ANTYKONCEPCJA

Moderator: Zespół I

Antykoncepcja - jaka stosujecie?

pigulki
213
52%
plasterki
25
6%
gumki
76
19%
wkladki
44
11%
naturalna
30
7%
inne
19
5%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 23 cze 2005, 14:14

ja do tej pory uzywalam tylko dwoch rodzajow tabletek- najpierw harmonet, po ktorym co prawda na sloneczku /a konkretniej- po sloneczku :D 8) / nic mi nie bylo, cera niezla, ale odczulam przyzwyczajanie sie mojego organizmu do harmonetu /co prawda niezbyt drastycznie, ale wybitnie przyjemne to nie bylo :? /, poza tym przytylam po tych tabletkach i ciezko bylo mi to zrzucic /biodra, brzuch, uda/, czulam sie troche "napompowana"; teraz biore yasmin, jestem bardzo zadowolona; nie zatrzymuje wody w organizmie, zadnych ubocznych dolegliwosci, tylko jeszcze nie wiem co opalaniem sie :roll: :?: :idea: , no i jest troche drogi...place ponad 42zl :? :roll: ; co do plastrow- hmyh fajny pomysl tylko ze.....jakos jeszcze nie do koncaa jestem przekonana, chyba balabym sie czy przypadkiem nie zostane mamusią bo cjakis fragmencik sie np po basenie odkleil......no a prezerwatywy- bardzo madry wynalazek dla tych ktorzy nie maja stalego partnera.... :oops: :) :wink:
co lenistwo robi z cz³owiekiem.....

Awatar użytkownika
wooow
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty
Kontakt:

Post autor: wooow » 29 cze 2005, 12:16

czyli ja jestem jedną z niewielu "lekkomyślnych tu" :wink: , gumek nie lubię ani ja ani on (seks w prezerwatywie to jak jedzenie banana ze skórką :lol: ) do pigułek jakoś nie nie mam przekonania, a co do reszty - to chyba jestem leniwa.chciałabym mieć dzidzie,ale nie teraz ale on chyba niebardzo. Poza tym to wszystko trudno u mnie wyliczyć bo mam strasznie nieregularne okresy.....

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 08 lip 2005, 12:34

a rozmawialas o tym Woow z lekarzem :?: bo jesli -odpukac- faktycznie cos jest nie tak, to chyba lepiej wiedziec jak najwczesniej.......tym bardziej, ze chces miec dzidziusia :)

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 08 lip 2005, 12:34

a rozmawialas o tym Woow z lekarzem :?: bo jesli -odpukac- faktycznie cos jest nie tak, to chyba lepiej wiedziec jak najwczesniej.......tym bardziej, ze chces miec dzidziusia :)

Awatar użytkownika
agatha_s
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty

Post autor: agatha_s » 08 lip 2005, 13:50

ja używam od lat tabletek, niestety palę i będę musiała odstawić, bo albo jedno albo drugie inaczej mi serducho niewytrzyma.

Brałam już chyba każde piguły, teraz biorę novyentte (pewnie pisze się inaczej) i czuję się świetnie mają jednak zasadniczy minus - po nich ja kobieta z ogromnym temperamentem, stałam się osobą, która nawet o seksie nie myśli, po prostu nie mam już ochoty.

Co do plastrów używałam przez pół roku i nie polecam !! A powody są nastpujące:

1) zostają po nich fatalne ślady na skórze, a najlepiej trzymają się na przedramionach, karku i plecach - fatalnie gdy planujesz bluzkę albo kieckę z odkrytymi plecami?

2) po kilku godzinach noszenia już nie wspominając że po tygodniu zaczynają się marszczyć, a wokół nich robi się ciemna obwódka i wyglądają mało estetycznie - a wręcz obrzydliwie.

3) fatalny efekt psychologiczny, przynajmniej na początku ciągle myslisz czy plaster ci się nie odkleił, marszczą się i nie wiadomo czy efekt antykoncepcyjny z pomarszczonego plastra jest dobry czy nie.

4) potrafią się odklejać, nie nadają się na wakację, na pewno "spływają" pod wpływem słonej wody, więc na wakacje nie polecam;

5) w moim przypadku rozregulowały mi cykl i zepsuły (przynajmniej po części) moją podróż poślubną - są tylko dla kobiet, które dobrze znają swój organizm;

6_ więcej z nimi zachodu niż to warte.

Madzilka1
TOP Beauty
TOP Beauty

Post autor: Madzilka1 » 11 lip 2005, 20:36

Biore Logest, moje pierwsze tabletki jakie w ogóle dostalam to byl wlasnie Logest i teraz tez go biore. Ma mala dawkie hormonow i w sumie w ogole nie czuje ze cos biore, zadnych skutkow ubocznych, moze na samiutkim poczatku byly. Jedyne co mnie dziwi to to ze mam strasznie skape okresy, zawsze mialam ale teraz to prawie od razu mialam jakby koncowke...chyba po tabletkach on powinien byc inny. Boje sie ze lekarz bedzie chcial mi dac inne tabletki wlasnie przez wzglad na to :)

Awatar użytkownika
Basia1
Miłośniczka Beauty
Miłośniczka Beauty
Kontakt:

Post autor: Basia1 » 11 lip 2005, 20:41

po tabletkach to normalne :wink: i fajne :roll: :)
10 kwietnia 2006 - zmniejszenie piersi

Awatar użytkownika
agafijka
Rozmowna Beauty
Rozmowna Beauty

Post autor: agafijka » 13 lip 2005, 20:39

to co mamy podczas brania tabletek to wlasciwie cos w rodzaju "zastepczego" okresu /fizjologicznego po prostu nie ma 8) / i wlasciwie powinno byc bardziej skape i mniej bolesne /lub w ogole :) / niz prawdziwa miesiaczka, ew moze byc troche dluzsze bo moze calkowicie ustapic dopiero przy rozpoczeciu nowego opakowania; wiec chyba nie masz sie czym martwic :)

tropicana

Post autor: tropicana » 15 lip 2005, 17:16

Kiedys bralam Minulet. Gdy w Wielkiej Brytanii znalazl sie na liscie lekow,z ktorymi jest cos nie halo (w Polsce pozostal w sprzedazy) przenioslam sie na Diane-35 i na razie nie planuje zmiany. Obie pigulki znosilam super,zero niepokojacych objawow.

Awatar użytkownika
cleo002
Bywalec Beauty
Bywalec Beauty

Post autor: cleo002 » 24 lip 2005, 22:04

brałam Diane przez miesiąc ale przezywałam meki i przeszłam na Cilest brałam go przez 5 lat bo w ogole nie miała skutków ubocznych, były dla mnie idealne
i teraz od czerwca przestałam je brac bo moj ukochany wyjechał na 3 miesiace a ja pomyslałam ach wreszcie zrobie sobie przerwe, no i co ...
schudłam sobie 6kg bez problemów :) nareszcieeeeee
takze mocno sie zastanowie zanim znów skusze sie na tabletki chociaz nie wyobrazam sobie stosowania gumek :?
>co cie nie zabije to cie wzmocni<

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety”