Na emigracji- czyli jak sie odnaleźć ?:)

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
viriel
Specjalista Beauty
Specjalista Beauty
Kontakt:

Post autor: viriel » 22 lis 2007, 16:31

Dziękuję dziewczyny PDT_Love_01
U mnie sprawa jest bardzo skomplikowana. W zasadzie dzieli mnie z mamą 8 godzin pociągiem, więc stosunkowo nieduża odległość. Jednak mam bardzo zagmatwaną sytuację życiową, czasem ciężko mi jest się wyrwać nawet na 1 dzień. Mieszkam też sama i trzymają mnie tu różne obowiązki, których nie mogę lub nie chcę nikomu innemu powierzyć. Mama także jest bardzo zajęta, do tego teraz musi się zająć kimś bliskim kto po operacji raka mózgu stracił słuch i częściowo wzrok w jednym oku. W styczniu będzie mieć operację wszczepienia implantów ślimakowych, co też sporo obciąży nas finansowo, bo te zabiegi są strasznie drogie i nie są refundowane w 100 % we wszystkich przypadkach. Także zagmatwane to wszystko. Ale może uda mi się wyrwać, mojej mamie przyda się teraz wspracie :-) W każdym razie zrobię wszystko by tak sie stało.

Awatar użytkownika
Michalinka
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty
Kontakt:

Post autor: Michalinka » 22 lis 2007, 17:08

Samanthii ja tez od kilku miesiecy nie pracuje. Do pracy wybieram sie dop. w przyszlym roku, wiec przez ponad rok to maz bedzie jedynym zywicielem rodziny. Jednakze decyzje o wydatkach podejmujemy wspolnie. Maz nie moze mi niczego zabronic tylko dlatego, ze ja teraz nie zarabiam. Mamy rowne prawo w decydowaniu co zakupic, gdzie wyjechac itp. Nie wyobrazam sobie zeby maz mi mowil co mam robic np decydowal bez konsultacji ze mna gdzie spedzimy swieta.
Nie mam nic przeciwko gotowaniu obiadkow i prasowaniu koszul, bo sama to robie. Mysle, ze nie ma nic zlego w tym, ze ja ugotuje obiadek a moj maz naprawi kran. Kazdy cos wnosi do zwiazku i czegos oczekuje od partnera. No wlasnie PARTNERA. Nie wiem czy pomiedzy uslugujaca kobieta i dominujacym mezczyzna istnieje zasada partnerstwa. Raczej nie. :roll:

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 22 lis 2007, 20:09

dziewczyny nie pracujecie i jest wam z tym dobrze to ok-ja pracuje bo lubie :-D ale nie uwazam ze bycie na utrzymaniu meza to cos zlego :!: wcale nie :!:
co do swiat to niestety w tym roku nie uda mi sie ich spedzic z rodzina z powodu pracy niestety nie mam juz urlopu a wolnegow tym okresie nie dostane a rodzice nie przyleca do mnie bo moje 2 siostry z dziecmi przyjezdzaja do mamy na swieta -ja to doskonale rozumiem i nie mam jej tego za zle ;)
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Awatar użytkownika
nesia
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: nesia » 22 lis 2007, 21:41

virriel trzymam kciuki, niech Ci się uda :-)
23.02.07 - ;)

Uroda to weksel honorowany na całym świecie za okazaniem.
Giacomo Casanova

Awatar użytkownika
ewelinatroll
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: ewelinatroll » 23 lis 2007, 20:28

hej agga!!!
wiesz co,moze masz troche racji,ze pisze wiecej o tych gorszych stronach..dobre chwile tez sa,ale tak czy tak ten zwiazek sie konczy.sa pewne granice.
co do niemieckich facetow to moze nie wszyscy,ale w wiekszosci tacy sa,tzn.zona czy dziewczyna musi sama zarabiac na siebie...
nie wiem,nie potrafie sie tutaj przyzwyczaic do zwyczajow tutejszych ludzi.mam dosyc i szukam mieszkania. :roll:
tak na marginesie,dziewczyny ktore nie musza pracowac powinny naprawde byc szczesliwe chociaz uwazam ze nie powinno oddawac sie calego losu w rece meza.

Awatar użytkownika
agma27
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: agma27 » 26 lis 2007, 08:55

pisze poniewaz jestem bardzo bardzo szczesliwa,moj holenderek wczoraj sie oswiadczyl.Slub w przyszlym roku,pewnie tu w holandii.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ghostdog
Uzależniona Beauty
Uzależniona Beauty

Post autor: ghostdog » 26 lis 2007, 14:27

Gratulacje Agmo :-D
Oj powiem wam ze ciezko czasem byc za granica.... u mnie sie skomplikowalo bo kupilam Mami bilet do nas na Swieta...a pogorszyl sie jej stan zdrowia i nie wiadomo czy da rade przyleciec...moglabym kupic (strasznie juz teraz drogi) bilet do PL ale wtedy(ponownie) zostawilabym tutaj samego chlopaka na Swieta....Mama jest w PL sama(Tatus odszedl w styczni :cry: )i nie wiem czy czekac bo moze jej sie polepszy czy kupic juz bilet...bo jak go kupie to bede musiala poleciec bo to ...a jak nie kupie ...to moze bedzie lepiej u Mamy...och juz sama nie wiem...od 3dni boli mnie glowa...oj ciezko jest byc jedynaczka buuu :cry:
2006 Latkowe cycuchy
2008 Kasprzykowe powieki
botoxik here i come:)

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 26 lis 2007, 14:53

agma27, [smilie=mylove.gif] gratulacje!!!!!!! Ale masz fajny prezent na swieta :-D Pewnie polepsza sie teraz wasze stosunki oh(re1
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

Awatar użytkownika
agma27
Aktywna Beauty
Aktywna Beauty
Kontakt:

Post autor: agma27 » 26 lis 2007, 16:09

to fakt na pewno bedzie teraz lepiej.Wiesz zawsze to inny zwiazek bardziej pewny,tym bardziej ze nie jest sie na swojej ''ziemi''.Czuje sie znacznie lepiej,jestem taka szczesliwa,choc zdaje sobie sprawe,ze jakies problemy zawsze beda,ale idealne zwiazki nie istnieja.Ciesze sie bo trafilam na wspanialego faceta.Jak tam walizki do wyjazdu juz pakowane?? oh(s1

Awatar użytkownika
misialeczek24
Przyjaciel Beauty
Przyjaciel Beauty

Post autor: misialeczek24 » 26 lis 2007, 20:16

agma27 pisze:pisze poniewaz jestem bardzo bardzo szczesliwa,moj holenderek wczoraj sie oswiadczyl.Slub w przyszlym roku,pewnie tu w holandii.Pozdrawiam
gratulacje!!!!!!!!!pokaz pierscionek

Ghostdog ja bym poleciala do PL trudno ze chlopak zostanie sam na swieta skoro mamie sie pogorszylo ja bym nie patrzyla na ceny biletow i leciala bez wachania.zycze duzo zdrowka dla mamy PDT_Love_01
•1operacja-(przed rozmiar B)-5.10.2007-325&375 cc HP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar D
•2operacja-19.12.2008-450&500 cc VHP Eurosilicone-Dr.Kubasik-rozmiar E/F(wymiana implantow na wieksze i usuniecie CCz lewej piersi)
(angel

Zablokowany

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”