ostatnio oglądany film...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Blue Rose
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: Blue Rose » 20 gru 2006, 08:37

polecam do obejrzenia :
Babel
- dramat psychologiczny ale to film ktory mimo ze jest cieżki naprawde warty jest obejrzenia. Niesamowite sopojrzenie na problem odpowiedzialnosci dorosłych za dzieci - ich los - jak jedno nieodpowiedzialne zachowanie prowadzi do tragicznych splotów zdarzen.

Volwer
- chyba kazdy słyszał o tym filmie, losy kobiet, relacje matka - córka ukazane na przykładzie dwóch pokolen rodziny. Powrót matki po latach wyjasnienie rodzinnej tajemnicy. Zreszta tego rezysera chyba nie trzeba polecac ?
Teraz miseczka 75D ... dumna i u¶miechniêta

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 gru 2006, 22:27

wlasnie wrocilam z Apocaliptyco...o fuuuu :roll:
film ogolnie dobry, nawet bardzo, i w sumie wiedzialam na co ide, bo przeciez cywilizacja Majów to jedna wielka rzeźnia....ale powaznie na niektórych scenach robiło mi sie niedobrze :roll:
w filmie fajne jest to ze Majowie to faktycznie Indianie a nie plejada hollywoodu przerobiona w charakteryzatornii na Indian ;) jakos Brad Pitt nie pasowalby tu akurat ;)

także jak ktos lubi latające głowy i bijące w dloni serca to polecam, byle za duzo jedzenia nie brac ze sobą :-D
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 29 gru 2006, 23:00

Dla mnie apocalypto to była porażka, film może i dobrze zrobiony, ale spodziewałam się czegoś że tak powiem głębszego, a tu kolesie 3 dni szli w jedną stroną, a później kolejne 3 gonili się spowrotem. Doszukiwałam się jakiejś metafory, na obecną cywilizację, czegokolwiek, co spowodowałoby, że ten film dałby mi do myslenia, ale niestety nic !!!

Ja osobiście apocalypto wszystkim odradzam, to fim na pewno nie dla osoby z wrażliwym żołądkiem.

Już wole obejrzeć Holiday, może to komedia romatyczna, ale lekka łatwa i przyjemna i człowiek przynajmniej nie czuje się zawiedziony, że brak w tym głębszego przesłania.

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 29 gru 2006, 23:13

a czemu zawsze i wszędzie musi byc jakies przesłanie? ;)
przeciez to tylko film :?
na Boracie tez nie szukalam przesłania 8-)
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
ewelina
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelina » 30 gru 2006, 06:10

Dla mnie calkiem niezly ("apcalypto"), faktycznie krew sie leje, ale nie powiem zeby miala wymiotowac z wrazenia.....
pozatym film, ktory nie jest kopia innego lub o powielanej w nieskonczonosc fabule zawsze przyciaga moja uwage i napewno przypadnie do gustu osobom ktore chcialyby zobaczyc cos odmiennego niz oklepane tematy.
Love em, my sweet 325CC made my life complete!

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 30 gru 2006, 15:15

Ja jestem wielka fanka ""Sopranos"", pod choinke dostalam najnowsza serie 6, :p
Kilka dni mi zajelo obejrzenie wszystkich odcinkow (12), swietny serial, fantastyczna gra aktorska, jednym slowem serial wciaga. :-D Juz czekam na druga partie sezonu szostego :p

Awatar użytkownika
Vaneskaa
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Vaneskaa » 30 gru 2006, 22:21

Wczoraj ogladalam film KULT (The Wicker Man) i powiem szczerze, że spodziewałam się czegoś lepszego.....

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 30 gru 2006, 23:20

Dominicana pisze:a czemu zawsze i wszędzie musi byc jakies przesłanie? ;)
przeciez to tylko film :?
na Boracie tez nie szukalam przesłania 8-)
Ja tylko wypowiedziałam swoje zdanie. Mnie się film nie podobał, oczekiwałam czegoś innego. Na pewno nalezy przyznać rację ewelinie, że film jest inny niż wszystkie.

Ja też nie wymiotowałam, wcinałam popcorn i mało mnie to ruszało, w końcu mam zaprawę w realu na medycynie sądowej, ale wiele osób źle się na tym czuło.

A co do Borata, to dopiero zamierzam obejrzec, ale tu nastawiam się na coś zupełnie innego. Zobaczymy

Awatar użytkownika
czwala
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czwala » 31 gru 2006, 12:25

agatapas pisze:A co do Borata, to dopiero zamierzam obejrzec, ale tu nastawiam się na coś zupełnie innego. Zobaczymy
Ja próbowałam obejrzeć dziś, wytrzymałam pół godziny i wyłączyłam, po prostu nie dałam rady więcej obejrzeć, nawet cięzko i znależć mi odpowiednie słowo, po prostu film wydał mi sie potwornie głupi
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/ ... /event.png

29.11.2006 - Dr Grobelny - powiêkszanie piersi

xenia523
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: xenia523 » 31 gru 2006, 13:47

Do Borata to trzeba miec niezle nerwy i miec ogromiaste poczucie humoru :badgrin: Ja sie nie zle usmialam ...do lez :-)
23.03.07 Kubasik 400cc HP

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”