Michitka nie wiem na jaki wyjazd do Kenii planujesz się wybrać - ja mam informacje od 3 osób co były i niezbyt zachęcające.
1 - znajomi na wyjezdzie z biura; safari itd. - ponoć żadnej rewelacji a wydane bardzo dużo $ - niestety nie wiem z jakiego biura byli i więcej szczegółów nie znam, poza tym, że twierdzili, że nie warto było tyle zapłacić.
2- znajomy wrócił z jakąmś chorobą, z którą chyba ma do tej pory problemy, też był na jakimś ekslusiv - po tym wyjeżdzie zrezygnował z takich podróży
3- przypadek, z tym akurat w 4 oczy się spotkałam, będąc w szpitalu przyjechał chłopak z Kenii, w takim stanie, że w życiu bym tam nie pojechała. Miał podejrzenie malarii, która ogólnie nie jest zaraźliwa, ale co się okazało, leki, ktore dostawał na malarię w ogóle nie działały i to przez kilka dni! My byliśmy przerażeni, że skoro to nie malaria to co? i skąd wiadomo, że niezaraźliwe.. lekarze nas uspokajali, że nic nam nie będzie, ale widać, że sami nie wiedzieli co robić.
Dlatego jakoś ta Kenia mnie nie zachęca, poza tym nie jestem wielką miłośniczką zwierząt, więc mnie tam po prostu nie ciągnie.
Nie muszę być idealna, ważne że jestem wyjątkowa =)