Allegro, Buyvip ...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Madzilka1
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Madzilka1 » 05 lis 2006, 20:32

Zgadzam się.Ale zawsze czytam negatywy, np sprzedawca "swiatorebek" ma negatywy a w przypadku mojej transakcji wszystko poszło ok.
I często to konkurencja wystawia negatywy.
Dlatego zawsze czytam co ktos zarzuca w komentarzu.
Moi ulubieni sprzedawcy ostatnio to:
babyn
Niwka
tweetytwo
kf3
Anonim1
szynawroc

To tak z tych z którymi ostatnio miałam styczność. I nie zawiedli mnie ani razu.

A teraz bede sprawdzała spredawce mammutek, czy jakos podobnie który sprzedaje tylko la roche posay, więc łatwo go znależć.
Ceny ma sporo niższe.

Awatar użytkownika
kameleona
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: kameleona » 19 lis 2006, 11:00

dziewczyny
czy mozecie mi polecic kogos ktoa sprzedaj ajkies fajne kreacje np sukienki na sylwestra?????

gapię gapię na to allegro i zdecydowac sie nie moge:(

dzieki z góry:)

Awatar użytkownika
sysia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: sysia » 07 gru 2006, 14:30

Jeśli któraś jest zainteresowana strojami fitness na allegro to zapraszam na priva podam swój nick.
Skupin - 26 pa¼dziernik

Awatar użytkownika
Betina75
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Betina75 » 09 gru 2006, 09:17

Na aleegro często kupuję i raz zdazyła mi się wpadka, no coż miałam pecha bo to był prezent urodzinowy dla syna i nie dotarł, zwymyślałam sprzedawcy i dotarł 2 tyg po ptakach. Syn był zasmucny i to bardzo :(

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 12 gru 2006, 20:06

Tak jak pisała Mia, zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów(...) można odstąpić od umowy bez podania przyczyny w ciągu 10 dni. Jak coś jest nie tak, od razu odsyłajcie (za potwierdzeniem odbioru) z pismem, że odstępujecie od umowy, zwracacie towar i żądacie zwrotu ceny. Jeśłi nie zwrócą ceny możecie wtedy wszcząć prces cywilny i sprawa wygrana.
Nie ma co im odpuszczać, bo niektórzy nieuczciwi sprzedający tylko na to liczą, że łykniesz i upchną trefny towar. A poźniej, jak normalnie chcesz odstąpić od umowy to wciskają kity żebyś tylko tego nie zrobiła.
Sama zauważyłam jak niektórzy próbują wciskać, że nie możesz odesłać itd..., że będziesz im musiała zwrócić prowizję i jeszcze coś, bo jak nie, to dostaniesz ostrzeżenie od allegro, zawieszą ci konto itd... , że co innego w regulaminie aukcjii a ty chcesz co innego itp. po prostu grożą.
Pamiętajcie że żadne regulacje w allegro nie mogą byc mniej korzystne od przepisów ustawy, bo jeśli tak jest, to są nieważne.
Czasem wystarczy tylko parę zdań w mailu odesłanie towaru z żądaniem zwrotu ceny i za parę dni wpływa z powrotem na twoje konto. Gorzej ze złośliwcami, którzy nie znają praw konsumenta......

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 13 gru 2006, 08:05

crabro pisze: Czasem wystarczy tylko parę zdań w mailu odesłanie towaru z żądaniem zwrotu ceny i za parę dni wpływa z powrotem na twoje konto.
a mozesz te pare zdan tutaj napisać, skopiowałabym sobie i miałabym w razie czego gotowca :-D , bo szczerze to dopiero tutaj dowiedziałam się o moich prawach konsumenckich na allegro

Awatar użytkownika
crabro
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty

Post autor: crabro » 13 gru 2006, 11:08

Dodam jeszcze, że odstąpić bez podania przyczyny można jeżeli było kupione w opcji kup teraz, jeżeli była licytacja, to tylko jak towar jest niezgodny z umową a sprzedający nie wymieni na nowy lub wolny od wad w odpowiednim czasie.
Musimy się bronić przed nieuczciwymi sprzedającymi, bo oni nas w wielu przypadkach oszukują. Oczywiscie są też kompetentni i uczciwi sprzedający, ale to drogocenna rzadkość.
Służę wzorami (na priv).
Paula jutro prześlę Ci priva.

Awatar użytkownika
paula
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: paula » 13 gru 2006, 11:18

z góry dziękuję :p

Awatar użytkownika
viki
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: viki » 13 gru 2006, 11:21

Crabo, to ja też poproszę. ostatnio umoczylismy 30 pln, niby nie dużo ale mężowi nie chce się z debilami użerac i odpuścił. A podejrzewam, że takich jak my było znacznie więcej
Kocham mój nowy biust. Szkoda, że nie poszłam na zabieg wcześniej....

Awatar użytkownika
Mia
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: Mia » 13 gru 2006, 18:58

no i doczekałam się :evil: :evil: :evil: zostałam oszukana przez sprzedającą Abercrombie_by_M :!: :!: :!: zamiast sukienki Marca Jacobsa i Maxa Azria dostałam ohydne chińskie podróby, powiecie że mogłam sie tego spodziewać za cenę 300-400 zł, ale MJ już kupiłam za podobna cenę u innego sprzedawcy, która ma dostęp do jego rzeczy szytych w Polsce i są to oryginały na 100%

wymieniłam parę maili z tą dziewuchą, postraszyłam policją itp., ale ona idzie w zaparte i twierdzi że nic nie mogę jej zrobić :!: ale zgodziła sie przyjąć te sukienki i oddać kasę, ale UWAGA :!: PO WYSTAWIENIU JEJ POZYTYWNEGO KOMENTARZA :!: :!: :!:

no i co - nie mam wyjścia i przystałam na jej warunki ALE SZLAG MNIE TRAFIA :!:

napiszę jak to się skończy :roll:

moja rada jest taka: jeśli ktoś ma choć 1 zasłużony negatyw (to łatwo ocenić) - nie kupujcie :!:

cabro - jeśli można ja też poproszę o takie gotowce na pm :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”