Mówimy NIE STEREOTYPOM ;-)

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

iza
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: iza » 04 sie 2006, 18:52

No to teraz kobitki przyznawac mi sie tu, która smigała na scigaczu (marka z głowy wyleciała) pojemnosci 1000 na motobazarze w Łodzi? Była to malutka i szczuplutka długowłosa blondyneczka, która własnie ledwo co dosiegała nogami do ziemi...

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 04 sie 2006, 18:55

Ja nie...Jestem duza,wysoka brunetka...

Awatar użytkownika
lena83
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: lena83 » 04 sie 2006, 21:50

moze moderatorki wydziela z tego osobny watek o motorach ?
Ja wlasnie dzisiaj po raz pierwszy przejechalam sie motorem mojego miska Suzuki Bandit GSF 600 F czy jakos tak, i chyba sie rozchorowalam, jako pasazer jezdzilo sie super ale samej...wow. jeszcze troche nauki i wybiore sie na prawko, moze mi doradzicie na czym najlepiej sie uczyc, na czym wy zaczynalyscie? bo na banditku to misio mi raczej nie pozwoli, bo to jego milosc, nie mowiac juz o tym ze dla mnie jest zdecydowanie za ciezki. cos malego, lekiego, i najlepiej taniego bo szkoda by bylo niszczyc jakies cacuszko, bo nie sadze zeby nauka wyszla bez wywrotki :D :lol:
21/12/2005 Skupin <okrÂągÂłe, 325cc pod miĂŞsieĂą>

iza
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: iza » 04 sie 2006, 22:50

Skoro 600-tka Bandziora jest dla Ciebie za duza popatrz na mniejsze (czytaj lżejsze) motocykle o pojemności 250 czy chociazby 125. Jesli Bandit Ci sie podoba to moze po prostu Suzuki Bandit GSF 250 albo wybierz cos z Hondy CBF250, NSR 250. Moze Suzuki RGV 250, Yamaha TZR 250R. Jest mase motocykli o nieduzej pojemności, musisz wybrac jaki Ci sie podoba: czy turystyczny, sportowy, naked, chopper czy pewnie jeszcze jakies inne.
Ja staram sie nie siadac na moto nawet jako pasazer bo po prostu sie boje balansowac ciałem. Jesli bym musiała to siadłabym na Yamahe Virago. Jest mała, niesportowa (tzn. wolna) i moze bezpieczna :).

Do zobaczenia w męskich sprawach, bo zaraz nas stąd moderatorki tam przemiotą.

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 04 sie 2006, 23:24

Iza ja sie nie zgadzam na zadne meskie sprawy!Motocykle sa tak samo dla kobiet jak dla mezczyzn!A najbardziej mnie wkurza jak ktos mowi "taki maly damski samochod" a ja nie lubie malych aut!Dlaczego nie mowi sie "takie male meskie auto"?Pamietam,ze kilkanascie lat temu w radiu leciala reklama Renault Twingo, cos w rodzaju jestes kobieta musisz kupic Twingo bo to auto dla kobiety.Myslalam o tym,zeby ich pozwac.Taka seksistowska reklama,jakis meski szowinista ja stworzyl.Ze jak Twingo to dla babki a jak Laguna to juz dla faceta.Padalce

Nicole
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Nicole » 04 sie 2006, 23:34

maxi :) mimo wszystko takie ,,streotypy" sa z zycia wziete :) w wielu przypadkach - nie kazda babka to twarda sztuka zasuwajaca na maszynie :]

Awatar użytkownika
maxi
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: maxi » 05 sie 2006, 00:19

Te stereotypy biora sie z tego, ze faceci to padalce.Np mowia,ze kobiety sa gorszymi kierowcami.A jak maja byc lepszymi jesli w przecietnej rodzinie jest jedno auto i "pan i wladca" pozwala prowadzic zonie jak akurat sie nachlal u Zenka na imieninach.I jeszcze nia dyryguje jak ma prowadzic.A oni to same szumachery,urodzeni za kierownica :evil: Padalce

Awatar użytkownika
ewa13
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: ewa13 » 05 sie 2006, 10:14

maxi pisze:Te stereotypy biora sie z tego, ze faceci to padalce.Np mowia,ze kobiety sa gorszymi kierowcami.A jak maja byc lepszymi jesli w przecietnej rodzinie jest jedno auto i "pan i wladca" pozwala prowadzic zonie jak akurat sie nachlal u Zenka na imieninach.I jeszcze nia dyryguje jak ma prowadzic.A oni to same szumachery,urodzeni za kierownica :evil: Padalce
PDT_02
NIC DODAC NIC UJAC. :lol:
Juz po operacji noska u Dr Skupina Mega zadowolona ;-)

Awatar użytkownika
gosia29
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: gosia29 » 05 sie 2006, 11:57

co prawda to prawda :)
jednak musicie przyznac - szczególnie te co miały okazję na motorkach troszkę - że żeby zawrócić większą maszyną trzeba miec odpowiednią parę w nogach... Ja jestem taka chudzina, drobina że chyba tylko skuterkiem bym samodzielnie dała rade to zrobić ;)

iza
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: iza » 05 sie 2006, 12:59

maxi pisze:Iza ja sie nie zgadzam na zadne meskie sprawy!Motocykle sa tak samo dla kobiet jak dla mezczyzn!
Maxi zgadzam sie w pełni z Tobą. Zasugerowałam męskie sprawy, bo tam jest watek w stylu: samochód, motocykl a moze rower.

Poza tym podziwiam kobiety jeżdżące na motocyklach. Ja sie na tym nie znam i strach paralizuje chęci. Jak ostatnio zagadnęłam cos o moto, to usłyszałam ze sie na moto nie nadaje. Ale to jest swięta racja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”