stosunek przerywany

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 18 gru 2007, 20:17

ja nierozumiem dlaczego wszyscy jestescie tak bardzo zdziwueni zaskoczeni czy nawet obuzeni faktem ze przez tak dlugi czas mozna wspolzyc bez zabezpieczenia i nie miec dziecka... no przeciez wiem co pisze bo to z wlasnego doswiadczenia
macie racje ze moze to i nie sa umiejetnosci tylko wiedza kiedy to mozna robic... jestesmy ze soba tak dlugo ze nawet jakby wpadloby sie nam to nic w koncu niedlugo 25 mi styknie wiec dlaczego nie... wracajac do tematu ... wiem ze obydwoje mozemy miec dzieci bo moj chlopak ma dziecko z poprzedniego zwiazku a ja robilam sobie testy na plodnosc wiec wszystko gra...
pozdrawiam wszystkich niedowiarkow :-D

malenka1001
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: malenka1001 » 18 gru 2007, 21:14

fondle pisze:wiem ze obydwoje mozemy miec dzieci bo moj chlopak ma dziecko z poprzedniego zwiazku a ja robilam sobie testy na plodnosc wiec wszystko gra...
pozdrawiam wszystkich niedowiarkow

I obyś się nie pomyliła...

To, ze Twój partner ma dziecko z inną kobietą, a ty robilas testy na płodność (?) nie oznacza, że będziecie mogli mieć je razem.

Mam wiele znajomych par, u których niby wszystko jest ok, a od kilku lat dziecka nie ma.
26.10.06 - lipo brzucha - Trzyniec
11.01.07 - powiększanie piersi - Trzyniec
7.03.07 - lipo ud - Trzyniec
14.08.07 - lipo brzucha górnego i pleców - Ostrava
13.03.08 - Trzyniec...
8.11.08 - lipo ramion i pleców - Ostrava...

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 18 gru 2007, 22:12

malenka1001, no dobze niech wam bedzie jak sobie tam chcecie nie bede sie wiecej wywodzic na ten temat bo to nie ma sensu ja swoje wy swoje i tak dookola...nie rozumiem tylko malenka1001, co w tym dziwnego ze robilam testy na plodnosc czy to cos dziwnegoo???
na tym zakoncze bo to do niczego nie prowadzi i nie unosze sie nie obrazam nie zniechecam czy tam cokolwiek po prostu nie bede juz na ten temat dyskutowac
pozdrawiam

malenka1001
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: malenka1001 » 18 gru 2007, 22:16

A możesz napisać na czym te testy polegają? Jak sie je robi i co wskazują? Pytam bo po prostu nie wiem. Dzięki.

Czy chodzi Ci o testy owulacyjne?
26.10.06 - lipo brzucha - Trzyniec
11.01.07 - powiększanie piersi - Trzyniec
7.03.07 - lipo ud - Trzyniec
14.08.07 - lipo brzucha górnego i pleców - Ostrava
13.03.08 - Trzyniec...
8.11.08 - lipo ramion i pleców - Ostrava...

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 18 gru 2007, 22:40

malenka1001, robilam sobie test na plodnosc po stosunku ... robi sie go ok 10 godz po stosunku przed owulacja... biora a wlasciwie pobieraja sluz z macicy i badaja...jezeli widoczne w sluzie jest co najmniej 6 plemnikow aktywnych to wszystko gra... jezeli sa martwe lub tez ich nie ma to znaczy ze cos jest nie tak... ale z tego co wiem to jest kilka innych metod a przynajmniej 2.... nie musze chyba dodawac ze moj test byl prawidlowy bylo to 2 lata temu no ale chyba plodnosc i bezplodnosc nie zmienia sie z roku na rok... dlatego napisalam ze jestem pewna...

