Wkładka/spirala - opinie!

Higena, Uroda, Moda i Trendy

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 16 gru 2006, 23:02

nie mam żadnych plamień. U mnie przy wkładce miesiączka z 5 dni skróciła się do 3. Wszystko w najlepszym porządku. a jak wkładkę zakłada doświadczony ginekolog to trwa to krótko i jest niemal bezbolesne
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 17 gru 2006, 08:55

to mnie przekonuje :-) mam nadzieję że zareaguję podobnie, czekam na najbliższy okres i zakładam ;)

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 17 gru 2006, 11:04

turek, to do dzieła....

:badgrin: oh(s1 a jak załozyłam pierwsza to się zastanawiałam, czy bedę pikac w bramkach do wykrywania metalu na lotniskach :badgrin: :badgrin: jak na razie nie pikam...

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 27 gru 2006, 19:37

dziś założyłam wkładkę, trochę bolało, najpierw uszczypnięcie, potem wprowadzenie, teraz pobolewa mnie troszkę dół brzucha :( mam nadzieję że wszystko jest dobrze założone i nie będzie żadnych komplikacji,

według tego co jest napisane w ulotce Nova T może powodować zwiększone krwawienie, a moje i tak jest obfite, od ginekologa dostałam jakieś tabletki na zmniejszenie krwawienia, ktore mam łykać podczas miesiączki, ciekawe czy zadziałają?

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 27 gru 2006, 20:46

to złe samopoczucie minie po kilkunastu godzinach. ja przed spiralą miałam bardzo obfitą miesiączkę a po załozeniu mi sie zmniejszyła. moze u ciebie też tak będzie. teraz pamietaj o usg po pierwszej miesiączce, wtedy sprawdzi lekarz czy spirala dobze sie ułozyła.

Awatar użytkownika
turek.mg
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty

Post autor: turek.mg » 27 gru 2006, 22:11

Viki już prawie nie boli :-) chyba będzie dobrze,
usg miałam odrazu i raczej jest wszystko ok, ale dla pewności mam przyjść jeszcze raz za 2-3 tyg,

no i mam nadzieję że na mnie podziała tak dobrze jak na ciebie, miesiączki jeszcze zniosę, tylko żeby żadnych plamień niebyło pomiędzy :doubt:

najważniejsze że już po :-D

Awatar użytkownika
Medzik5
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: Medzik5 » 28 gru 2006, 21:13

Ja jeden rok miałam wkładkę zwykłą miedzianą, niestety miałam tak obfite miesiaczki i do tego bolesne, ze musiałam ją zmienić na Mirenę, kupa kasy, ale mam nadzieję, ze warto. Jedna miesiaczka juz za mna i rzeczywiscie było tylko plamienie co właściwie miesiaczki nie przypominało, ale z tego co ginekolog mówiła tak maja teraz wyglądać moje cykle. Mam nadzieję, ze bedę zadowolona

Awatar użytkownika
shilo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: shilo » 31 lip 2007, 22:47

Jestem 4 miesiące po porodzie . Karmię piersią . Brałam tabletki antykoncepcyjne dla karmiacych celazzette ale 3 tygodnie krwawlam więc je odstawiłam. Rozważam wkładkę. Proszę o nowe opinie dziewczyn które maja wkładki. Może polecicie mi jakiegoś doświadczonego w zakładaniu wkładek ginekologa z Warszawy.
24.08.2005 nos i usta u dr. Sankowskiego
9.01.2006 korekta noska i ust u dr. Bromy

Madzilka1
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Madzilka1 » 01 sie 2007, 17:01

michella74 pisze:No i właśnie dlatego najlepsza jest wkładka hormonalna.
Jeśli się zdecyduje na długoterminową antykoncepcję to wybiorę wkładkę, mimo ze nie rodziłam, ale narazie( nie wiem czy w ogóle) nie planuje, zresztą słyszałam że u nieródek także się zakłada, a gdybym potrzebowała antykoncepcji to tylko wkładka, jednak o mirenie nie myslałam, nie wiem czy bym się zdecydowała. Mam tak straszne reakcje na tabletki, nawet te podobno łagodne, że boje się hormonów, na samo słowo "hormon" dostaje gęsiej skórki :?
Myślałabym raczej o coperT, czyli wkładka z miedzią, czy miedziana, choc słyszałam że one słabiej zabezpieczają. Jednak narazie to tylko rozmysły i plany, że jeśli będę chciała się tak zabezpieczać to tylko wkładka, tabletki się u mnie nie sprawdziły. Najpierw Logest, i problemy z zylami, potem po odstawieniu lysienie i tradzik, teraz ostatnio yasminelle i po kilku tabletakch odwodnienie, migreny, zawroty głowy....

Nie mogę jakoś uwierzyć że hormony ze spiralki nie zadziałają na cały organizm, np. układ zylny...
Podobno spirale moga powodowac wzmozone bole i większe miesiączki, ale ja mam skąpe a i bóle znikome, wiec chyba jestem dobrą kandydatka na spiralę, tylko że nie rodziłam, ale ponoć można u nieródek :-D

Awatar użytkownika
shilo
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: shilo » 01 sie 2007, 17:09

A skoro ja nie mam jeszcze miesiączki od czasu porodu bo karmię piersią to mogę założyć spiralę w byle jaki dzień?
Ja też się boje hormonów no i cena Mireny jest ogromniasta.
24.08.2005 nos i usta u dr. Sankowskiego
9.01.2006 korekta noska i ust u dr. Bromy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Damskie sprawy”