Wychodzę za mąż cz.II

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
annoush
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: annoush » 19 paź 2008, 08:57

czarnulka21, podwójne obywatelstwo jak najbardziej można mieć! :-) Przed rokiem 1951 trzeba było się zrzekać jednego; możliwe, że rodzice czy dziadkowie tych znajomych musieli się zrzec, więc ich dzieci już nie mogły mieć polskiego obywatelstwa.
Tutaj masz źródło:
http://poland.usembassy.gov/poland/dual ... d248a.html
Trzeba tylko pamiętać, żeby co 10 lat wyrabiać polski paszport i latać do kraju z dwoma paszportami :-)

Co do Vegas, to znalazłam tylko tyle, więc niepewne źródło:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 718AAYbAcB
25.05.07 - dr Kasprzyk - anatomy McGhan model 510 MX-290ml

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 19 paź 2008, 22:46

"Marta86" napisalas ze dj macie juz zamowionego. My wlasnie tez chcemy dj na nasze wesele,ale nikt ze znajomych nie moze mi pomoc bo wszyscy brali orkiestre :? mozesz mi polecic jakiegos dj i powiedz skad jest twoj i ile bierze za granie na weselu??

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 22 paź 2008, 13:37

Annetta --nareszcie :-D :-D

bosko, ślicznie --nie wiem co jeszcze napisać
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
szpaczek
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: szpaczek » 22 paź 2008, 16:26

No zazdrość to mi tyłek do krzesła przybiła ;) :o
WYZNANIE EX-DZIEWICY
Diabłu dam miłą chwileczkę
By zaś odpust zjednać
Panu Bogu świeczkę
Mnie już niepotrzebna
Jonasz Kofta

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 22 paź 2008, 18:50

Dzieki Michitka :-D
Szpaczku :p Ty rowniez milas piekny slub i wspaniale wygladalas (widzialam fotki:))

pozdrawiam serdecznie:)

Awatar użytkownika
Marta86
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Marta86 » 22 paź 2008, 19:10

czarnulka21, moj Dj jest z Gdańska.Jest to naprawde swietny facet znajacy sie na rzeczy.Tworzac liste piosenek oczywiscie uwzglednia gust muzyczny pary mlodej.Dj jest rowniez wodzirejem.Przedstawil mi i narzeczonemu liste szczegolowo opisanych zabaw i przy nastepnym spotkaniu mamy mu powiedziec na jakie zabawy i konkursy sie zgadzamy.Zapewnia on rowniez bardzo profesjonalny sprzet muzyczny,kolorowe swiatla oraz mgle. My placimy 1200zl (nie jest to wygorowana cena-zwlaszcza za tak dobrego DJ)ale umowa zostala spisana ponad rok przed slubem dlatego tez obowiazywal Nas cennik tego roku.Oprocz tego mamy mu jeszcze dostarczyc szesc butelek szampana,ktore beda nagrodami w konkursach.On sam rowniez posiada swoje nagrody,ktore oczywiscie beda do wygrania na przyjeciu weselnym.
Jezeli Bedzieszcz chciala to podam Ci na Niego szczegolowe namiary :-)
8.07.2008r.
dr M.Pastucha

czarnulka21
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: czarnulka21 » 22 paź 2008, 20:47

"Marta86" to super . Nawet sie okazuje ze dj jest z moich stron :) ja planuje slub w Slupsku ;) ,a ty skad jestes jak mozna zapytac?Jak najbardziej bede chciala do twojego dj namiary ale to moze na priv ok ?:P Ja slub planuje na 2010 7 sierpnia ,wiec dj spokojnie bede mogla zamawiac juz na poczatku 2009 im szybciej tym lepiej.przynajmniej pozniej bede miala mniej na glowie. Tym bardziej ze wszystko zostawiam na barkach mamy,a my do Polski zjezdzamy dopiero 2 miesiace przed slubem na zalatwienie i dopilnowanie wszystkiego. Napisz mi jak planujesz swoj slub dekoracje,sukienka ile gosci i gdzie (sala,restauracja)? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marta86
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: Marta86 » 22 paź 2008, 21:21

czarnulka21, jesli chodzi o Dj to On na poczatku nie chcial sie zgodzic na spisanie umowy tak wczesnie ale Go przekonalismy bo mieszkamy w Irlandii i ciezko jest Nam przewidziec terminy Naszych pobytow w Polsce.
Zaraz Ci wysle na priv Jego strone internetowa :-)

Ja pochodze z Gdyni ale od wrzesnia tego roku mieszkam w Irlandii.

Sukienke opisywalam w postach powyzej :-)
Slub odbedzie sie w Sopocie zas wesele w Gdansku w restauracji Estragon.Mozesz zajrzec www.estragon.pl
Wynajmujemy trzy sale-sale jadalna,taneczna i sale pomiedzy nimi w ktorej sa sofy na ktorych mozna posiedziec i porozmawiac.Mamy rowniez do dyspozycji dwa tarasy na ktorych beda stoliki.
Jesli chodzi o dekoracje sali(swieze kwiaty,swiece i inne dekoracyjne elementy) to wszystkim zajmuje sie restauracja-My tylko bedziemy wybierac kolorystyke.
Na dzien dzisiejszy umowe z restauracja mamy podpisana na 60 osob ale raczej bedzie powyzej.
Pozdrawiam :-)
8.07.2008r.
dr M.Pastucha

Awatar użytkownika
moonikas
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: moonikas » 25 paź 2008, 00:20

moonikas,

A myslalam,ze w klinice Bylas z mezem Ponoc zawarcie zwiazku malzenskiego czasami oznacza jego koniec. Ja jednak bardzo juz bym chciala byc mezatka

Marta, przeniosłam to z innego wątku, bo zaraz by nam zwrócono uwagę, choć do końca nie jestem pewna, czy nie zrobią tego tutaj.
Ja o swoim partnerze mówię, że to mój mąż. Mało kto wie, że my nie mamy ślubu. Oprócz dzieci, mamy wspólne kredyty, mieszkanie. Jestem z nim przez to związana prawie jak węzłem małżeńskim. Niewiem dlaczego, ale ślubu nie chcę... A dzieci rosną, niedługo zaczną pytać... Mój starszy syn dopytuje się czasami, czemu ja i tata mamy różne nazwiska, a on i tata tak samo...
Może za parę lat, jak się nie rozejdziemy, to dam się namówić... Bo do końca życia też nie chcę być starą panną...

Marta, czy przed ślubem zamierzacie wraz z narzeczonym chodzić na jakiś kurs tańca?
Osobiście nigdy nie byłam na weselu, gdzie muzykę puszczał Dj. Moja rodzina nie umiałaby się bawić przy takiej muzyce...
Wieczór panieński będzie?
dr M. Pastucha - 25.08.2008 r.
Mc Ghan 410 MX 370 g

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”