Wychodzę za mąż cz.II

gniew, miłość, nadzieja, nienawiść, nuda, obrzydzenie, przyjaźń, radość, smutek, strach, szczęście, tęsknota, współczucie, wstręt, wstyd, zazdrość, złość

Moderator: Zespół I

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 29 lut 2008, 22:36

No i na mnie przyszedl czas :-D 26 sierpnia wypowiem sakramentalne "Tak"
Jestesmy razem juz dlugo i czujemy ze ta chwila juz nadeszla :p
Slub odbedzie sie na caraibskiej plazy a dokladnie Curacao.

Wybor sukienki, oj ciezko :roll:
Dziewczyny czekam na jakies fajne propzycje sukienek :-D , tylko zeby nie za duzo materialu bylo bo sie tam zapoce :badgrin: :p
Dopiero za 2 tygodnie mam termin na obejrzenie i ewentualnie zamowienie jakiejs sukienki.
Obraczki juz prawie wybrane :-)
A fryzura-postanowilam miec rozpuszczone dlugie wlosy z wpietymi kwiatkami.

No i jeszcze pare formalnosci do zalatwienia-(najgorsza sprawa :evil: )

Awatar użytkownika
Michitka
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Michitka » 29 lut 2008, 22:51

Annetta --ale super na Curacao --- a jak to załatwiliście

ja chcę jako gość ;)

co do sukienki to jakaś lekką i króciutką
Przeznaczenie oddaje kobietę pierwszemu. Przypadek - najlepszemu. Wybór - pierwszemu lepszemu...

Awatar użytkownika
Katty
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Katty » 01 mar 2008, 03:21

Super!!! Gratuluje :-D

Sukienke wybralabym zdecydowanie dluga, powiewna, uszyta z dwoch warstw ewentualnie troche przezroczysta. Kolor czysta biel 8-)
Dr Latkowski 26.08.2011 - nos czesc chrzestna

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 01 mar 2008, 09:37

Dziekuje wam Kobietki :-D

Michitka :p , wszystko zalatwia nam firma organizujaca sluby za granica, my musielismy tylko wybrac miejsce na swiecie gdzie chcemy wziasc slub a oni juz wszystko zalatwiaja.
No i oczywiscie musimy im dostarczyc papiery potrzebne do zawarcia malrzenstwa.

Z ich katalogu wybralismy Curacao, wybralismy juz plaze na ktorej ceremonia ma sie odbyc, bukiet dla mnie , tort , menu kolacji tez na plazy przy zachodzie slonca.
Firma dba o wszystko, nawet mam juz wizyte umowiona u fryzjera i wizazysty.Rowniez rezerwuja bilety na samolot, pobyt w wybranym przez nas hotelu, dojazy, kazda zachcianke :p
My zostajemy tam 10 dni, czyli slub z podroza poslubna razem :p

Katty, wlasnie sukienka musi byc jakas powiewna absolutnie nie typu ""bezy""no i biala :p
Garnitur Miska bedzie koloru jasny bez, tak wiec biala sukienka bedzie pasowala.
Katty najpierw chcielismy Arube wybrac ale zwyciezylo Curasao-slub w jezyku niderlandzkim tylko w cieplejszej wersji :p

pozdrawiam :p

_Aga_
Nowicjusz Beauty
Nowicjusz Beauty

Post autor: _Aga_ » 01 mar 2008, 14:52

Annetta gratulację :-D Świetnie to sobie zaplanowaliście :-) tylko pewnie sporo taka impreza kosztuje... :roll:

Awatar użytkownika
KALA1
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: KALA1 » 01 mar 2008, 15:33

Kurcze nie miałam pojęcia że są firmy które organizują takie śluby :?:
dla mnie to wymarzony śluba na plaży i wogóle... ale zazdroszcze :!:
I też jestem ciekawa jaki koszt takiej imprezy?
a i jedno pytanko a co z gośćmi, dostają zaproszenia z biletami lotniczymi?

