ROZMOWA W SPRAWIE PRACY...

Wolne tematy, dyskusje, tutaj możecie rozmawiać o wszystkim. Nasze codzienne i niecodzienne sprawy.

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 21 lip 2005, 16:55

Aralia nie martw sie ...jak sie domyslam chodzi o firme Atlantic ta z bielizna...wiec jak bedziesz w sklepie to pewnie beda z toba jeszcze ze 2-3 dziewczyny, które tez tam pracuja wiec napewno Cie miło przyjmą.... :wink: i wszystko wytłumacza...teraz sie denerwujesz, to normalne ale jak minie ten pierwszy dzien to bedziesz sie sama z siebie smiala dlaczego sie tak bardzo stresowałas....

Pamietaj najwazniejszy jest uśmiech...to połowa sukcesu.... :D
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
Aralia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aralia » 21 lip 2005, 17:07

dzieki mleczna krowo za pocieszenie!!! :) , ale ja (niesety) nie pierwszy raz będę szła na taki dzień próbny. stresuję sie tym, że i tak nie oddzwonią, a nie tym, że będę spięta. niestety dziewczyny w takich sklepach nie są miłe w stosunku do nowych....ale no cóż muszę spróbować, ale to ostatni raz, bo ja nie chcę już więcej pracować za darmo. poprostu zacznę szukać pracy gdzie indziej, bo te butiki w supermarketach to jakiś "przekręt"....ciągle tam się zmienia pracowników, ciekawe dlaczego?

Awatar użytkownika
Aralia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aralia » 21 lip 2005, 17:12

ostatnio byłam w sklepie z ciuszkami dla dzieci...po 4 godz. kazała mi poskładać 100 sztuk ciuszków, bo klientów nie było i nie mogłam sie wykazać. poskładałam, a ona po chwili powiedziała, że może oddzwoni.....ale wtedy byłam już pewna, że nie dostałam tej pracy i sie tak wkurzyłam!!!! :evil: właśnie za to że ja za darmo pracuję, nawet jeśli są to tylko 4 godz. to powinni za to płacić!!!!!

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 21 lip 2005, 17:33

Mi sie wydaje, ze oni szukaja naiwnych, jak widzą że dziewczyna jest taką szara myszka ze co sie powie to zrobi, to takie przyjmuja bo wiedza ze nie bede narzekaly i nie poprosza zaraz o podwyzke, a jak zobacza ze ktos dba o swój tyłek i może stwarzac problemy to takich odrzucaja...oczywiscie nie mówie ze ty taka jestes... :wink:

A czesto sie personel zmienia, bo predzej czy pozniej kazdy sie kapnie ze jest wykorzystywany....ciekawe na ile sa umowy...bo napewno nie na rok, ale pewnie na 3 miesiace...hehe

cwaniaczki.... :evil:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
Aralia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aralia » 21 lip 2005, 18:06

tak umowy są najczęściej na 3 miesiące.

sama nie wiem, jak zadzwonią to ide do tego Atlantica, ale ostatni raz!!! (może pójdę wcześniej do kilku sklepów żeby zobaczyć jak pracują inne dziewczyny).

właśnie mleczna krowo jestem miła i spokojna i może dlatego mnie tak wykorzystują. mimo, że mam swój charakterek to i tak na początku sie trochę stresuję. to jest tak jak sie idzie do kogoś do domu 1 raz....na początku to każdy siedzi spokojnie, ale po kilkunastu wizytach to czujemy się "jak u siebie w domu"...swobodnie. a ja tak nie potrafię wpaść do sklepu i szaleć.

jestem załamana tym jak traktuje się nowych (albo przyszłych)pracowników. "zrób to, zrób tamto...oj przykro mi nie nadajesz się...dowidzenia"....
właśnie tak jest, albo ja mam pecha!

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 21 lip 2005, 19:24

To normalne, chyba każdy podejmując nową prace jest choc troszkę zestresowany pierwszego dnia. Myślę, że oni na początku wykorzystują każdego nowego, bo przecież nie wiesz przychodząc w nowe miejsce co tak naprawde trzeba robić i jak, dlatego oni kozystaja z twojego braku doświadczenia.

Kurde tak już jest i to się niezmieni, zwłaszcza, że teraz jest tak wielkie bezrobocie, że każdy chce załapać prace, wiec oni to wykorzystuja, rozumiesz...jak Ci niepasuje to wypadasz, bo na twoje miejsce jest 20 innych....niestety..przykre, ale prawdziwe... :(

A wiesz już w którym miejscu miałabys pracować, bo może jak wiesz to się tam przejex i pogadaj z tymi dziewczynami, powiedz, że starasz się o prace w tym miejscu i, że chcialabys sie czegoś dowiedziec....nie wiem, może dzieki temu i ten pierwszy dzień nie bedzie taki straszny... :wink:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
Aralia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aralia » 21 lip 2005, 20:28

jeszcze nie wiem gdzie będę mieć ten dzień próbny, ale dam znać jak zadzwonią.

no właśnie wszystkich się wykorzystuje. niestety prawda jest taka, że na takie stanowisko mają 20, albo i więcej chętnych. ale tak jest w Warszawie, bo w innych miastach nie żucają się tak na pracę, jest trochę mniej chętnych, a tu wszyscy przyjeżdzają z całej Polski i robią "karierę", niech znajdą sobie pracę u siebie!! :evil:

jestem zła, bo potrzebuję pieniędzy, niedługo zaczynam studia, a mam do zapłacenia jeszcze ratę wpisowego. załamię się!!

Awatar użytkownika
mleczna krowa
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: mleczna krowa » 21 lip 2005, 22:19

No własnie do Warszawy sie wszyscy zjezdzaja, sama mam znajomych np. z nad morza, którzy właśie do stolicy przyjechali pracować...
No ale nic nie możemy na to poradzić, poprostu trzeba starać się byc najlepszym... :wink:

Koniecznie napisz jak juz będziesz wiedziała cos konkretniejszego... :wink:
Omnis amans amens

Awatar użytkownika
Aralia
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: Aralia » 22 lip 2005, 13:53

zadzwonili do mnie z kolejnej firmy, żeby mnie powiadomić o tym że nie dostałam tej pracy!!!!

płakać mi sie chce!!!!

jestem taka zła!!!! :evil:

Gość

Post autor: Gość » 22 lip 2005, 13:57

o kurcze, Aralia tak mi przykro ...... :cry:

nie wiem juz co ci mozna poradzic .... :?: :roll:

nie poddawaj sie .....chociaz wiem, ze to trudne .... :!:

a jakbys popytala o staz w Urzedzie Pracy....nic nie maja ....dla stazystow....marne grosze, ale doswiadcznie mozna zlapac?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Feel Free - Nie Krępuj Się”