Co studiujecie, gdzie pracujecie, co zamierzacie???

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 sie 2006, 20:16

ja studiuje rachunkowosc i zarzadzanie finansami, albo jakos tak bo juz 3 razy w ciagu moich 2 lat studiow zmieniali mi nazwe kierunku, od pazdziernika zaczynam 3 rok i tu sie zaczyna moj dylemat, bo mam mozliwosc wyjechania do pracy do stanow na tzw praktyke studencka (w rzeczywistosci sprzatanie w osrodku wypoczynkowym) wyjazd mialby byc w marcu na rok albo i poltora, a w czerwcu powinnam konczyc licencjata, bronic sie. dlatego dziekanka na 1 semestr przed kncem studiow, jakos sie tego boje nie wiem czy dalabym rade potem skonczyc te cholerne studia,a z drugiej strony moja kolezanka wlasnie wrocila z pracy tam i przez rok czasu zarobila kolo 100 tys zl, dla mnie to jest ogromna suma i rewelacyjny start w nowe zycie. chcialabym i boje sie, juz 2 lata po liceum mialam przerwy w szkole i wiem jak ciezko bylo mi wrocic a bez studiow w polsce to nie mam co marzyc o pracy. a przed 30-stka chcialabym jednak skonczyc moj pierwszy kierunek studiow :twisted: nie weim co robic, jak myslicie warto ryzykowac?
moj facet jechalby ze mna i po powrocie chcielibysmy cos kombinowac z wlasnym biznesem jakims.
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 08 sie 2006, 20:54

jak masz tylko taka szanse to proboj,tylko dowiedz sie czy to tak rozowo wyglada z tak kasa jak piszesz

powodzenia

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 sie 2006, 21:29

z kasa to na pewno bo przelewali ja na konto i moj facet im tu dolary wymienial na zlotowki, w zyciu takiej kasy w reku nie trzymalismy :shock: co prawda to wcale nie znaczy ze my tez az tyle zarobimy, ale to dla nas chyba jedyna szansa na lepszy start w zyciu. o tej mozliwosci dowiedzialam sie tydzien temu, nawet nie mialam szansy porzadnie tego przemyslec bo juz powinnam zaczac zalatwiac formlanosci, najpierw tam u przyszlych pracodawcow, a ja nie lubie nic robic tak na szybko, lubie miec wszystko dobrze poukladane i przemyslane porzadnie w kazda strone, niestety taka juz jestem, nawet glupich butow nie potrafie kupic od razu musze 3x przemyslec czy te a nie inne itp a co dopiero taka podroz :roll:

Awatar użytkownika
Mia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mia » 08 sie 2006, 21:49

bardzo dobrze lena - zanalizuj wszystko dogłębnie i podejmij właściwą decyzję, a na koniec posłuchaj kobiecej intuicji :wink:

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 08 sie 2006, 21:49

ale jestes bardziej na tak czy na nie?

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 sie 2006, 22:17

ani na tak ani na nie, najgorsze jest to, ze czas mnie juz goni i to mnie stresuje, boje sie, ze decyzja bedzie jednak zbyt pochopna, a wiecie co jest najgorsze, az wstyd sie przyznac, chyba zdrowo szurnieta jestem, nie chce zostawic na tak dlugo mojego ukochanego koteczka z rodzicami, boje sie, ze po takim czasie mnie zapomni, albo cos jej sie stanie a mnie przy niej nie bedzie, casami zastanawiam sie czy bardziej kocham mojego faceta czy kotka :oops: nawet jak mnie nie ma 3 dni w domu to ona chodzi smutna i jesc nie za bardzo chce. tylko z drugiej strony to jest tylko rok czy tam poltora a moge potem do konca zycia zalowac ze nie sprobowalam, chyba wolalabym zeby ktos mnie postawil przed faktem dokonanym, powiedzial wszystko jest zalatwione pakujesz sie i jutro jedziemy, nie mialabym czasu na myslenie :twisted: szkoda ze to niemozliwe

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 08 sie 2006, 22:26

hmmm ciezki orzech do zgryzienia masz ale ja bym i tak jechala!!!

Oczywiscie jedziesz z chlopakiem?

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 08 sie 2006, 22:55

tak, a jak ja nie pojade to on i tak mnie tu zostawi samą i pojedzie :? tylko, ze on jest w o tyle lepszej sytuacji, ze wlasnie skonczyl studia i nic go tu nie trzyma

Awatar użytkownika
szyszunia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: szyszunia » 08 sie 2006, 23:37

jedź!!!

iff
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: iff » 09 sie 2006, 08:39