Awatar użytkownika
beniaminn
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: beniaminn » 19 gru 2007, 10:29

fondle pisze:ja nierozumiem dlaczego wszyscy jestescie tak bardzo zdziwueni zaskoczeni czy nawet obuzeni faktem ze przez tak dlugi czas mozna wspolzyc bez zabezpieczenia i nie miec dziecka...
Wiesz...my tylko tak z dobrego serca...i wcale nie narzucamy swoich poglądów..Tylko tak mi się wydaje,że każdy kiedyś przechodził przez to..zwłaszcza ,że jest to sposób...(chyba jednak nie metoda anty)..który nie ingeruje w naturalny cykl kobiety..Wymaga tylko uważnej obserwacji..I nic w tym wypadku nie jest pewne,bo jak pewnie wiadomo..kobieta zmienną jest... :-D ..I tu cały szkopuł...Nigdy do końca nie ustalisz kiedy masz płodne dni...Wystarczy zwykłe przeziebienie..stres...przemęczenie..i wszystko bierze w;łeb...To jest zawsze takie proste,kiedy dzidziuś nie jest dla Nas przeszkodą,kiedy Go oczekujemy..na zasadzie,....<< i tak planujemy dziecko"...Wtedy nawet jak zaskoczy nas sytuacja nic szczególnego się nie dzieje..ale potem...To juz wyglada całkiem inaczej...

Cieszę się ,że się nie złościsz na nas..bo przecież jesteśmy tu tylko po to ,żeby ze soba porozmawiać,a nie złościć się na siebie...Podoba mi się takie Twoje podejście do sprawy...
jestem ..jaki jestem

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 19 gru 2007, 12:09

fondle- mówisz o teście Simmsa-Huhnera?
Z tego co się orientuję, to nie jest on do końca wiarygodny. On ocenia tylko wpływ śluzu szyjkowego na aktywność plemników, a nie faktyczną płodność. Wiem, że wielu lekarzy zaniechało jego stosowania ze względu na wiele ciąż przy wynikach negatywnych...
A co do stosunku przerywanego, to brak wpadki nie musi wcale oznaczać bezpłodności.
W końcu wskaźnik Pearla dla tej "metody" wynosi 4-15, chociaż niektóre źródła podają nieco wyższe wyniki. A przy braku jakiejkolwiek metody wskaźnik wynosi 60-85 ;) Tak więc można się wogóle nie zabezpieczać i też nie zajść w ciążę przy zachowanej płodności ;)

Awatar użytkownika
aniaaa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: aniaaa » 19 gru 2007, 12:42

fondle, ja sie wcale nie dziwie bo przez 5 lat naszym zabezpieczeniem byl stosunek przerywany z racji ze bardzo zle znosilam tabletki anty, a prezerwatywe uzylism tylko raz w zyciu, jak sie w niej kochalismy to wydawala dziwny dzwiek ( moze niemielismy doswiadczena w zakladaniu jej ;) :badgrin: ) ale doprowadzila nas do smiechu, a nie o to w tym chodzi :badgrin: przez te 5 lat ani przez momet nie mielismy czegos takiego ze balismy sie o okres . Jak w czerwcu tego roku postanowilismy miec drugie dziecko to bez najmniejszego problemu nam sie udalo w lipcu okazalo sie ze jestem w ciazy wiec nie wynikalo to ze nie zachodzilam bo nie moglam tylko ze nam ta metoda sprawdziala sie 100 % przez 5lat. oczywisnie nie polecam tej metody jako anty bo trzeba naprawde uwazac i miec pelne zaufanie do partnera.
21.11.2006 dr.Skupin 350cc hp :)
teraz mam dwa serduszka:)

Awatar użytkownika
fondle
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: fondle » 19 gru 2007, 21:44

aniaaa, no w koncu jestes osoba ktora moze potwierdzic ze ta metoda moze (nie musi oczywiscie) sie sprawdzic i wcale nie trzeba zaraz myslec ze cos jest nie tak... ja rowniez ani razu nie powiedzialam ani raz ze ja polecam absolutnie nie tylko mowie ze u mnie to dziala dosc dlugi i jak dotad nie zawiodlo...
musze wam wszystkim powiedziec ze takiego strachu mi napedziliscie ze to takie niepewne ze teraz bzykac mi sie nie chce bo nie moge sobie pozwolic na ciaze bo za misiac operacja hihi... a co do prezerwatywy to u mnie jest tak samo nie potrafimy ..z'' no coz takie zycie...
pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
Sabrina
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Sabrina » 20 gru 2007, 10:02

Ja mam takiego stracha przed zajściem w ciąże,że mimo iż mam spiralę,to unikam bzykania w dni płodne. :-)
"Bogactwo i uroda nigdy nie wyjdą z mody."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”