Awatar użytkownika
Katty
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Katty » 01 mar 2008, 16:11

Super to wszystko brzmi, tez zadzdroszcze :-)
No wlasnie, a jak z goscmi? Bo bilet strasznie drogi!

I jak ta firma sie nazywa..bo ja bede miala slub za rok..i kto wie moze tez zrobie na jakiejs wyspie 8-)
Dr Latkowski 26.08.2011 - nos czesc chrzestna

Awatar użytkownika
Annetta
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Annetta » 01 mar 2008, 21:08

Dziewczyny :p My lecimy tam tylko we dwoje :p (no moze 4 przyjaciol poleci z nami- i oni sami za wszystko beda placic, hahah jako prezent dla nas ze tam beda :-D )

A male przyjecie dla naszych rodzicow zrobimy po powrocie :p .
Moze to brzmi egoistycznie, ale my zawsze chcielismy taki slub, cichy, romantyczny,(wkoncu to my sobie skladamy przysiege i my jestesmy najwazniejsi) :p bez tych calych przygotowan i mnostwa gosci i stresow
Nasi rodzice zaakceptowali nasza decyzje i bardzo sie ciesza :p
Biorac slub na plazy w Curacao nalezy miec 6 swiadkow-(ale to nie problem firma organizuje)
Pytalyscie o koszty, a wiec powiem Wam ze wszystko razem(caly slub, przeloty, holel, sesja zdjeciowa,fryzjer , szampan , kolacja , kwiaty zezwolenia na slub itp. i pobyt 10 dniowy)to koszt okolo kwoty jaka wydalibysmy na srednie lub duze przyjecie w Polsce, tak wiec mysle ze suma nie jest az tak wygorowana :-)
Ale jest mozliwosc zorganizowania slubow w Europie i wowczas koszty sa nizsze (tez fajnie w Grecji, We Wloszech)
Co do firm organizujacych sluby to jest ich w Holandii kila i kila na Curocao gdzie strony jest w jezyku angielskim.
Katty podam ci linki do firm www.extravacanza.nl, lub organizator slubow tylko w Grecji www.degrieksebruiloft.nl, www.worldwideweddings.nl,

I firma ktora my wybralismy www.trouwenopdeantillen.nl, i jeszcze dwie firmy strony sa w jezyku angielskim www.bankasa.com znajdziecie tu piekne zdjecia :p i www.weddingscuracao.com

Dziewczyny , napewno sa takie biura w Polsce.Dzieki temu ze jestesmy w Unii to juz latwiej zalatwic takie "sprawy"
Co do dokumentow to musze jechac do PL, po akt urodzenia i z nim jechac do Warszawy do Ministerstwa Spraw Zagranicznych aby dostac specjalna pieczatke na akcie tzw.Apostill.Wszystko mozna zalatwic :p
Moja kumpela 3 lata temu brala slub na Bahamas i bylo to ich niezapomniane przezycie :-D

Tak wiec wszystko jest realne tylko nalezy wybrac albo tradycyjne przyjecie slubne albo romantyczny slub na plazy :p

pozdrawiam :-D

niebieski
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: niebieski » 01 mar 2008, 22:22

Super pomysł na ślub też bym tak chciała tylko problem jest taki, ze mój facet jeszcze mi sie nie oświadczył i po za tym on jest tradycjonalistą więc będzie ślub w kościele, rodzice i przyjęcie. Koszt chyba taki sam, biorąc pod uwagę, ze ja i on mamy dość liczne rodziny.
Może by się zgodził ale to się jeszcze zobaczy.....przecież jeszcze za nie go nie wychodzę :badgrin:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
toxic
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: toxic » 01 mar 2008, 22:38

Annetta, gratulacje [smilie=mylove.gif] . Pomysl na ceremonie naprawde fantastyczny 8-) Jak bede brala slub to napewno skorzystam z twojego pomyslu... tylko Ci pozazdroscic...
24 MARCA 2010 Dr.Kasprzyk 265 TRF - w koncu je mam :)

http://pdgm.pitapata.com/j3qqp2.png

ODPOWIEDZ

Wróć do „Emocje - pierwotne i wtorne”