Moderator: Zespół I

bede skakac przez kanal hehemuflon2121 pisze:w łikend mogłabyś przez kanał po kabanosa skoczyć?

Nie zawsze, nie zawsze. Mam 2 znajome, z których jedna odprowadzała córki do szkoły jeszcze w liceum - na dobre im to nie wyszło, druga odprowadza córkę, która jest w drugiej klasie gimnazjum - ta też chyba nie rokuje, bo ciągle wymyśla, że jest chora i mało chodzi do szkoły.ullrike pisze:W Polsce poprostu jest inaczej

odwolalam , to nie mialo sensu , za malo czasu by tak daleko jechac , gdyby jeszcze ktos mogl sie zajac dziecmi to jeszcze . Szukam kogos blizej mnie , moze bedzie to moja dermatolog u ktorej juz sie ostrzykiwalam .ullrike pisze:trzymam kciuki za powodzenie jutrzejszej akcji:
ullrike pisze:Przeciez Ty masz juz duze dzieci i same ze szkoly nie moga wrocic?

Nic mi o tym nie wiadomo . Jedyne co moge powiedziec to to ze dzieci nie moga same wyjsc ze szkoly i przy bramce zawsze stoi nauczyciel pilnujacy tego . Dodam ze w calej Belgi zajecia szkolne zaczynaja sie i koncza o tej samej godzinie (z malymi odstepami ).ullrike pisze:Podobno do 10 roku zycia trzeba dzieci transportowac ze i do szkoly,inaczej wiezienie i dozor kuratara dla rodzica
Prawda to?