IV RP-nadchodzi totalitaryzm?

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 22 paź 2007, 15:23

A mnie ten wynik wcale nie cieszy, szczególnie po tym jak zobaczyłam listę wyborczą w PO w moim okręgu :doubt: Tak się składa, że kandydował z niej człowiek, który był agentem i donosił na mojego Ojca, a na pierwszym miejscu był chyba największy krętacz w dziejach mojego miasta... Generalnie mnie by żaden wynik nie usatysfakcjonował, bo oni wszyscy są siebie warci... Nie ma tak, że PO jedyni porządni, super fajni- wybawcy narodu, a reszta be i fe, ogólnie do bani...
Trochę irytujące jest też to, że połowa ludzi która zagłosowała na daną partię nawet nie potrafi tego porządnie uargumentować. Bo taka jest u nas w kraju świadomość polityczna.
Ja nie głosowałam na konkretną partię tylko na konkretnego człowieka, którego znam i szanuję- gdyby kandydował z LPRu to też bym na niego zagłosowała, ale na szczęście nie musiałam :p :badgrin:

Awatar użytkownika
ullrike
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ullrike » 22 paź 2007, 15:39

Zgadam sie Variel.Takie samo mialam odczucie patrzac na nazwiska Kandydatow z PO ktorzy zdobyli mandaty u mnie w okregu.Ludzie glosowali jak owce,na znane nazwisko(czytaj stary piernik siedzacy od lat na etacie w sejmie),albo znanego sportowca(z calym szacunkiem p.Guzowska,fajnie kopala ale do sejmu??co ona moze wniesc?).

Nie chcialo sie wyborcom wglebiac w liste :x ,wybrac mlodych,preznych,pracowitych i wyksztalconych bez nalecialosci a z entuzjazmem :|

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 22 paź 2007, 18:39

virriel, czegoś tu nie rozumiem
piszesz o człowieku, który donosił na Twojego ojca, więc wiesz dużo z pierwszej ręki o tamtych czasach,
a nie cieszysz się, że zmierzające do dyktatury rządy kaczki odchodzą niebyt
czas podsłuchów, donosicielstwa, inwigilacji, policji politycznej pod dumną nazwą CBA
czas obrażania, szukania wroga, czas dzielenia Polaków
czas, gdzie 2 najwyższe funkcje w państwie należały do braci - BLIŹNIAKÓW
toż to jest zabronione już w średniej wielkości firmie (kierownicze stanowiska blisko spokrewnionych), a tu chodzi o Państwo, co to było "rodzinna piekarenka" :roll:

Prowadzę własną firmę i takiego upodlenia jak za czasów kaczek i Ziobry jeszcze nie przeżyłam, kontrole wszelkich możliwych organów, Urząd Skarbowy, Urząd Kontroli Skarbowej, Urząd Celny ITD...........traktują człowieka jak złodzieja, byle nie wychylać się ponad szereg.......to ma być to "słynne równanie szans" :? pałą w łeb i siedź cicho

Wczoraj przeżyłam osobistą satysfakcję z porażki pisu
i zgodnie z krążącymi sms-ami rzeczywiście "zobaczyć minę kaczora po przegranych wyborach - BEZCENNE" 8-) :-D
niech żyje demokracja, koniec ośmieszania Polski 8-)
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 22 paź 2007, 19:34

ja chociaz po stosunkach międzynarodowych, poszlam na wybory bez jakiejs presji kto ma wygrac :roll: ani mnie ten wynik nie cieszy ani nie smuci, po prostu wiem że mało sie zmieni, wszyscy zawsze karmią nas obietnicami i słodkimi slówkami a potem wielka KUPA z tego wychodzi, tak czy siak niegdy nie ufalam politykom czy z prawa czy z lewa :badgrin:

apropo- IV RP nigdy nie było bo nie mogło być 8-)
jedynie gdybysmy na jakis czas utracili wolność a poźniej w wyniku rewolucji, pewrotu lub wojny odzyskali znowu niepodległość to mogli bysmy powiedziec ze mamy IV RP 8-) tak więc zawsze smieszył mnie ten nie wiadomo skąd wymyślony text:) znaczy wiadomo:) z Kaczego dzioba :roll: bo to chyba Jarus rypnął takim niemądrym textem tak? :roll:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
ulla10
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: ulla10 » 22 paź 2007, 19:43

Dominicana pisze: apropo- IV RP nigdy nie było bo nie mogło być 8-)
jedynie gdybysmy na jakis czas utracili wolność a poźniej w wyniku rewolucji, pewrotu lub wojny odzyskali znowu niepodległość to mogli bysmy powiedziec ze mamy IV RP 8-) tak więc zawsze smieszył mnie ten nie wiadomo skąd wymyślony text:) znaczy wiadomo:) z Kaczego dzioba :roll: bo to chyba Jarus rypnął takim niemądrym textem tak? :roll:
zaryzykowałabym stwierdzeniem, że rypał nim na prawo i lewo 8-) hihi
24.02.2017. Dr Mariusz Wysocki- CKN

