlasnie przeszla na emeryture i bedzie miala czas ;)

ja niestety nie bede mogla sobie pozwolic na zajmowanie sie dzieckiem i niechodzenie de pracy :? za pozno zaczelam sie interesowac moja kariera zawodowa, teraz robie studia, a po studiach musze szybko znalezc prace i kontynuowac do emerytury :| nawet moj maz, ktory jest bardzo rodzinny i chcialby miec dzieci, mowi, ze najpierw studia i praca, a potem dziecko.
przed urodzeniem dziecka, chcialabym najpierw skonczyc to, co robie teraz. wszystko w swojej kolejnosci. poza tym nigdy nie zdecyduje sie na dziecko nie majac pozycji zawodowej i stabilnej sytuacji materialnej. musze miec pewnosc, ze gdyby przyszlo co do czego, to jestem w stanie sobie poradzic sama. nie chce byc zalezna od nikogo :!:
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 kwie 2008, 21:36

natalya pisze:przed urodzeniem dziecka, chcialabym najpierw skonczyc to, co robie teraz. wszystko w swojej kolejnosci. poza tym nigdy nie zdecyduje sie na dziecko nie majac pozycji zawodowej i stabilnej sytuacji materialnej. musze miec pewnosc, ze gdyby przyszlo co do czego, to jestem w stanie sobie poradzic sama. nie chce byc zalezna od nikogo
bardzo madrze .ja mysle tak samo ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
renusia
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: renusia » 29 kwie 2008, 21:52

Dziewczyny imponujecie mi swoja postawa, ja niestety ni mialam takiego wyboru :( ale popieram was w 100% nic na sile! Ja dopiero za pare lat bede mogla pomyslec o sobie bo narazie to nie ma szans.
"PiĂŞkno: siÂła ktĂłra kobieta oczarowuje kochanka, a przeraÂża mĂŞza"

bianka15
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: bianka15 » 29 kwie 2008, 22:27

Samanthi, mam ten sam problem nie za bardzo jestem gotowa ale latka leca nie wiem ile ty skarbie masz lat bo ja juz 27 i slub dopiero za rok!!!!zawsze chcialam miec wszystko po koleji nie wiem ale tak mi sie zycie ulozylo a nie inaczej , ze tak wszystko jakos pozno chociaz z moim misiem jestem 7 lat.........mam kompleks bo wszystkie moje najlepsze kumpela maja dzieci i sa w moim wieku,zazdroszcze im bo sa takimi fajnymi mlodymi mamami i jeszcze beda mogly za pare lat ze swoimi corciami na disco wyskoczyc a ja......... :( jak przyjde kiedys do szkoly po swoja pocieche to beda sie pytac;a pani to babcia Zuzi? :x zawsze chcialam miec dziecko w wieku max.23 i ciaze lepiej sie znosi i wogole........ : :( nie znosze jak kazdy sie pyta kiedy bede miala dzidzie , rodzina , znajomi....
11.01.2010 - nos chrzestny dr. Łątkowski....

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 kwie 2008, 22:33

bianka15, ja jestem w twoim wieku ;) i nie obchodzi mnie co mowia ludzie nie jestem gotowa i tyle :!: nie ma co patrzec ze kolezanki maja dzieci a ty nie -kazdy sobie uklada zycie jak mu sie podoba :!:
bianka15 pisze:jak przyjde kiedys do szkoly po swoja pocieche to beda sie pytac;a pani to babcia Zuzi
ej no bez przesady :roll: zobacz ile ludzi decyduje sie na dzieci puzniej ...a dziecko bardzo odmladza ;)
(angel

bianka15
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: bianka15 » 29 kwie 2008, 22:50

oj Misialeczek dzieki za wsparcie, ale widzisz, Ty piszesz ze nie chcesz i tyle nie jestes gotowa ok! ale ja zawsze chcialam i niby chce ale to sie wszystko tak odwleka i to mnie wkurza moge powiedziec ze zycie mnie troche rozczarowalo nie tak to mialo byc :cry: teraz czym jestem starsza to bardziej sie boje ciazy i mam blokade bycia matka!!!!nie wiem czy dam rade tak dlugo bylam sama i nie wiem czy umie sie dzielic i wogole stalam sie snobka i egoistka i to cala prawda o mnie oh(m1 jeszcze moj ginekolog mnie doluje ze jestem stara ze przed 30 stka powinnam miec pierwsze dziecko ale ze to i ta pozno, nie ukryywa ze mlode lepiej znosza ciaze, porod jest mniejsze ryzyko powiklan i chorob dziecka i dzieci sa zdrowsze i podobno lepiej sie rozwijaja ehhhhh........mam tylko nadzieje ze przed 30 sie wyrobie bo jak nie to juz sie nigdy nie zdecyduje!!!!
11.01.2010 - nos chrzestny dr. Łątkowski....

Samanthii
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Samanthii » 29 kwie 2008, 22:51

..o kase sie nie martwie -
-a emeryture tutaj dostane nawet nie pracujac ;)

...uzalezniona od nikogo nie bede- bo mam dostep do kazdego kata i nie musze nikogo pytac , czy moge wziac czy nie... :|
...a jesli jest juz rodzina ,to uwazam ze wszystko jest w niej wspolne - takze pieniadze !
( roznica jest jedna ; maz bedzie zarabial- a ja bede wydawala... :badgrin: )

zreszta, prawda jest taka ,ze zawsze bede zarabiala mniej od niego- nawet gdybym pokonczyla 10 fakultetow ! :badgrin:
...wiec lepiej bedzie, zeby to on robil kariere :doubt:

(a jak mnie kiedys zostawi (albo ja jego :oops: ) , to bez kasy tez nie zostane ;)
o to tez sie nie boje... :badgrin: ;) )
-

- ja nie chcialabym tylko siedziec w domu... :(
...ale obawiam sie, ze nie bedzie wyjscia.......................

- rodzice meza raczej nie pomoga mi - bo maja blizsze wnuki (dwie siostry mojego meza maja dzieci)
(zreszta ,sa za starzy i nie potrafia juz tak zajmowac sie dziecmi !!!!!!! :doubt: )

...wiec bede zdana sama na siebie.........................

bianka - DOKLADNIE ,tak sie czuje, jak napisalas !!! :evil:

siostra mojego meza ma 33 lata - za miesiac bejbik ma przyjsc na swiat... :|
...ona nie moze juz donosic ciazy - dwa ostatnie miesiace musi lezec -
dzecko w 8-mym miesiacu wazy 1,5 kg ! :? :roll:

-druga siostra (blizniaczka) urodzila rok temu...
...byly problemy z porodem -
dziecko urodzilo sie zdrowe - ale teraz zaczely sie problemy....

...niby taka gotowa a rady sobie dac nie moze... :|
...musi chodzic do psychologa - po malu chce uciec spowrotem do pracy ( jeden dzien w tyg. bedzie pracowac )
obydwie sa lekarzami- cale zycie ciezko pracowaly...

czas pokaze :|
ja nie chce po prostu popelnic bledu.....................

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 29 kwie 2008, 23:00

bianka15 pisze:Ty piszesz ze nie chcesz
alez ja chce!ale nie teraz jeszcze :!:
bianka15 pisze:egoistka i to cala prawda o mnie
to tak jak ja ;) nie przejmuj sie damy rade sie zmienic dla dzidziusia ;)
niby zawsze sie mowi ze lepiej urodzic pierwsze dziecko przed 30stka ale nigdy nic nie wiadomo ile mlodych kobiet ma powiklania itp.a po za tym jeszcze do 30tki mamy chwilke ;)
(angel

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”