Co na łuszczycę skóry głowy, żeby nie przetłuszczało włosów?

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Anicta
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Co na łuszczycę skóry głowy, żeby nie przetłuszczało włosów?

Post autor: Anicta » 15 wrz 2025, 09:05

Mam łuszczycę skóry głowy i większość preparatów, które testuję, strasznie obciąża mi włosy. Przetłuszczają się już po kilku godzinach, a skóra i tak nadal swędzi. Macie coś sprawdzonego, co łagodzi zmiany, ale nie robi masakry na włosach?

Deika
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Re: Co na łuszczycę skóry głowy, żeby nie przetłuszczało włosów?

Post autor: Deika » 17 wrz 2025, 13:18

Mam ten sam problem i naprawdę ciężko coś znaleźć, co nie przeciąży skóry i włosów. Większość rzeczy z apteki po prostu przetłuszcza mi głowę do granic. Dlatego staram się robić wszystko wieczorem, żeby rano móc umyć włosy. Przerzuciłam się na lżejsze formuły – np. raz w tygodniu nakładam płyn Psorisel i dopiero rano zmywam, włosy wtedy mniej się przetłuszczają.
https://i.ibb.co/bMC1S6Cj/487062434-100 ... 7191-n.jpg

Awatar użytkownika
Kaslenne
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: Kaslenne » 17 wrz 2025, 14:45

U mnie super sprawdziły się szampony z Dr Sante – kokos i aloes na zmianę. Ładnie nawilżają skórę głowy, łuszczyca mi się wyciszyła, a włosy wyglądają lepiej niż po wszystkich tych leczniczych szamponach. Oprócz tego stosuję emulsję Psorisel na noc, ale tylko 1–2 razy w tygodniu. Dobrze działa bez obciążenia.

gali
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: gali » 18 wrz 2025, 14:47

Ja stosuję delikatną wcierkę – łagodzącą i nawilżającą. Sprawdza się naprawdę dobrze, nie obciąża włosów, a skóra głowy lepiej reaguje niż po cięższych preparatach. Czasem dokładam też Cerkogel 10 albo 30, zależnie od stanu skóry. I tak jak pisały dziewczyny wyżej – Psorisel raz na kilka dni daje radę, szczególnie przy swędzeniu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”