Beatko, jeśli chodzi o tłuszcz jest przepięknie na policzkach i w bruzdach, usta - też przeeeśliczne :)
Nos pod opatrunkiem - nie do oceny - zresztą nie znam się, bo swój zawsze akceptowałam, więc się nigdy nie zastanawiam jak powinien wyglądać idealny?
A powieki? - zależy jak będzie się goić. Mnie chirurg wy-ciąg-nął szew ku skroni, podobnie jak u Ciebie. Nie widzę przewagi nad cięciem innych, którzy wycinają "łódeczkę" w naturalnym zagłębieniu. Prawa moja powieka jest (chyba po 3 latach? ) -OK, a lewa- sporo gorsza -ale na niej od początku był lekki nawis. Blizny po bokach może są niewidoczne, ale tylko dlatego, że tam u mnie skóra nie jest gładka, więc są takie jakby naturalne fałdy.
Jak będzie u Ciebie? - myślę, że dobrze, chociaż nie wiem czy ta operacja powiek była Ci już potrzebna i czy uzyskasz efekt lepszy niż miałaś?
Jeśli chodzi o tłuszcz- po 9 dniach powinnaś się już nadawać do pracy. Krwiaki na twarzy się wchłoną, na brzuchu mogą zostać, ale tamtych przecież nie widać. Obrzęk się trzyma dość długo, co najmniej tydzień, niestety kiedy zejdzie, twarz nie jest już taka gładka, za to skóra nadal jest błyszcząca i piękniejsza niż przed zabiegiem - to taki efekt dodany -dostaje się wraz z tłuszczem komórki macierzyste.
Ja po 6 miesiącach tłuszcz dostrzyknęłam, a potem jeszcze raz po roku. I potem po trzech latach. Drogo, efekt mniej spektakularny? - może i tak, ale za to bez tych paskudnych blizn, naturalnie i zdrowo...
Ja osobiście tłuszcz u-wiel-biam!!! Wiem, nie jest to zabieg permanentny, ale czy lift jest? i skóra po lifcie jest jakaś taka niezdrowa - dla mnie lift ma nadal więcej minusów niż plusów...
Beatko, służę radą, jeśli będzie trzeba.