Przedszkolak- smutno mi!

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 11 wrz 2007, 11:22

marlenaogulewska, naprawdę uważam, że super, że Twój synuś chodzi do przedszkola integracyjnego, gdybym miała gdzies w poblizu, też zapisalibysmy Misia do takiej placówki. Tolerancji i zrozumienia powinnismy uczyć się od dziecka, bo inaczej wyrastają takie potwory i homofoby jak Roman G. itp. A musimy pamiętać, że nigdy nie wiadomo, co spotka w życiu nasze dzieci.
Mój duży mis dzwonił, że dziś Misiek usmiechnięty i szczęśliwy wkroczył do sali, więc sądzę, że oprócz efektu dnia na "p", to chyba rozstania ze mną tak na niego działają. Jutro tez tatuś idzie (a ja śpię dłużej :badgrin: :badgrin: )
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 11 wrz 2007, 14:37

marlenaogulewska,wiesz ze nawet nie zapytalam czy dziala od razu :doubt: ale jak bede szla na szczepienie to zapyatm napewno i dam znac.musze poczekac az malej przejdzie przeziebienie.popytaj w roznych miejscach o cene tej szczepionki bo wiem,ze sa straszne rozberznosci.w aptekach sa drozsze niz w przychodni,okolo 220 zl nawet a w przychodni u nas 170 zl
super,ze dalas malego do takiego przedszkola,ja myslam ale o takiej szkole na przyszlosc

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 11 wrz 2007, 15:08

O jakiej szczepionce mówicie?
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 11 wrz 2007, 16:47

przeciwko ospie

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 11 wrz 2007, 19:42

Aha.
Nas to juz nie dotyczy, mała w tamtym roku przeszła.
Wiem, ze jest taka szczepionka, ale ona chyba nie zapobiega zarazenia sie ospą, a łagodzi jej przebieg.
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
pola28
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: pola28 » 11 wrz 2007, 19:51

mi powiedziala pani dr ,ze moze wcale nie zachorowac albo bardzo lagodnie:kilka wykwitow i bez goraczki

Awatar użytkownika
katrinn
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: katrinn » 11 wrz 2007, 22:19

mój się chyba wycwanił, bo zawieraliśmy rano umowę w której on obiecywał mi że nie będzie płakał a ja że na pewno po powrocie będzie niespodzianka, dzisiaj zapomniałam, ale mój Jasiek był sprytniejszy, zapytał co dziś będzie, zapytałam co chce, a on że pączka, kiedy się zgodziłam pomaszerował do sali ;)
marlenaogulewska robię podobnie kiedy nic nie pomaga po prostu wychodzę i nie odwracam się, ale najdziwniejsze jest to że nie wykazuje wcześniej, nawet nie wspomni, chętnie wstaje, problemy zaczynają sie na miejscu, ale chyba powód już znam :-D
16.05.07- plastyka brzucha ju¿ po [smilie=happy.gif]

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 12 wrz 2007, 10:15

U nas nastał dzis ten dzień - mała wbiegła do sali nie dając mi nawet buziaka :oops: O nie, tym razem ja nie mogłam sie pogodzic z takim rozstaniem - zawołałam ją i usciskałam, po czym ona bez wzruszenia udała się wgłąb salki 8-)
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 12 wrz 2007, 12:00

katrinn, uważaj z tym obiecywaniem - gdziś jakaś dziewczyna opisywała taką sytuację, gdy z maluszkiem cos dziwnego działo się w przedszkolu,juz nie pamietam, czy mial gorączkę, czy nie chciał się bawić czy cos podobnego. W końcu okazało się, że obiecał mamie, że nie będzie płakał i nie chciał złamac słowa, a naprawdę lepiej byłoby mu poryczeć trochę niż męczyc się caly dzień. :( Czasem nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie nasze słowa wywierają wpływ na nasze dzieci.
Tak a propos, to ja juz dawno wiem, że każda, nawet najdrobniejsza obietnica, musi być zrealizowana i nigdy nie traktuję ich jako słów-wytrychów. Czy Wasze dzieci tez maja taką cholerna pamięć, że pamiętają nawet najdrobniejsze drobiazgi? :roll:
A wracając do spraw przedszkola, dziś znów tata działał, trochę się spóźnili i Miś zdążył akurat na pociąg jadący do łazienki, nawet nie pożegnał się tylko pobiegł (no, żeby jednego wagonika nie brakowało, oczywiście ;) )
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 12 wrz 2007, 13:12

Jennys pisze:Czy Wasze dzieci tez maja taką cholerna pamięć, że pamiętają nawet najdrobniejsze drobiazgi? :roll:
)
Moja mała zdecydowanie TAK. Nie raz ja zapomnę o czymś co było daaawno, a jej sie przypomni i mnie zaskakuje. Ostatnio zaczeła super łączyć fakty - np. rozmawiamy na jakis tam temat, a ona jak przykład podaje coś o czym kompletnie nie wspominamy. Tak więc widzę, że logika wparowała do główki ;)
23.02.07 - ;)

Giacomo Casanova

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”