Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: beata-malgorzata » 08 kwie 2013, 11:38

Jestem dobrej mysli , przeciez musze ... (giggle A tluszcz mialam pobrany wlasciwie nie z brzucha lecz z podbrzusza , pachwiny . Jest tam takie mini naciecie . Dzisaj wiecej spuchlam i buly wychodza mi spod plastrow , takie piekne fioletowe (punch . Chyba dzisiejszy dzien jest tym z najgorszych . Katar mnie trzyma a nos wiadomo zapchany setonami grrrrr Ale jade na sciagniecie , moze bedzie troche lzej no i jak mi doktor skroci te dlugie plastry to pewnie mi ulzy . Bardzo bym chciala by moje bruzdy byly tak gladziutkie jak teraz , sa takie rowniutkie , oj zeby ten tluszcz sie nie wchlanial . Jak tu wyjsc do ludzi w takim stanie ? Ukrywam sie w domu i udaje ze ...mnie nie ma , tylko samochod przed domem stoi hehe a ludzi dzis sie u mnie kreci sporo po podworku . Przygotowalam okulary przeciwsloneczne w razie czego zeby chociaz te piekne oczka zakryc (giggle No i kolor mi wrocil na ustach juz nie jest trupio blady jak wczoraj , wlasciwie cala jestem dzisiaj rozowo fioletowa (headbang .
Zastanawiam sie czy to normalne by w moim wieku ladowac sie w takie historie ???
Mentor, 275 cc okragle,profil sredni , 04. 2006
poprawka asymetrii jednej piersi , 375 cc ,02 2007
uszy plus korekta powiek ,14.05 2008
zmniejszenie platkow usznych , 19.01 2013- dr Lemaître - Belgia
nos, powieki i lipofilling - 6.04 2013- dr Lemaître
plasyka brzucha i podniesienie piersi z wymiana protez na 350cc , 9.09 2014
powieki dolne 30.05.2025
lifting deep plane 09.04.2026

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 08 kwie 2013, 12:39

beatka czas to najlepszy lekarz, odpoczywaj, nabieraj sił, a za 3 tygodnie jak wrocisz do tych postów to sama się uśmiechniesz na twoje dylematy
dziewczyny czy oglądacie serial o annie german
ja ogólnie nie oglądam żadnych seriali, ale ten biograficzny zaczęłam i podoba mi się,
mogli by jeszcze nakręcić o innych naszych artystach - chociażby o grechucie, albo niemenie, lubie biografie i w filmie i w książce

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 08 kwie 2013, 19:01

beata-malgorzata jak pozbędziesz się tych setonów, to od razu się lepiej poczujesz, często przez te setony nawet jest gorączka, ja tak miałam, możesz mieć jeszcze zatkany nos, ale to nie reguła, ja miałam tak częściowo przytkany, a po zdjęciu gipsu całkiem mi się odetkał. Psikaj sobie do nosa wodą morską, to daje ulgę, oczywiście jak się pozbędziesz setonów.
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
muflon2121
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: muflon2121 » 08 kwie 2013, 19:39

No bardzo jestem ciekawa jak ten tłuszcz się utrzyma. też słyszałam, że to od indywidualnych predyspozycji zależy. Nasza Anima jest żywą reklamą tego zabiegu. A siostra Kwiatka gorzej to zniosła. Wiesz, Beatko to długie cięcie na powiekach jest niegłupie. Opadanie powiek (i ponowne opadanie-po korekcie) zaczyna się najczęściej od tych zewnętrznych kącików, bo tam jest najmniej wycięte. Może to być sposób...
A byłam zdeterminowana zrobić dolne powieki, ale dwóch lekarzy mnie pogoniło. Zawisz proponował właśnie przeszczep tłuszczu w dolne i w doliny łez. A z kolei moja lekarka estetyczna mówiła, że kwas lepiej się trzyma, bo tłuszczu sporo się wchłania. Na razie jestem po drugim laserze na górne i dolne powieki. Jeszcze jedna sesja z laserem mnie czeka i chyba będzie lepiej (skoro nie chcą ciąć)

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 08 kwie 2013, 20:43

Muflonek , jesli nie chca ciac to chyba dobrze , ratuj sie tym czym mozesz , widocznie nie jest tak zle . Ja juz nie moglam patrzyc jak mi sie powieki falduja i te zewnetrzne opadaja , to wiec dalam ciachnac , nie wiedzialam jednak ze tak daleko potna mnie . Lekarz tlumaczyl ze wyjedzie dalej ale ze az tak ?
Wrocilam od chirurga , nie mam juz setonow , oddycham przez nos , troche ciezko bo mam katar ale jednak lzej . Widzialam nosek , ale fajny i taki mini heheh . Tluszcz ladnie jest rozprowadzony , chociaz nie teraz mi to oceniac , dzisiaj jestem bardziej spuchnieta i posiniaczona . Ciekawa jestem jak dlugo utrzymuje sie opuchlizna od wypelnien tluszczem , chyba taka nie zostane ??? (giggle
Gdzie nasza Anima sie podziewa ? Ona wszystko wie , niech sie tu wypowie . Prosze Cie Animko (kiss
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
anima60
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: anima60 » 10 kwie 2013, 01:35

