Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Re: Życie zaczyna się po 40-tce. cz 8.

Post autor: Kwiatuszek* » 11 sty 2013, 11:28

Kwiatuszku a to nie są przypadkiem cekiny? nie możesz tego złota wypruć ?

Już dawno probowałam wypruc, niestety zostaja dziureczki malutkie ale materiał tez cieniutki więc trudno, będę błyszczeć. O jejku, jejku ale sie narobło wesoło. Chyba założę nowy watek.

"Kwiatuszek idzie na bal". Wesoło, prawda dziewczyny. Kwiatek ma poczucie humoru. (dance (dance (dance (dance

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 11 sty 2013, 11:29

babina7 pisze: Jeden molestował mojego męża żeby mnie z nim poznał, bo chciał sie umówić (giggle (giggle .Jak sie dowiedział, że jestem żoną, to zbladł, tak mu było głupio
I tak powinno być (yes)
a jak Ci notowania u męża poszły w gore (giggle (giggle

falbanke bym zdecydowanie zostawiła, lepiej dluga niz nijaka.

"Kwiatuszek idzie na bal". Wesoło, prawda dziewczyny. Kwiatek ma poczucie humoru. (dance (dance (dance (dance
przynajmniej coś się dzieje

Babina to może tez sie nam pokazesz jak wyglądałaś na tym wielkim wyjsciu?

Awatar użytkownika
eweplu
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: eweplu » 11 sty 2013, 12:01

Kwiatuszku ja nic bym nie odpruwała, złote paski pionowe cie wysmuklą ( akurat na balu pasuje Ci błyszczeć, w końcu bal to nie byle jakie wyjście), a falbana jest delikatna, prawie nie zauważalna. Teraz tylko bolerko, albo szal jak piszą dziewczyny i będziesz gotowa do wyjścia. A co do Twojej figury, to mi się osobiście podoba, jesteś taka w sam raz, nie chuda i nie gruba, już wcześniej pisałam, że takie babki, które mają około 50 - tki to mi się podobają najbardziej.
Pomysł z dużym pierścionkiem, o którym pisała Marena jest super (yes)
CKN - 10.08.2010r. Dr. Stępniewski :)

Awatar użytkownika
babina7
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: babina7 » 11 sty 2013, 12:25

Nie mam zdjęć.Może ktoś mi da, to wkleję później....Miałam czarną.Karczek i rękawy za łokieć z koronki , a dół i gors jakby tafta. Na tyle gruby materiał, że żadnej fałdki nie było na plecach, chociaż nie miałam gorsetu. Właściwie to ona wygląda jakby gorset założony na koronkową bluzkę. Tuż za kolano.Bardzo wygodna. Włosy w warkocz aby nie było zbyt poważnie (giggle . Szpilki klasyczne , czarne bez żadnych ozdóbek. Wytrzymałam od 15 do 24 bez problemu, nawet w domu jeszcze pochodziłam.
Sukienka Jacqueline Riu za jakieś 200 z hakiem. Była na wystawie, to złapałam.....
zadowolona

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 11 sty 2013, 13:20

Kwiatuszek, nie miałam nic złego na myśli, w sensie że czasem trzeba szyć z tego co się ma i ja to rozumiem :)
Chociaż teraz takie wyprzedaże :) może coś by się znalazło w mniejszej cenie.

Babina, koniecznie wstaw zdjęcie :)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
bbpp77
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty
Kontakt:

Post autor: bbpp77 » 11 sty 2013, 16:28

Kwiatuszek* pisze: Ta krotka sukienka jest z czarnej koronki, jakos tak na zdjeciu nie wyglada tak jak w realu. W rzeczywistosci jest bardziej czarna. Ja uwazam,ze ona mnie odmladza i nadaje lekkosci mojej ciezkawej sylwetce, tuszuje ciezki tyłek.
Popieram! Krótka zdecydowanie odmładza, jest dużo bardziej subtelna od tamtej przeładowanej dodatkami.
Jak dla mnie w tej krótkiej prezentujesz się jak kobieta z klasą, pewna siebie, świadoma swoich braków i atutów (zaznaczona talia, ukryte biodra). Natomiast tej długiej do klasyki daleko.... za ciapata, ale ja cenię prostotę.
Poza tym nie widzę sensu postarzania się na siłę długa suknią i przyćmiewania swojej urody nadmiarem dodatków typu cekiny, wzory, falbany, tiule itp.
To samo zawsze tłumacze mojej mamie i teściowej, obie po 50-ce, ze w tych długich kiecach tylko sobie dodają lat i wyglądają jak matrony. Jak założą zwykłe, proste, klasyczne sukienki do kolan od razu stają się młodsze, subtelne i bardziej szykowne.
bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym...