Awatar użytkownika
Dominicana
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty
Kontakt:

Post autor: Dominicana » 22 paź 2007, 20:54

ulla10 pisze:
Dominicana pisze: apropo- IV RP nigdy nie było bo nie mogło być 8-)
zaryzykowałabym stwierdzeniem, że rypał nim na prawo i lewo 8-) hihi
haha dokladnie :-D nawet przed godzinka na tvn24 mowili ze to on palnął tym textem jako pierwszy:badgrin:

ale dziwi mnie ze dziennikarze gadają cos o V RP teraz :roll: drażni mnie gdy ktos używa sformułowań których nie rozumie :evil:
29 lipiec 2005, nosek---> dr Skupin/ czyli ju¿ po i bardzo szczê¶liwa:)

Awatar użytkownika
groszek
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: groszek » 22 paź 2007, 21:24

ulla10 pisze:"zobaczyć minę kaczora po przegranych wyborach - BEZCENNE"
niech żyje demokracja, koniec ośmieszania Polski
bardzo trafnie to ujęłaś :-)
czy to mi³oœÌ w twoich oczach?... czy masz tylko przekrwione bia³ka?

Awatar użytkownika
-asia
Senior Moderator Beauty
Senior Moderator Beauty

Post autor: -asia » 22 paź 2007, 21:32

Bardzo podoba mi się wynik wyborów :-D
Jako "wykształciuch" :badgrin: też jestem przeciwko PiS i wybrałam PO.

Awatar użytkownika
Jennys
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: Jennys » 22 paź 2007, 23:06

Moim skromnym zdaniem, od 89 r. nie było większego fanatyzmu, idiotyzmu, megalomanii politycznej i braku poszanowania narodu i państwa niż za kaczorów. A co do wątpliwych kwalifikacji kandydatów, to niezależnie od tego, kto startował z list, polityka będzie kształtowana przez ludzi na górze, dla których utrata autorytetu i zawiedzenie ludzich nadziei jest, miejmy nadzieję, sprawą kluczową. Oczywiście, do czasu. Ale możemy wygrać przynajmniej ten czas dla RP i dla nas. Wiadomo, że wszyscy, ktorzy załapują się na władzę,w końcu kradną lub przynajmiej podkradają dla siebie. Ważne jednak, żeby przy tym, pamiętali jednak, co jest najważniejszym celem i kto ich wybrał.
A rozliczania czasów demoludów mam już serdecznie dość. Od tego są sądy, pracodawcy i inne instytucje. Ja mam to w tyłku, dla mnie ważna jest tylko teraźnieszość i przyszłośc.
Kaczory wraz z ich dworem nadają się wyłącznie do leczenia psychiatrycznego.
Uff....
Aha. I jeszcze jedno. Ludzie nie znali w dużej mierze programów partii, gdyż było to głosowanie negatwne - nieważne kto, ważne, że nie PISowcy i im podobne oszołomy. I choć PO nie jest mi bliskie, z pewnościa głosowałabym na tę partię (niestety z pewnych przyczyn nie mogłam) jako bufor dla tej bandy.
Przez ¿ycie trzeba przejœÌ z godnym przymru¿eniem oka, daj¹c tym samym œwiadectwo nieznanemu stwórcy, ¿e poznaliœmy siê na kapitalnym ¿arcie, jaki uczyni³, powo³uj¹c nas na ten œwiat. (S.J. Lec)

Awatar użytkownika
kik@
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: kik@ » 23 paź 2007, 20:59

Przepraszam za wyniki w małopolsce. "Mała" porażka :p

Chciałabym zeby Jarek poszedł w tango z jakąs Kubanką i zeby go tam zaciągnęła :badgrin: .... taka moja fantazja na dziś :badgrin:
Acha i Fotyge trzeba wydac za jakiegoś Włocha.

Dobrze, ze skonczy sie juz ta paranoja...zaczeli szukac układu i znaleźli go u siebie :badgrin:

Jak mozna było stworzyc koalicję z LPR-em i Samoobroną!!!! Ja tego im nigdy nie wybacze!!!! Bo było to zbyt negatywne dla mnie przeżycie!

Poza tym ja tez widze, jakie to oszołomy zapisały sie w moim okręgu do PIS-u (poprzepisywali sie z innych partii mniej popularnych)....dlatego głosując na PO wiedziałam tez kogo wybieram z listy....mniej wiecej...bo jego teczki w rękach nie miałam :badgrin: ani Kaczor czy Ziobro zadnego "haka" publicznie na niego nie podał

Czuje się jakbym się obudziła w nowej Polsce, lepszej, bez nienawiści.

ps. Jennys mam te same odczucia
kika -> 08.2005/07.2006 op. noska - dr Latkowski 8-)

NIE MODERUJE JUZ FORUM od 02.12.07

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”