Beatko, jeśli chodzi o tłuszcz jest przepięknie na policzkach i w bruzdach, usta - też przeeeśliczne :)
Nos pod opatrunkiem - nie do oceny - zresztą nie znam się, bo swój zawsze akceptowałam, więc się nigdy nie zastanawiam jak powinien wyglądać idealny?
A powieki? - zależy jak będzie się goić. Mnie chirurg wy-ciąg-nął szew ku skroni, podobnie jak u Ciebie. Nie widzę przewagi nad cięciem innych, którzy wycinają "łódeczkę" w naturalnym zagłębieniu. Prawa moja powieka jest (chyba po 3 latach? ) -OK, a lewa- sporo gorsza -ale na niej od początku był lekki nawis. Blizny po bokach może są niewidoczne, ale tylko dlatego, że tam u mnie skóra nie jest gładka, więc są takie jakby naturalne fałdy.
Jak będzie u Ciebie? - myślę, że dobrze, chociaż nie wiem czy ta operacja powiek była Ci już potrzebna i czy uzyskasz efekt lepszy niż miałaś?
Jeśli chodzi o tłuszcz- po 9 dniach powinnaś się już nadawać do pracy. Krwiaki na twarzy się wchłoną, na brzuchu mogą zostać, ale tamtych przecież nie widać. Obrzęk się trzyma dość długo, co najmniej tydzień, niestety kiedy zejdzie, twarz nie jest już taka gładka, za to skóra nadal jest błyszcząca i piękniejsza niż przed zabiegiem - to taki efekt dodany -dostaje się wraz z tłuszczem komórki macierzyste.
Ja po 6 miesiącach tłuszcz dostrzyknęłam, a potem jeszcze raz po roku. I potem po trzech latach. Drogo, efekt mniej spektakularny? - może i tak, ale za to bez tych paskudnych blizn, naturalnie i zdrowo...
Ja osobiście tłuszcz u-wiel-biam!!! Wiem, nie jest to zabieg permanentny, ale czy lift jest? i skóra po lifcie jest jakaś taka niezdrowa - dla mnie lift ma nadal więcej minusów niż plusów...

Beatko, służę radą, jeśli będzie trzeba.

Awatar użytkownika
beata-malgorzata
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: beata-malgorzata » 10 kwie 2013, 08:42

Dziekuje Ci Animka (kiss Wiedzialam ze wypowiesz sie tutaj bo z tluszczem masz juz doswiadczenie . I czekalam na Twoja opinie . Czyli dobrze ze zostalam ostrzyknieta tluszczem ; tylko pytanie jak dlugo sie utrzyma efekt bo nie wiem czy bede mogla w przyszlosci wyciac tydzien z zycia tak jak teraz by znowu zrobic wypelnienia . Ale dobre i to , zobaczymy jak wyjdzie . (rire Najbardziej boje sie o zbyt widoczny efekt ciec powiek . Za kazdym razem jak patrze w lusterko to panika mnie ogarnia ! Jak to zamaskowac makijazem ? Za daleko , nie da sie ! Czy czasem doktor mnie nie oszpecil ?

Niebieska , Ty tez juz sie wypelnialas tluszczem , prawda ?
powieki dolne 30.05.2025

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 10 kwie 2013, 10:14

Interesujące te wypełnienia tłuszczem, też bym była tym zainteresowana, bo tłuszczem z brzucha to bym mogła się jeszcze podzielić (giggle . Amina Ty robiłaś to w znieczuleniu miejscowym czy ogólnym ? Jak się ma taki zabieg przeszczepu tłuszczu cenowo ?
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
marena103
TOP Beauty
TOP Beauty
Kontakt:

Post autor: marena103 » 10 kwie 2013, 11:01

anima ale nie raz bez liftu ani rusz, jak jest nadmiar wiszącej skóry to tylko ją wychlastać, a co do skóry to ja mam lepszą teraz niż przed, ty masz skórę jedrną i twardą / zwartą więc i efekt inny niz by był np u mnie ja to taka rzadka jestem....a po wycięciu jest naprawde dobrze
teraz w tvn na kanapie siedzi grazyna wolszczak, chyba robila tłuszcz w twarz, bo buzie ma taką jakby przytyła z 10 kg, jest strasznie duża i nalana, chyba świeży zabieg

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 10 kwie 2013, 11:39

Właśnie też oglądałam Wolszczak. Wygląda strasznie!!!Buzia pasuje do kobity ze 100 kg wagą. Podgardle wisi.....
Ja też uważam, że skóra lepsza po lifcie , bo taka napięta. Szczególnie jak porównam z koleżankami.
Pienkowska też już szersza niż dłuższa na buzi. (giggle
zadowolona

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”