Kwiatuszek*
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: Kwiatuszek* » 11 sty 2013, 16:51

Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za tyle poswieconej mi uwagi. Kropka zapdła idę w dlugiej, nic nowego nie kupuje jedynie jak znajde to taki czarny pierscień jak mi radzicie. Na to bym sama nie wpadła. Zapisałam sie na makijaż i manicure. Jak juz mi suknie wybralyscie to jeszcze doradzcie kolor paznokci.

Ja mam jeszcze inne sukienki np. taki jakby szafir z Simple, złotobrazową tez by sie nadała. Zaprzyjaznione dziewczyny znaja te sukienki ale klamka zapadła. Wielkie dzięki. Długich nie mam tylko tą jedną bo na takim balu byłam w latach młodosci. No i teraz sie mi trafiło. No ale to nie jest znowu bal w ambasadzie (giggle (giggle (giggle
Na balu sportowca w telewizji długie były z ktotkimi poł na pol.

Ja jestem opalona po Tajlandii wiec akurat będzie ładnie a bolerka nie zdejme, chyba jak wszyscy beda pijani. Ale wiecie co wam powiem, ze w tym klubie gdzie ćwiczę kobiety o 10 lat młodsze tez mają te dyndające skrzydełka, czyli firanki przy ramionach.

Wczoraj ćwiczyłam z ludzmi młodszymi od mojego syna i synowej, polowa ćwiczacych nie miała 30 lat. Byłam dumna z siebie, mam teraz taki power po tych ćwiczeniach,że do autobusu jak nadjezdza to mogę dobiec bez cienia zadyszki.
Narazie ćwicze ze sztangą po 2 kg na kazdej stronie. Te ćwiczenia nazywają sie "energy pump"

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 11 sty 2013, 16:55

Oj bbpp chyba napisalas w koncu to co Kwiatuszek chciala uslyszec:)
Ja tez bylam za ta czarna ,bo jest elegancka na wielki bal bardziej odpowiednia ,wg mnie wydluza i wysmukla sylwetke.
No ok moze i matronowata.Ale bal to nie dyskoteka i zoobowiazuje to pewnej klasy.
No teraz pytanie czy ten bal to naprawde taki wielki bal.Stroj musi pasowac do miejsca.
Czuc ze Kwiatek chce ta krotka.A niech zaklada w czym sie bedzie lepiej czuc .
Tylko powinna zrobic rozeznanie jak inni uczestnicy maja zamiar sie ubrac ...np synowa?

Ja bylam kiedys na balu w stylu Weneckim i pzred zapowiedziano ,panie maja byc w kreacjach ,dlugich wiec mozna bylo poszalec na calego.
Mnie sie to podoba taki starodawny szyk ,bo dlugiej sukni nie ma gdzie zalazlozyc tak naprawde,
A na rozdania Oskarow sie nie jezdzi :P

Awatar użytkownika
Livulka
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: Livulka » 11 sty 2013, 17:02

Kwiatuszku musze się też wtrącić w temacie kwituszkowego balu, (giggle sukienka długa jak najbardziej,ale daruj sobie te rękawiczki, z dodatkami nie przesadzaj bo suknia strojna.Kolor paznokci dopasuj do ozdób np.czerwone pazury ,branzoletka i pierścionek.Albo w innym kolorze który ci przypasuje;mięta lub beż,jasny brąz.
http://www.facebook.com/portalbeautywpolsce" onclick="window.open(this.href);return false;

JAK WEJŚĆ DO GALERII ZAMKNIĘTEJ
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... =26&t=2799" onclick="window.open(this.href);return false;

SAMOUCZEK DLA UŻYTKOWNIKÓW
http://beautywpolsce.com/forum/viewtopi ... 26&t=11210" onclick="window.open(this.href);return false;

Zajrzycie także na nasz portal, można tam przeczytać interesujące artykuły http://beautywpolsce.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Quer
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Quer » 11 sty 2013, 17:06

Dziewczyny, nie chcę zmieniac wątku Kwiatuszka bo jeszcze prosi o porady, więc tak informacyjnie.
W Sephorze jest duża obnizka cen na wiele produktów np. prrfumy są srednio o 100zl tańsze.

W H&M ramoneski z 2-3 rodzaje czarnych , beżowa i takie stonowane bordo ok 149zł.
Kupilam sobie fajne spodnie i bluzkę.
Super tez były spodnie ze skóry (oczywiscie eko) ciemny popiel i ecru, bardzo eleganckie. Dla smukłej dziewczyny bomba. Gdyby nie mój plaski tylek nawet bym się nie zastanawiała.

Dobra, wracamy do tematu Kwiatuszka :)

Zablokowany

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”