Akcje, apele charytatywne - pomoc

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Akcje, apele charytatywne - pomoc

Post autor: kik@ » 13 sty 2008, 21:08

W niedzielę, 13 stycznia, po raz SZESNASTY gra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.
W akcję angażują się również operatorzy telekomunikacyjni. W ciągu całego dnia finału funkcjonować będzie specjalny numer SMS 7547. Wysyłając SMS o treści SERCE wspieramy Wielką Orkiestrę, a pieniądze zebrane w ten sposób zostaną przekazane na konto Fundacji WOŚP. Celem tegorocznego finału jest pomoc dzieciom ze schorzeniami laryngologicznymi.

SMS pod numer 7547 o treści SERCE (koszt 6,10 zł)
Na potrzeby zbiórki Telekomunikacja Polska uruchomi też specjalną linię telefoniczną. Dzwoniąc na numer 0 400 407 401, przekazujemy na rzecz dzieci 4,06 zł.

Źródło: http://www.fkn.pl/1,350,1671788,1,wiadomosc.html

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

schronisko KRZYCZKI- prosze wyślij list....

Post autor: Rina » 21 lut 2008, 01:28

W wielkim skrócie chodzi o to, by zamknąc to schronisko, ktorego mottem jest "dobry pies to martwy pies" :cry:
Tutaj wszystko dokladnie jest opisane, co gdzie i komu i dlaczego...

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105264

Awatar użytkownika
cyryl-bea
Administrator Beauty
Administrator Beauty

nie zabijac fok !!

Post autor: cyryl-bea » 19 mar 2008, 22:39

widzialam bestialski fil o zabijaniu fok w kanadzie oni sciagaja futra z zywych zwierzat

zamieszczam, petycje złóż swoj sprzeciw

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1345
cyryl-bea

Przeczytanie regulaminu ze zrozumieniem treści, jest podstawą miłej zabawy na forum!

Youtube: tu
Portal: tu
Facebook: tu

https://www.beautywpolsce.com/forum/imag ... g-oczy.gif
https://beautywpolsce.com/forum/upload/1 ... Obraz1.jpg

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 19 mar 2008, 23:01

petycja podpisana... odpowiedni komentarz rowniez wstawiony!!!

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 19 mar 2008, 23:08

ja również podpisałam
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
natalya
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: natalya » 20 mar 2008, 00:16

i ja tez :!:
18.07.07 dr Cieslik- calkowita korekcja nosa
12.08.08 dr Cieslik- powiekszenie ust

Awatar użytkownika
Rina
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Rina » 20 mar 2008, 00:48

done

makabryczne... w polsce dokladnie to samo robia z lisami hodowlanymi, norkami, szynszylami...
normalnie bym golymi rekoma, z takiego delikwenta jednego i drugiego zdjela skalp..

nie wiem ile wody jeszcze bedzie musialo uplynac by zmienila sie mentalnosc, nie wiem czy to wogole kiedykolwiek nastapi :(

Awatar użytkownika
gossip girl
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: gossip girl » 29 mar 2008, 16:43

ja przedwczoraj widzialam w angielskiej tv i nie moglam patrzec na to czy ci ludzie nie maja uczuc! dajcie zyc tym zwierzetom!!!!!!!! :( podpisane
mĂłj byÂły nick to ita

Awatar użytkownika
beniaminn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: beniaminn » 30 mar 2008, 00:18

Człowiek to bydle..tylko bardziej ucywilizowane...Zanik instynktu,zanik wszelkich norm,brak elementarnej wrażliwości..Przecież to nie z głodu..smutne... :cry:
jestem ..jaki jestem

karen'o
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Apele, Akcje charytatywne - pomoc

Post autor: karen'o » 26 cze 2008, 20:58

APEL - Schronisko w Krzyczkach !!!

Dziewczyny, wklejam tu maila, ktorego przyslala mi znajoma - chodzi o ratowanie psiakow ze schroniska w Krzyczkach. JEsli ktroas z Was moze pomoc, prosze o kontakt z Renata.

" Drodzy
ten list jest tzw. ostatnią deską ratunku dla blisko 50 psiaków z likwidowanego schroniska w Krzyczkach pod Nasielskiem (około 50 km od centrum W-wy)... Instytucja szumnie nazwana schroniskiem działała ponad 6 lat, podczas których wymordowano tam lub zagłodzono wiele psich i kocich istot...
W chwili obecnej toczą się przeciwko właścicielowi i pracownikom 2 sprawy. Toczą się ... od blisko 2 lat, kiedy to w okolicy odkryto masowe groby setek wymordowanych zwierząt. Były policja, telewizje, prasa, ale to miejsce wciąż działało!!! Przebywało tam jednocześnie po kilkaset psów. Warunki tam panujące urągały wszelkim normom, a zwierzęta były tygodniami głodzone. Masowo umierały z głodu, chorób, zaniedbań, wzajemnych zagryzień...
Byłam w wielu schroniskach w różnych częściach naszego kraju, warunki są tam bardzo różne, ale tak wstrząsającego widoku jak w Krzyczkach - nie widziałam nigdzie... Nigdy też nie widziałam tak wychudzonych i wygłodniałych zwierząt rzucających się na wszystko, co nadaje się do zjedzenia...
3 miesiące temu schronisko zostało oficjalnie zamknięte, czyli wstrzymano przyjmowanie kolejnych zwierząt, ale te, które były - zostały.... Zostały zapomniane przez świat i ludzi, zamknięte w ciasnych, brudnych boksach, bez możliwości ucieczki, czy choćby poskarżenia się komukolwiek na swój los... skazane na łaskę i niełaskę właściciela i pracowników. Przyjeżdżający tam wolontariusze robili co w ich skromnej mocy - karmili i leczyli przebywające w tym strasznym miejscu zwierzęta. Wielu z nich udało się znaleźć kochające domy lub tzw. domy tymczasowe, gdzie bezpieczne czekają na nowych właścicieli.
W ostatnich dniach teren schroniska został przez właściciela sprzedany, a znajdujące się tam psiaki mają zostać usunięte do końca czerwca!!!
Pracownik poinformował nas, że w ciągu ostatniego tygodnia zostało stamtąd wyadoptowanych około 30 psów! - co jest po prostu NIEREALNE!!! Znam polskie realia dot. ilości możliwych adopcji i nawet w wielkich miastach wyadoptowanie kilku psów w ciągu tygodnia graniczy niemal z cudem!!!! Tym bardziej w okresie przedwakacyjnym, kiedy to schroniska zapełniają się masowo wyrzucanymi zwierzakami!... Istnieje podejrzenie, że zwierzęta te są uśmiercane....
Dlatego BŁAGAM WSZYSTKICH O POMOC W URATOWANIU IM ŻYCIA!!! MAMY CZAS DO 28 CZERWCA - CZYLI TYDZIEŃ...
Żadna instytucja ani inne schronisko nie jest zainteresowane przejęciem tych zwierząt bez gratyfikacji finansowej, a tej nikt im nie da!!! Właścicielowi schroniska los tych zwierząt jest obojętny...
Jeśli ktoś z Was lub Waszych znajomych może przygarnąć na stałe lub na jakiś czas (do momentu znalezienia domu docelowego, w czym pomożemy) jakiegokolwiek psa z tego przeklętego miejsca - ofiaruje mu tym samym wszystko, ofiaruje życie....
Roześlijcie tę informację do wszystkich, których znacie - to może być jedyna szansa na czyjeś psie życie....
Renata Romanowska
renrom@wp.pl"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”