Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Re: Zycie zaczyna sie po 40-tce.Tak ja cz.3

Post autor: Dana_2 » 13 wrz 2009, 11:33

Kwiatuszek* pisze: A torebeczka to niby jaka babcina. Dana podpowiedz jaką kupić bo jeszcze nie rozeznałam tematu. Sa takie kopertowe najwiecej jak zerkłam raz w sklepie. Zupełnie nie mam w temacie torebeczek rozeznania, dawno już czegos takiego nie kupowałam.

Dana doradz.
w zyciu, zadnych kopertowych (toż to babcia jak nic ;) jak bedziesz w jakims centrum handlowym lub sklepach "torebkowych" rozejrzyj sie za innymi....w kazdym sklepie powinnaś znlaężć (ja swoja kupiłam własnie w Ustoniu - gdzies wepchnieta była za inne), fakt, ze ta moja nie nadaje sie na codzień ale toz to wesele ;)
Jesli chodzi o Ciebie to nie sadzę, abys torebke musiała na weselu eksponowac, więc moze połaczyc przyjemne z pozytecznym i kupic jakas fajną, którą wykorzystasz na codzien? zaraz bede w centrum (idę na Psy Wojny ;) poogladam, w przyszłym tygodniu jade do K-c po torebkę zimowo-jesienną (do swojej sprzedawczyni u niej tez kupowałam tą jasną d&g ;)

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 13 wrz 2009, 18:06

wróciłam z kina film fajny, polecam, zaskakujacy, gra świetna...to trzeba zobaczyc:)

teraz spojrzałam co ja tez napisałam, film miał tytuł: BĘKARTY WOJNY

Awatar użytkownika
majamajamaja
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: majamajamaja » 13 wrz 2009, 21:12

Dana, czy Ty mialas na mysli film Tarantino "Inglorious bastards"? Ogladalam (w oryginalnych jezykach, troche sie musialam nagimnastykowac umyslowo). Dobry i/ale odjazdowy.
15 kwietnia 2009 - Brzuchanski, powieki

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 13 wrz 2009, 21:33

aha. Dana, to o której mam się w piatek w Gliwicaxh na dworcu stawić, żeby nie było ani za wczesnie, ani za późno? Połaczen mam duzo.
Anima, gdybyś sie zdecydowała na ten pociąg o którym piszesz, to w przeciagu pól godziny od twojego przyjazdu do Katowic są ze trzy pociagi do Gliwic. Więc problemu żadnego nie ma. Zreszta: Z Katowic do Gliwic jedzie się jak do sasiedniej dzielnicy. Połączeń jest od licha.

Dana_2
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Dana_2 » 14 wrz 2009, 14:48

majamajamaja pisze:Dana, czy Ty mialas na mysli film Tarantino "Inglorious bastards"?. Dobry i/ale odjazdowy.
włąsnie ten, mnie sie bardzo podobał, niesamowite kino... (jeszcze słysze odgłosy jedzonego strucla... ;) szkoda, że tak sie nie wydarzyło w rzeczywistosci...

Muflon spotkamy sie rano, o której to jeszcze ustalimy (pewnie ok.10:00), moze bede musiała cos jescze "upracowac" ;)

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 14 wrz 2009, 16:11

anima
ja jechalam tzw gierkowka
na katowice to dwupasmowka to sie tnie
a potem odbilam na bielsko biala bokiem mijasz katowice sosnowiec jedziesz na bielsko i przed odbijasz na cieszyn a ustronie jest po drodze do cieszyna trasa bardzo latwa ale bedziesz jechac ok 5,5 do 6,5 bo moze byc gdzies jakis korek
pozdrawiam marena

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 14 wrz 2009, 19:21

Marena dobrze pisze, trasa piekna, zrobiona do samego Cieszyna. Wszystkie miasta sie mija obwodnicami. Ale my sie zamotalismy troche wracajac przed Katowicami i musielismy sie wrocić kawałek bo prawie do Katowic wjechalismy. Ale anima dobry kierowca to sobie poradzi. Tam jedno miasto sie kończy drugie zaczyna, tak jak Dana pisala z miasta do miasta jak z dzielnicy do dzielnicy. Dwa razy pokonywalismy te trase w czasie remontu to był horor, a teraz to bajka.

Ach, ale macie wycieczkę, zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 15 wrz 2009, 08:10

dziewczyny ja z innej beczki
wczoraj moja synowa byla u ginka na usg bo za miesiac ma juz rodzic dokladnie 10.10
i do tej pory wszytstko bylo ok a wczoraj dr powiedzial jej, ze u maluszka nerka ma w sobie mocz i wyglada na to ze nie pracuje, podobno tak sie w tym miesiacu ciazy moze jeszcze zdazyc ale kazal jej przy porodzie o tym powiedziec zeby malemu od razu zrobic usg nerek i sprawdzic czy podjely prace
mam stracha, a co jak nie podejmie
moze ktoras z was cos wiecej wie na ten temat
cala noc myslalam i zaliczylam nieprzespana noc

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 16 wrz 2009, 01:50

Wiem jakie to zmartwienie, bo niedawno zostałam babcią.....Nie mam pojęcia o chorobach u niemowlaków, ale jeżeli teraz nic nie można zrobić, to po co ginekolog to powiedział?? Synowa i Ty tylko się stresujecie, a to może miec bardziej negatywny wpływ na dziecko. Na zapas nie ma co się martwić {łatwo powiedzieć}, może się myli? Oby!!.
W takich sytuacjach człowiek uświadamia sobie jak nie ważne są zmarszczki czy inne defekty...Liczy się tylko zdrowie.
zadowolona

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 16 wrz 2009, 07:52

babina
masz racje jesli chodzi o zdrowie to nic nie jest rownie wazne, szczegolnie jesli chodzi o zdroiwe naszych bardzo bliskich, dzieci i wnukow
wysle synowa (tzn dam im kase na badanie bo cienko teraz przedą) do innego lekarza na usg niech nic nie mowi i zobaczymy co inny lekarz powie albo z nia pojde (jak sie zgodzi bo wiesz nie trza sie za bardzo narzucac wkoncu to nie moja corka, i moze odmowic)osmy miesiac w ogole jest wredny a szczegolnie dla chlopcow

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”